- 258
@vladas75 Hybrid ( full hybrid ) je určitě cesta ale kam.... v jedné krabici vozíš vyhody a hlavně nevýhody z obou světů... Na kratké vzdalenosti se často roztáči benzín motor a tvoří se karbon úsady, díky extremě řídkym olejum maji mraky startů skoro nasucho, navic jej malo kdy zahřeješ na provozní teplotu ( teplotu motoru ) . Na delší vzalenosti naopak musíš tahat baterky které v dálničních rychlostech naopak zvýší spotřebu díky své váze. Hybrid ma smysl ( úspory paliva ) pouze pokud dochazi casto ke střídání rychlosti a max rychlosti do 90km / hod. V dnešní době elektroaut do zásuvek které dobiješ za 40 min na dalších 400km s ním můžeš 2x ročně do chorvacka ?. Počkal bych ještě 5 let až klesne cena elektromobilu + stát zavede podporu a šel z konvenčniho spalováku rovnou do elektra s dobrým dojezdem.dnes výměna oleje u @Max6 , opět není co vytknout, vše na 1000 % .
Nějak se nám to protáhlo , ale díky za spoustu informací ohledně hybridů, které mě poslední dobou víc a víc zajímají ?.
Hlavně super info ohledně zkušeností s Honzovým Lexusem, ve kterém mi potvrdil , že i starší Lexus je uvnitř prostě komfortní a úplně jiná liga než ostatní automobilky.
Doufám, že jsem tě moc nezdržel, ale těch informací bylo tolik, že jsem úplně přestal sledovat čas, ale ten u @Max6 nikdy nesleduji a utíká tam úplně jinak