• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor Jaké používáte palivo? Dojezd, zkušenosti ...

Co je to za palivo a od koho?
EuroOil benzín N95 i nafta bez biosložek z důvodů zavážky ze státních hmotných rezerv, kde se biosložky nepřidávají.
no hits byl rychlejší :)
Taky se dá zjistit obsah biosraček i v aplikaci přímo od EuroOil.

a jde to i bez biosrajdy ...
Když jedu kolem a tu benzinku vidím, tak se mi tam nechce :joy:. Stejně tak na Slovance :innocent:
Ty jsi s nima, nebo minimálně s tou v Tuchlovicích, v pohodě? Tipoval bych že budeš tankovat u Orlenu. Teda ještě s Mazdou...

Když jedu kolem a tu benzinku vidím, tak se mi tam nechce :joy:. Stejně tak na Slovance :innocent:
Ty jsi s nima, nebo minimálně s tou v Tuchlovicích, v pohodě? Tipoval bych že budeš tankovat u Orlenu. Teda ještě s Mazdou...
Jezdí tam celkem dost aut, takže to v tancích dlouho ležet nebude. U Orlenu jsem tankoval, dokud jako první nezačali honem točit ty chcanky. Chvíli už beru na Eurooilu a v pohodě, navíc teď koupili i síť Robin Oil, takže budou na více místech. Je to jen můj pocit, ale po natankování 3-4 nádrží s E10 se mi zdálo, že auto hůř jede a mírně se zvýšila spotřeba, ale třeba je to jen nějaký placebo efekt (bavím se o motoru 1.5 T-GDi)

Jj i když mají zrovna závoz benzínu bez biosračky tak třeba předchozí dva jsou s biosračkou a v podzemce se to smíchá... Člověk prostě čistý N95 nekoupí nikde😋

No a to by mě zajímalo co ta aplikace od EuroOilu vlastně ukazuje ? To ukazuje poměr BIOkejdy v tom tanku přímo na benzínce nebo v tý poslední cisterně co udělala závoz ?

No a to by mě zajímalo co ta aplikace od EuroOilu vlastně ukazuje ? To ukazuje poměr BIOkejdy v tom tanku přímo na benzínce nebo v tý poslední cisterně co udělala závoz ?
Jestli to jenom není,aby se vlk nažral a koza zůstala celá.To by museli po každém závozu na každé pumpě dělat rozbor a to se mě nechce úplně věřit.🤔Spíš se tam něco napíše,aby byl zákazník spokojený a je klid.Do normy se vejdou,oni prodají a zákazník má dobrý pocit, jak dobře nakoupil palivo s nižším podílem biosračky.Abychom nakonec jednou nebyli vděční za tu E10.🤣

Na Moravě je to dlouhodobě bez toho sajrajtu, zatímco v Čechách snad všude s tím bordelem, zajímavé. Aspoň něco.

No podle fotky od vladas75 je to poslední závoz. Takže když tam bylo půl nádrže 5% biosraček, půlku doplní, tak tam pořád bude 2,5% biosraček. 0 tam nebude asi nikdy, jedině že by pořád vozili bez biosraček.

Nepochybně je to parametr posledního závozu. Tam, kam jezdím, to ale sleduju dlouhodobě a nijak se to nemění, takže ne jednou bez a jednou s. To se ale může samozřejmě změnit, jasně.

@HHBota Na Eurooilu v Hluku je dlouhodobě bez biosložek a je tam celkem slušná výtoč. Bereme tam i do firemních aut :) Já tam s GG taky jezdím, mám to u práce. Dával jsem vždycky VIF, teď jsem na zkoušku koupil ten booster od MillersOils :)

@HHBota Na Eurooilu v Hluku je dlouhodobě bez biosložek a je tam celkem slušná výtoč. Bereme tam i do firemních aut :) Já tam s GG taky jezdím, mám to u práce. Dával jsem vždycky VIF, teď jsem na zkoušku koupil ten booster od MillersOils :)
Hluk mám mimo trasu.😕Já většinou OMW v Hradišti.Do trojky MM100,protože jsem líný dávat aditiva a MXo 95 a Vif.Tam už se dokážu přinutit,páč většinou jsem na výletě a mám čas.😂100 jenom přes zimu.

No podle fotky od vladas75 je to poslední závoz. Takže když tam bylo půl nádrže 5% biosraček, půlku doplní, tak tam pořád bude 2,5% biosraček. 0 tam nebude asi nikdy, jedině že by pořád vozili bez biosraček.
Vím kam míříš, ale pravda bude asi někde jinde ne? Pokud jsou to objemové procenta, tak to bude vždy méně než 5%, protože nemícháš dva stejné objemy. Je velky rozdíl jestli dostaneš v hospodě čaj s rumem nebo rum s čajem.
Ale fakt nevím kolik kubíků kdy dovážejí, aby se to dalo korigovat. Tak jak tak, vždy se dostaneš pod 5%, což je asi tak jak tak vždy lepší ,než tam mít furt 5 či 10%

Je to poměr biosračky v tom posledním konkrétním závozu... Kde ty údaje berou netuším😁 jezdím s cisternou..

Tak mám po 2 plnejch nádržích vyzkoušeno na svym autě, že na E10 to sice jede, jede to dokonce stejně (starty, výkon, atd...), ale spotřeba se mi zvedla při normální (u mě znamená klidný) jízdě o 0,2-0,3 litru na 100km oproti E5. Pokud potřebuju trochu víc výkonu, tak mi přijde, že ta spotřeba jde nahoru ještě víc.
No přeci jen mám už trochu starší pekáč (13let - šmarjápano v čem to jezdím :joy: ), tak to asi moc neFlexfueluje.

Též jsem dané pozoroval u 1.4 TSI - jakmile Verva 100 přešla na E10, spotřeba mírně vzrostla. Mazdu krmím tím stejným palivem, ale od nového už jde o E10, takže nemohu porovnat (ale předpokládám, že by to bylo to samé).

Back