• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor Jaké používáte palivo? Dojezd, zkušenosti ...

Ahoj vsem, ja jsem uz lehce "nervozni" kdyz mam 1/4 nadrze, protoze v zavislosti, kde clovek zrovna jede, muze padnout do kolony a je vymalovano. V Nemecku jsou benzinky tak rozmistene, ze to cloveka donuti mit rezervu a nejet nadoraz.

Odesláno z mého STF-L09 pomocí Tapatalk

Tak já myslím ze u nás když mas pumpu skoro co 10 km tak to je zbytecne se takhle stresovat

U nas ano, u nas je nejhustsi sit, myslim dokonce v Evrope. Ale vyraz na nemeckou dalnici, kde Stau (zacpa) je, bych rekl hned po fotbalu, narodni sport c. 2 a benzinky zhruba po 150 km.

Tiež si pamätám ako som tu pred pár rokmi tankoval zatiaľ najdrahší benzín v živote aj keď som ma ešte 1/4 nádrže... :grinning:
1703067505145.png

Technicka: nevim, jak to Mazdy maji s podavanim paliva, ale to stacilo dotankovat a ona se chytla? A nebylo v tom pripade jednodussi (a levnejsi) dojet na pumpu "s kanystrem"?

sorry za tu rýpavou poznámku, ale to za celých těch 85 km nebyla žádná pumpa? Tu oranžovou kontrolku taky nejde přehlédnout
ale jen si klidně rejpni :) Pumpa byla cestou jedna a chtěl jsem na ni natankovat, ale prostě hlava v pejru a zapomněl jsem na to.... A kdyby byla kontrolka na benzín stejně otravná jako kontrolka na ostřikovače, určitě bych nezapomněl :)

Technicka: nevim, jak to Mazdy maji s podavanim paliva, ale to stacilo dotankovat a ona se chytla? A nebylo v tom pripade jednodussi (a levnejsi) dojet na pumpu "s kanystrem"?
ano, natankoval jsem a po par protocenich pumpy zas běžela jak má. A ano jednodušší by bylo, kdyby mi asistenčka přivezla benzin, ale asi mají větší plnění za odtah na pumpu - vysvětlení proč nepřiveze jenom benzín bylo, že je prý nebezpečné doplňovat palivo na dálnici a okruhu (debata o tom, jestli je nebezpečnější natahovat auto na odtah asi nemá smysl :) )

No dobre, tak te dovezl na pumpu, tam jsi natankoval, sundali jste na pumpe Mazdu dolu a hotovo?

U nas ano, u nas je nejhustsi sit, myslim dokonce v Evrope. Ale vyraz na nemeckou dalnici, kde Stau (zacpa) je, bych rekl hned po fotbalu, narodni sport c. 2 a benzinky zhruba po 150 km.

Na Maltě je 52 benzinek na 18-ti km.

ano, natankoval jsem a po par protocenich pumpy zas běžela jak má. A ano jednodušší by bylo, kdyby mi asistenčka přivezla benzin, ale asi mají větší plnění za odtah na pumpu - vysvětlení proč nepřiveze jenom benzín bylo, že je prý nebezpečné doplňovat palivo na dálnici a okruhu (debata o tom, jestli je nebezpečnější natahovat auto na odtah asi nemá smysl :) )
Tak ale má pravdu že na dialnici dopĺňať benzín v odstavnom pruhu je vysoko nebezpečná činnosť. V Rakúsku sa to hodnotí ako priestupok možno väčší ako ísť na červenú. V prípade nehody s tohto titulu aj na tvrdo do basy. U nás sa za to ešte ľutovalo, chudák vyšiel mu benzín.

Na dlhšie cesty beriem 5L bandasku a v prípade že mi hrozí že neprídem k najbližšej pumpe tak si ju na odpočívadle vylejem do nádrži.

Keď niekedy vidím čo sa tam deje že sa tam pohybujú chodci bez vesty auto bez blikačiek a taký trojuholník správne umiestniť za auto to je už luxus. Ale iba do momentu kým sa niečo nestane, potom už zostanú iba oči pre plač.

Já na doraz jezdím přejezd Itálie -> Rakousko. Odmítám taliánům platit ty zlodějský ceny na pumpách, takže tam tankuju jen naprosto nezbytný množství abych se dostal na pumpu za hranice.

Já na doraz jezdím přejezd Itálie -> Rakousko. Odmítám taliánům platit ty zlodějský ceny na pumpách, takže tam tankuju jen naprosto nezbytný množství abych se dostal na pumpu za hranice.
Tento rok byl v Itálií benzín levnější o 30 centů jak v Rakousku. Vždycky jsem také tankoval v Rakousku, jen letos jsem bral v ČR, Itálie a pak zase v ČR.

Tento rok byl v Itálií benzín levnější o 30 centů jak v Rakousku. Vždycky jsem také tankoval v Rakousku, jen letos jsem bral v ČR, Itálie a pak zase v ČR.
No když koukám na google mapy tak se ceny asi zase vrátily do normálu a taloši jsou zase dražší.

naprosto nechápu, proč je kontrolka na ostřikovače tak invazivní. Kdyby takhle otravoval benzin, asi by to člověka donutilo hned natankovat. Benzín se rozsvítí, odkliknu a mám pokoj do dalšího nastartování. Ostřikovače se rozsvítí, odkliknu je a za pár desítek vteřin to svítí přes půl palubky znovu

IMG_5532.JPG

Tohle mám u Lexusu taky. Nízká hladina paliva jen rozsvítí malou žlutou kontrolku pumpy a nic víc. Ale nízká hladina ostřikovače rozezní symfonii pípání, kontrolek a nápisů na displeji v budíkách. Když hlášku o ostřikovačích tlačítkem vypnu, tak jak je ta hladina vody do ostřikovačů pořád na okraji hodnoty dost nebo málo, tak stačí drobný šplouchnutí a hláška+orchestr je na budíkách znovu. Naučil jsem se, že když se mi takhle rozsvítí ostřikovače, tak raději ještě jednou ostříknu sklo, aby tý kapaliny bylo opravdu málo a hladinový čidlo nezaznamenávalo nějaký šplouchání z důvodu že auto jede třeba po hrbolatý silnici.

naprosto nechápu, proč je kontrolka na ostřikovače tak invazivní. Kdyby takhle otravoval benzin, asi by to člověka donutilo hned natankovat. Benzín se rozsvítí, odkliknu a mám pokoj do dalšího nastartování. Ostřikovače se rozsvítí, odkliknu je a za pár desítek vteřin to svítí přes půl palubky znovu

Zobrazit přílohu 49325
Tohle je jedna z mála věcí u Mazdy, kterou mi taky hlava nebere - to je tak extrémně nasírací funkce :joy:

tak se mi "konečně" podařilo zjistit, kolik se dá ujet na dojezd NULA :confused: Ve shonu před odjezdem na hory mi úplně vypadlo, že se mi rozsvítilo hladové oko a následně i dojezd nula. Od nuly do chcípnutí na Pražském okruhu cca 85km. Následně dotankováno na odtahovce 60,4 litrů. Tak hlavu zpátky na místo a už si budu dávat lepší pozor :D

Zobrazit přílohu 49258 Zobrazit přílohu 49259

Benzinky v nemecku na dialnici isto niesu zhruba kazdych 150km...
To iná je na Islande, tam je to aj 300km nič...

Môžem potvrdiť že v Nemecku sú na diaľniciach benzínky 130 -150 km vzdialené od seba. Tiež som musel kalkulovať keď som ho šnoroval z motorkou z juhu na sever 2x . Raz som musel aj zísť pre zicher. Ku cti im slúži že vždy je tabula kolko km je k najbližšej pumpe. A všetko ARAL.

Tak kdyz jedes k Baltu a najedes na A20, tak tam je pump poskrovnu. A jak je spravne napsano, v Nemecku jsou tabulky, jak daleko k nejblizsi pumpe. Ale jak rikam, kdyz pocitas, ze dojedes, staci jedna Geist Stau a je vymalovano.

A ze Nemci umi vyrobit Stau z niceho, jsem se nekolikrat přesvědčil, nastesti jsem vzdy dojel bez nutnosti auto nekde odstavit a cekat, az přijede odtahovka.
Ale ty ceny paliv jsou tez neskutecne.

Back