• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor Jaké používáte palivo? Dojezd, zkušenosti ...

Zkoušel jsem 98 z ona a za me hlucnejsi chod. Takze davam prednost benzina a mol. OMV u nas v okoli neni. No a benzina i mol oboje 34,90 ?

Tak na Benzině při placení jejich kartou ušetříš u Vervy 100 korunu na litru tak alespoň nějaká sleva :grinning:

Ahoj, tankuje nekdo OMV nebo MOL kolem Ostravy? Jak se ted pohybuje cena za litr?

Tak na Benzině při placení jejich kartou ušetříš u Vervy 100 korunu na litru tak alespoň nějaká sleva :grinning:
V kombinaci s jejich aplikací, kdy platíš rovnou od stojanu ušetřím i například na kávě. ?
Jináč, ráno ve čtyři jsem stavěl na samoobslužce Benziny tady v HK a Efecta Diesel krásných 27,50. :cool:

Ze soudku dojezd, Skyactiv-D mají tzv. run dry prevention. Jakmile se ukazatel octne na nule, můžete spotřebovat 2,1 litru nafty, než se motor vypne. Mezi litrem a dvěmi je malé omezení výkonu, mezi 2 a 2,1 velké.

Zkoušel jsem benzín N98 z vesnický benzinky a pak Vervu 100. Nevím co je placebo a co ne, ale zdá se mi, že jde s Vervou lépe do otáček a zvuk je takový čistší. Asi u ní zůstanu... Spotřebu nemůžu posoudit, protože s Mazdou 6 mi nejde jezdit klobouk

Neřekl bych, že to je placebo, ale fakt. 100 oktanový benzín bude vždy lepší pro motor, už jen z fyzikálního hlediska. Bratr pociťuje to stejné u nafty. :)

Neřekl bych, že to je placebo, ale fakt. 100 oktanový benzín bude vždy lepší pro motor, už jen z fyzikálního hlediska. Bratr pociťuje to stejné u nafty. :)
Co jsem četl zde, tak Verva má prý 102 oktanů a ta N98 low cost bude mít asi minimum, takže 98 oktanů. Každopádně nenajezdím tolik, abych to musel řešit a beru Vervu...

102 bylo naměřeno pri testu ve SM někdy v roce 2012 nebo 2014, kdo ví jak to bude teď a hlavně příští rok kdy standartní benzín má být E10 jak je už teď třeba na Slovensku

Vyuzil jsem akci Shell a naplnil 2 nadrze tim nejlepsim co nabizi v benzinu i nafte.
Musim rict, ze u benzinu do Mazdy jsem se tesil, az zase vratim Vervu 100 a zmenu zvuku a odezvy na plyn poznal po par km.
Shell pocitove hrubsi (min citlivy) v nizkych otackach a srovnatelne agilni ve velmi vysokych.
Po pravde jsem hracicka precitlivela na odezvu a plyn, rozdily jsou male...ale jsou.
Spotrebu neresim, ale vyznamny rozdil bych poznal.
Koncim testovani a vracim se k Verve.

Brno Černovická 36.5Kč OMV, verva je cca o 1 Kč míň

Pokud nekdo nakupujete v Kauflandu a mate tu jejich kartu, tak pak mate slevovy kupon na 1kc/litr omv100
Vice primo Zde
A jestli mate airbank, tak tam je v odmenach za placeni kartou u omv, take cca -1kc na litru zpatky

Poslední úprava:
Back