• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor Jaké používáte palivo? Dojezd, zkušenosti ...

Ten stojí docela dost . Snad 37 kč za litr? Momentálně nevím přesně. Ale Benzina mi nevyhovuje jak benzínem tak naftou.

Také přispěji troškou svých poznatků. Když jsem měl starou Alfu Romeo 147 1.6 Tsko tak jí stačila z Shellky klasická FullSave 95 Natural.
S příchodem Mazdy jsem ale zjistil, že benzín FullSave 95 co máme na Dobříší nedělá Mazdě dobře. Ranní start je takový "hrubý" a spotřeba dokonce větší, přišlo mi, že kdyz jsem stál na místě a měl vyřazeno tak šli i vibrace do volantu. Když jsem ale natankoval po sobě 3 tí nádrž Racing 100 u Shelky tak mi přijde, že je auto víc spokojenější a celkově i tišší i vrnění od volantu ustalo na neutrál. Jen teda cenovka je nic moc 37kč za litr :/

Takže je to stále stejné ,cca 2-3 koruny navíc oproti vervě 100. Já ji cepuju od novoty takže nemůžu srovnat s ničím jiným a dojíždět kvůli drazsimu maxmotionu dalších 13 km se mi nechce.

Frydecko-Mistecko MaxxMotion cxa 36.50,- Kc, Verva 100 stoji o 1.5kc mene, ovsem s kartou je to o 2.5kc....Stejne ale beru od OMV, skoda, ze nemaji nejaky podobny vernostni system jako Benzina.

Trochu do mlýna.
Teď jezdím po Abu Dhabi mají tu 91 max 95 benzín za 16 Kč ale bez biosložky. Tak jsou v pohodě. Babiše na ně :D

Nemají tam stejný normy jako v USA? To by vysvětlovalo 91 a 95 misto 95 a 100

Neřeším co mají na benzinkach ale metodu stanovení OČ

Obecně v UAE jezdí málo Mazd. Je to dáno prestiží kdo něco znamená má V8. Jinak převážně Toyoty. Elektrická auta nula.

FYI přehled paliv, čistících složek a testů z Autoexpertu v létě 2017:
Auto_Expert_2017-07-08_Přehled_paliv.jpg
Doufám, že zase nebudou komentáře, že tam nejsou všechna paliva a že to není stav k 15.12.2019... :rolleyes: Pokud má někdo novější poklady, iniciativě se meze nekladou.

Kluci dá se někde v Brně natankovat 100 oktanový MaxxMotion 100? Mám dojem, že většina benzínek přešla na klasiku 95 a prémii moc nenabízí..Máte zkušenost s VIF aditivací? Přijde Vám to opravdu lepší nebo funguje placebo? :)

Kluci dá se někde v Brně natankovat 100 oktanový MaxxMotion 100? Mám dojem, že většina benzínek přešla na klasiku 95 a prémii moc nenabízí..Máte zkušenost s VIF aditivací? Přijde Vám to opravdu lepší nebo funguje placebo? :)
Dřív jsem používal Vif a mel jsem mensi spotřebu,myslím ze placebo to není,já tankuji vervu enom,pokud chceš omv tak myslím ze je za Modřicemi směr Mikulov

Pouzivam one shot boost od milleru a krome vetsiho strileni do vyfuku a neustale horicich koncovek jsem jinou zmenu nezaznamenal. Za tech 190,- to ale stoji :D

Predpokladam ze Ostravaci a pobliz zijici motoriste si vsimli ,ze u Globusu na výpadovce na Opavu se objevila Verva100(uz je to nejaky patek) , a ze o víkendech je tam ještě o korunu levnejsi. Takze vlastne na benzina kartu o vikendu zaplatite -2 koruny na litr...

To jsem si všiml včera, že byla o korunu levnější,ale přes týden je dražší než u nás v Opavě o 0.5 Kč ale jen pokud tankuju na Tešínské. Na ostatních dvou Benzinách je o něco dražší i když je pravda, že se ty ceny dost často mění.

Jinak Vervu100 tankuju asi 4 měsíce a motor se určitě trošičku zklidnil, jde lépe za plynem a i spotřeba je o něco lepší, na delších cestách asi o 0.6 l na 100 takže já jsem spokojen :)

Back