• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor Jaké používáte palivo? Dojezd, zkušenosti ...

Do svojí 3 BM 2.0 165k tanku vždycky 100 u Shellu. Spotřeba 6,5-7 litrů a koncovky jsou čistý jako nový i po třech letech.

Jo je to tak u u nás Plzeňský kraj, Verva 100 E10 a Efekt 95 E5. Ale na Slovensku jsme právě viděl že byl na stojanu (Shell) 95 E10 a 100 oktan E5. A třeba v Německu má jak Shell tak OMW stojany s E10 (95) /plně bokem označené nějak jako Eco ale přesný název si nepamatuji. Aral má třeba 102, 98 a 95 E5 oboje ale u velkých značek v Německu mají zvlášť speciálně stojan E10 nikde jinde jsme to neviděl.

Tak vysvetleni (od Orlenu) Vervy 100 jako E5:

… “Platný štítek pro Vervu 100 je samozřejmě se symbolem E10 v kolečku.

Čerpací stanice v Tachově je opatřena novými výdejními stojany. Příslušné štítky jsou na výdejní stojany lepeny ve výrobě, kde bohužel došlo k chybě.“…

Prý to neprodleně napraví 👍

Tak to je něco špatně, když má primovstrik čisté koncovky 😂
Zdravím ve spolek, já na Mazdě 2 1.5 nemám černou koncovku ani po 20 ticisic km protože už tenhle motor má filtr pevných částic takže výfuk je úplně čistý.

Jinak jsem tankovat v Robin Oil který má prijetelné ceny za natural 98 který je bez ethanolu jen s ETBE a je E5. Zkušenosti nemám tak uvidím ale asi další alternativa kam pro natural 98.

Zdravím ve spolek, já na Mazdě 2 1.5 nemám černou koncovku ani po 20 ticisic km protože už tenhle motor má filtr pevných částic takže výfuk je úplně čistý.

Jinak jsem tankovat v Robin Oil který má prijetelné ceny za natural 98 který je bez ethanolu jen s ETBE a je E5. Zkušenosti nemám tak uvidím ale asi další alternativa kam pro natural 98.
Jak je tam filtr pevných částic, tak je to jasné 🙂

Teď se mě stala docela zajímavá věc, kterou jsem nezažil už nějakej ten rok. Teda já už si ani nevzpomenu kdy se mi něco podobnýho stalo naposled.
V sobotu 19.8. jsem tankoval v Přerově na tý samoobslužný Benzíně/Orlence kde byla klasická N95 za 38,5Kč oproti ostatním pumpám ve městě, který měli cca 39,5Kč/1L. Ale to je jedno.
Zajímavý bylo, že už po cca 50km jsem musel vytáhnout diagnostiku jestli nemám něco s motorem nebo jestli mi neodešla vysokonapěťová baterka (mám hybrida). Snažil jsem se jet opravdu EKO, ale celou nádrž jsem se nedokázal dostat pod 7L/100km. Kdybych jel normálně, tak si myslim, že bych byl bez problému přes 8L/100km.
Vyjel jsem raději celou nádrž co nejvíc co to šlo a další tankování jsem měl v Příbrami na MOLce opět obyčejnou N95. Zase jsem vzal plnou a po pár km je spotřeba už naprosto normálních 4,9-5,4L/100km.
Přitom ta samoobslužná Benzina/Orlenka v Přerově má evidentně dost velkou výtoč, takže žádná JZD pumpa kde palivo stojí X dní v tanku.

A to je možné, aby to jen žralo víc, ale motoru to nic neudělalo?

A to je možné, aby to jen žralo víc, ale motoru to nic neudělalo?
Chvíli jsem si říkal jestli jsem omylem nenatankoval E85, protože to bylo jediný co mě napadlo,že může takhle z ničeho nic zvednout spotřebu (data na diagnostice naprosto v pořádku), ale E85 tam nenabízejí a hlavně jsem potom kouknul na účtenku a opravdu jsem vzal N95.
No byla to jen taková zajímavost, ale jak je ten benzín dneska dražší, tak mě to i trochu nasr... že mi mizí v nádrži rychleji než bych si představoval.:joy:

Jednou se mi stalo něco podobného. Tehdy to byl tuším ještě Agip v Praze Kobylisích. Měli 2 N95 s rozdílem v ceně cca 1,5 Kč/l. Vzal jsem tu levnější a taky byl vír v nádrži, místo běžných 6,3 jsem jel za 7,9. Výkon a projev motoru mi ale přišel stejný. Zajel jsem tam zeptat se na rozdíl mezi těmi benzíny. Odpověď pumpařky byla, že ten levnější je více aditivovaný. V překladu do češtiny "zředěný", tudíž auto si muselo vzít víc aby jelo stejně.
Můj typ je, že na Benzině v Přerově zrovna netekla skutečná Efecta, ale něco jiného, levnějšího (ať už to mělo příčinu jakoukoliv). Jedna nádrž s motorem asi nic neudělá, ale dlouhodobě bych to netankoval.

Aby jsme se brzo nedočkali "revoluční" efekty 95 E10 o_O:joy: Úplně nové a ještě lepší složení... Určitě něčím že, se něco takového stane že je jednou nějaký benzin až tak horší jakože opravdu o hodně a vždy mě pak zaráží názory vždyť je všechen benzín úplně stejný co to pořád řešíš.. Stane se ale to zajímavé zkušenost. Já osobně jsme tohle nezažil ale vzhledem ke konstrukci motorů tehle moderních tak dávám bachařko tankuji a jak vidím zde tak ani to nemusí být jistota.

Minule auto mi najednou nechtelo startovat. Diagnostika nic, 14 dni v servise a nic se nenaslo. Proste obcas nechytlo, zkusil jsem to za par hodin a vse ok.
Jedine co bylo jinak, tak to ze jsem vzdy tankoval na Benzine a dve nadrze kdy to zlobilo jsem vzal naftu u OMW.

Viem ze je to stara znama vec, ale potreboval som si to vyskusat sam a presvedcit sa ci premiove palivo je naozaj lepsie a oplati sa pravidelne tankovat. Po dlhej dobe som pilil palivove drevo so 100 oktanom. Doposial som pouzival len beznu 95ku. Rozdiel bol poznat okamzite. Skoro ziadny smrad, a vydrz jednej nadrzky bol 1 hodinu, co s normalnym palivom som nikdy nedosiahol. Takze do pily uz iba 100ku.
Dnes som najazdil 500km vylucne po dialnici takisto po dlhej dobe. V nadrzi ten isty 100 oktan. Tichy chod motora a klesnutie spotreby mi zasa vycarilo usmev na tvari.
Myslim ze priplatit si za premiovku asi stoji naozaj zato. Tie biozlozky E10 uz nechcem doma ani citit.

Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk

Do pil a křoviňaků jedině 100 oktan.Kydysi mě jeden servisák poradil,ať do ťechto strojů dávám pouze 100.Od té doby nemívám po zimě při jarním startování žádný problém.👍

Pozoruji a praktikuji v zahradnich strojich to same :). (A pak u jedny sekacky ohnu ojnici a u druhy se rozleti variator… kdyz neumre motor na nekvalitni palivo 😂)

EuroOil - mají mobilní apku kde jsou vidět otevírací doba, sortiment, ceny, informace o palivech (jen obyč N95 a Opt. Diesel)
...a hle čeho jsem si všiml:
- od Brno-Jevíčko-Jablonné nad Orlicí, tj. na západ: N95 s 4,9% obsahem biolihu
- od Slavkov u Brna-Rousínov-Ruda nad Moravou až po Horní Lideč-Karviná mají obsah biolihu 0%

EuroOil_biolih.png

Holt asi zrovna má Čepro v Loukově a Mošnově/Sedlnice benzín bez sraček😋

Back