• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor Jaké používáte palivo? Dojezd, zkušenosti ...

Tak ten graf je tedy geniální. Přesně vystihuje, jak se v době korona krize propadly ceny benzínu a nafty.

Já bral dneska na benzině Vervu 100 za 36,50 litr ?. Jediná benzina u Kladna kde maj Vervu, je totiž na D6 u Velký Dobrý a pak snad až ve Slaným. Jede to s ní pěkně, dokonce jsem předjel i Audinu co jela 170 km/hod. Nutno ovšem dodat, že táhla přívěsnej vozejk....?

Já bral dneska na benzině Vervu 100 za 36,50 litr ?. Jediná benzina u Kladna kde maj Vervu, je totiž na D6 u Velký Dobrý a pak snad až ve Slaným. Jede to s ní pěkně, dokonce jsem předjel i Audinu co jela 170 km/hod. Nutno ovšem dodat, že táhla přívěsnej vozejk....?
Fuuuu to tam máte drahé palivo. Zlínsko je cca 35,50kč na litr.
Jinak samojistě Verva mi pěkně protáhla celý systém a do půl roku přesfala hulit kvůli sazím(hulí furt kvůli komplet těsnění v motoru?)

Já tankuju jen Vervu 100. Mám v telefonu tu jejich aplikaci a nahranou kartu kterou si vždy před tankovanim dobiju, nyní i přes Apple Pay, no a hlavně je fajn ze nemusím dovnitř a zaplatím na stojanu a je tam 1 Kč z 1l sleva.
Jinak na Vervu spokojenost 95 jsme skouseli do M2 a nejelo to tak pekne tak se tam tankuje taky Verva 100.
Ten OMW 100 sem teď nezkoušel jen kdysi v BMW a taky spokojenost.

Hlavní důvod proč beru Vervu 100 je ze neobsahuje biosrágoru.

Hlavní důvod proč beru Vervu 100 je ze neobsahuje biosrágoru.

Verva 100 jí obsahuje dvakrát tak víc, je to E10. Viz Nová Verva100. Fakt je, že to je ale ETBE a ne ethanol. Podle toho, co jsem dohledal je ETBE určitě lepší než ethanol co se týče vázání vody, ale nikde jsem nenašel, jak je na tom s leptáním palivového vedení.

Právě - čistej benzín dnes není nikde takže raději ETBE než biolíh. Myslím ze s tím nebyl žádný problém, když jsem dohledával co to obsahuje.

Tak ten graf je tedy geniální. Přesně vystihuje, jak se v době korona krize propadly ceny benzínu a nafty.
Prepadávať sa začali už v zime 2020, kvôli nejakej vojne okolo ropy niekde u Arabov, myslím, že to pôvodne nemalo s korona krízou nič spoločné. Udržalo sa to potom asi vďaka menšiemu odberu PHM počas home officov

Právě - čistej benzín dnes není nikde takže raději ETBE než biolíh. Myslím ze s tím nebyl žádný problém, když jsem dohledával co to obsahuje.
Jj, to máš pravdu, ale otázkou ještě je, zda není lepší dávat sto oktanové OMV, kde je 5% ETBE, pokud se to tedy nezměnilo, než sto oktanovou Vervu s 10% ETBE.

Podle mě další trend bude, že bude buď jen klasická E10 s ethanolem 10% nebo E10 s ETBE 10%. A pak to budou dál zvedat, eko teroristi...

Jo zvedat se to má a už 10% je jim málo. Takže E5 bude končit brzo myslím.
Podívej ten OMW někdy třeba testnu - vůbec by mi nevadil, jde o to že Benzinu mám pěkně po cestě mám tu jejich aplikaci takže vylezu z auta bez rousky natankuju bez rousky zaplatím u stojanu a jedu plus 1kc sleva na litr - jo je to prd ale jde mi hlavně o to placeni na stojanu.
Což možná OMW má dnes taky nevím já tam roky nebral benzin - žil jsem 6 let v UK a predtim Německo tak tady jsem chvilku a od doby co sem koupil auto sem jinde jak na benzině nebral - jo predtim s autem od přítelkyně ale tam sme zas brali levnej benzin pac to bylo staré auto.

Do Mazdy jsem natankoval 95 MaxxMotion + aditivum, pecka

Jo zvedat se to má a už 10% je jim málo. Takže E5 bude končit brzo myslím.
Už se objevují první signály na přípravy norem na benziny E15 a E20.

Za chvíli budeme asi jezdit i jen na brambory. : unamused:

Jižní Amerika jezdí na čistý bio etanol už léta. Vše je to jen o úpravě palivový soustavy (nevím kolik lidí tady vlastní ještě starou 626ku kde to může poškozovat vstřikovače)
U nás v EU u Mazd od r.v. cca 2006 bych se E10 moc nebál a od r.v. cca 2012 bych nad E10 v nádrži nezvednul ani obočí pokud se v nádrži nebude válet dýl než dva měsíce. U ETBE je to moderním autům už úplně.

Stejně s tím nikdo nic nenaděláme a pořád lepší jezdit na brambory než tahat prodlužovačku z 5týho patra v paneláku

Poslední úprava:
Jo to jo. Já mám ale ještě jako už youngtimera Primeru P11 z roku 1997. Pravda je, že jen pro radost, ale ta zrovna na e10 jezdit nemůže. Ono když je průměrný věk aut v ČR cca 15 let, tak i při úvaze, že ne všechna jezdí, si myslím, že to není vždy úplně ideál. Třeba u Toyot (tuším některé Avensisy) je s tím problém i u mladších ročníků než 2005/2006. Ale co naplat...

Tak u tady těch trošku víc starších aut se budou dávat aditiva. Tak jako teď musí dávat aditiva náhrady olova třeba starý škůdy když přijedou k pumpě.

Já třeba hodlám u Jawy co mám nechat vylejt plechovou nádrž kaučukem aby mi jí ta eko kejda nerozežrala a už teď přes zimní odstávku leju 100ku s ETBE + konzervační aditivum ať nemusím čistit kanálky karbece a mám/budu mít zlatej klid.

Jo. Já taky leju jen 100 oktan s ETBE, a to furt, v létě i v zimě. A to do obou aut. Kdybych ale auta točil často a kupoval nový, tak zrovna třeba u té Mazdy 6 GL bych se na to vykašlal, a lil tam klasický E5 bez ETBE nebo i tu E10 bez ETBE, protože bych to ETBEcko bral jako investici spíš pro příštího majitele, než pro mě...

To asi jo já si chci M3 nechat 10-15 let podle stavu koroze a podle toho jestli mi ji zas nejakej kamionak nesejme.
Jinak ale ten chod motoru je na tu 100 proste lepší na té M2 sme to zkoušeli s tím jestli by nebylo lepší ,,setrit” ale nejelo to tak pekne a chod nebyl tak plynulej.

Chceš opicku musíš mít na banány, jabko taky sežere ale banán je banán. ?

Jen se zeptám, a jste si jistí, že ta Verva 100 a OMV MaxxMotion 100, jsou opravdu stovky. Já jsem slyšel že ne, ale nevím.

Pokud jsem dobře pohopil tak to 100 byt muze a nemusi. Pry tu v CR neni norma na sto ale 98. Tzn nikdo ti nezaruci ze to sto je bo to neni jak zjistit tady. Ale kdysi se snad nejaky test delal. Nicméně i kdyby se verve rikalo 98 tak ji budu furt brat. Lip to vrni :)) a karbon se pry tez usazuje min a ja to auto chci mit dlouhodobe takze i toto je pro me dulezite.
Jinak je to vse tady na tech x strankach - i to ze to nemusi byt 100vky

Back