- 6 515
Není problém, v neděli můžu mít cestu, viz. zpráva...Měl by jsem také zájem předat láhev vína za deaktivaci iStopu. Mazda 6 GJ (2015) a jsem z Brna.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Není problém, v neděli můžu mít cestu, viz. zpráva...Měl by jsem také zájem předat láhev vína za deaktivaci iStopu. Mazda 6 GJ (2015) a jsem z Brna.
Zdravím,,, to chybové prostředí to není můj výmysl,, to mně řekl technik v Mazda Kode- Car Hk ..Takový název "snímá chybové prostředí" ani neexistuje
A byl to pan Šubrt nebo pan Pospíšil? Abychom si udělali obrázek... http://www.kodecarhk.mazdadealer.cz/Zdravím,,, to chybové prostředí to není můj výmysl,, to mně řekl technik v Mazda Kode- Car Hk ..
Zdravím a budu upřímný: Bylo to pan Šubrt!A byl to pan Šubrt nebo pan Pospíšil? Abychom si udělali obrázek... http://www.kodecarhk.mazdadealer.cz/
Nyní z toho excelu u listu RBCM nejsem zrovna moudrý. Je tam těch bitů okolo door lock několik.
hlavní bude asi aktivovat 7B7-01-01 ... B1 - b7 = tedy nastavit na "1"
pak tam je:
7B7-01-01 ... B4 - b6 => 0 - OFF 1 - ON (ability to lock doors when Ignition ON)
7B7-01-01 ... B4 - b3 => 0 - OFF 1 - ON (ability to lock doors when doors open)
ale to moc nechápu jak funguje...zajímá mě to zamykání při zařazení "P"
no a pak tam jsou ještě ve dvojce tyto a ty se vylučují, tedy je potřeba asi nastavit oba a pěkně naopak. Netuším ale co toto zapíná.
7B7-01-02 ... B4 - b5 => 0 - no auto door lock or 1 - auto door lock (only for visible this function on CMU)
7B7-01-02 ... B4 - b3 => 0 - auto door lock or 1 - no auto door lock (only for visible this function on CMU)
Kdo to máte ozkoušené můžete trochu podrobněji vysvětlit chování auta u jednotlivých funkcí??
Díky
Ahoj,
tak i-stop vypnutý a povedlo se mi i zapnout to zamykání auta při zařazení něčeho jiného než je P a zpět zase odemknout, když zařadím P. Sice to bylo na dvakrát než jsem zjistil že je potřeba nastavit i 7B7-02-01, ale je to hotové
Pro ty co to teprve budou dělat, tak jde o tyto bity viz OBR (všechny ty zeleně označené).
U 7B7-02-01 B0 B1 B2 B3 B4 B5 in HEX jsem si vybral konfiguraci 0101, tedy u tučně zvýrazněnou. Tam se dle výběru musí nastavit v bajtu B0 poslední čtyři bity, tedy b7 b6 b5 b4 podle zvolené kombinace.
Auto Door Lock: b7b6b5b4 -
Value
0000 - NA
0001 - OFF
0010 - Lock: When driving
0011 - Lock: When driving / Unlock: IGN Off
0100 - Lock: Shifting Out of Park
0101 - Lock: Out of Park / Unlock: In Park
1010 - Lock: When driving / Unlock: in Park
Ještě by mě zajímalo co dělá 7B7-01-03 a u toho B2 a bity b7 a b6, tedy když bych vypnul. Aktuálně mám Enabled a Show, tedy b7=1 a b6=0.
Zajímá mě jak budou fungovat stěrače, když to vypnu. Přestane mi fungovat senzor a na AUTO to bude nějak reflektovat na jakou intenzitu to mám pootočené? Osobně mi totiž přijde, že na auto si ten senzor stírá jak chce a vůbec to nebere vliv na to na jakou úroveň to mám pootočené.
Díky za radu k tomuto
Zobrazit přílohu 20689
Ahoj,
tak jsem něco sepsal a máte to v příloze. Je to myslím si docela detailní krok po kroku. Jelikož jsem to dělal včera, tak jsem na nic snad nezapomněl.
je tam jak i-Start tak to zamykání/odemykání.
Crazy
V Ústí nad Labem s tím problém není.(Auto BEK)
Aha a jak ze presne Ti pomohlo piskovani skel s i-Stopem? Rozved to.Zdravím, vyřešil jsem to zamykáním řadící páky a pískováním skel v Hradci Králové cena =5 600 kč a je to vyřešené !
Nijak, jenom jsem si zabezpečil mazdu a i-Stop pokaždé vypínám !@Crazy, u me si to v servisu (Car Star) vsimli, ale zadne negativni komentare nebyly.
Aha a jak ze presne Ti pomohlo piskovani skel s i-Stopem? Rozved to.
Aha, tak to mě dostalo. Kdybys napsal, že sis zabezpečil Mazdu, a pak pootočil i ten senzor detekující otevřenou kapotu, aby jsi nemusel stále vypínat iStop, tak bych tomu rozumněl. Ale takto mi to hlava nebere. No, no nic, no. Tak dál.Nijak, jenom jsem si zabezpečil mazdu a i-Stop pokaždé vypínám !
Tak to mi hlava nebere. Odpovídat na otázku něčím, co vůbec nesouvisíNijak, jenom jsem si zabezpečil mazdu a i-Stop pokaždé vypínám !