• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Kdo koho kde potkal :-)

Dnes jsem potkal červenou M3 s RZ 1BT58.. (podznačky měla, ale já ne) tedy jel jsem za ní s červenou M3 bez RZ, jel jsem za ní od Brna až po odbočku na Šitbořice :D

Já si osobně myslím, že rámečky stačí.. kdo si pamatuje ještě moji 6tku za dob svy největší slávy, tak ví, že měla na zadku "Mazda klan", na přední kapotě "Moravia unit" a stejně to bylo prd platný :D:D byla jsem nepřehlédnutelná, ale stejně mě nikdo nezdravil :D:D

Podívej kluci (par vyjimkam se omlouvam), ale vite, ze na svete tech Mazd jezdi docela dost, ze jo? Kdybysme sem meli hlasit kazdou potkanou Mazdu, tak ... asi nebudeme delat nic jineho :cool:.

Nevím jak ve světě, ale v ČR podle https://www.mdcr.cz/Statistiky/Siln...r-vozidel/Statistika-I-pol-2017-(k-31-6-2017) k polovině roku 2017 asi 70tis. všech typů všech ročníků :). Když to omezím na registrace posledních 20 let, tak jich je v ČR přihlášených v registru vozidel asi 59tis.

Podle
i po pročištění neaktivních nicků jsme překonali hranici 4000 členů. Dobrá práce! Děkujeme!

je více než 4000 členů klanu a mým odhadem (podle podpisu a textu v diskuzích) možná ¼ má více než jednu Mazdu, nebuďme malicherní a řekněme 2, což je cca 5000 klanových vozidel. Pravděpodobnost, že někoho potkám a bude z klanu je tedy přibližně 8,5%, což je každá 12. Mazda, kterou potkáme na silnici :).

mimochodem.....

přistála nám z výroby další várka podložek/podznaček/podtácků pod SPZ/RZ, takže račte doplnit ty, kdož jsou na cestách identifikovatelní a můžeme se zdravit :) Objednávejte dle prvního příspěvku tématu o podložkách: MazdaKLANí podložky pod RZ

Konec hlášení, pěkný víkend všem :)
Vitus

Podívej kluci (par vyjimkam se omlouvam), ale vite, ze na svete tech Mazd jezdi docela dost, ze jo? Kdybysme sem meli hlasit kazdou potkanou Mazdu, tak ... asi nebudeme delat nic jineho :cool:.

Minulou neděli jsem se vracel z Plzně k nám do Zlína a ještě nikdy jsem nepotkal na cestě tolik aut Mazda jako ten den. Jen šestek (GJ/GL) snad deset, starší řady jsem nepočítal. Až jsem si říkal, že unikátnost Mazdy na našich silnicích skončila. :cool: Opravdu jich přibylo strašně moc a ostatně to potvrzují i oficiální prodejní čísla.

Kdyz jedu po dalnici, potkavam mazd hodne, ale 3z5 na polskych znackach

Dneska cestou z Kolína v 16:10 černý GH sedan kousek za odbočkou na Nové Dvory, jel směr Kolín, klanové podtácky ale nestihl jsem ani zareagovat...

A hned chvilku na to a kousek za Vrdy šedá asi GJ wagon jela směr Čáslav, taky klanové podtácky a tentokrát už jsem i bliknul a mávnul..

Kdopak se v tom poznává?? :D

Kdyz jedu po dalnici, potkavam mazd hodne, ale 3z5 na polskych znackach

Nedávno jsem jel z Brna směr Vyškov. To ze tam jezdí Mazd jako by tam byla závodní dráha je jedna věc, ale jak píšeš, sám jsem se radši podíval do navigace, zda už nejsem v Polsku, všechno Polák. ;)

Vracejí se od moře a české předpisy jim moc neříkají... Pokud mě v sobotu při návratu z dovo někdo předjížděl mezi Pohořelicemi a Ostravou, tak to byl Polák... mám pocit, že ještě více než Mazdy mají rádi Audi a BMW. Na tuhle dálnici možná Poláci čekali více, než Ostraváci :)

Dneska cestou z Kolína v 16:10 černý GH sedan kousek za odbočkou na Nové Dvory, jel směr Kolín, klanové podtácky ale nestihl jsem ani zareagovat...

A hned chvilku na to a kousek za Vrdy šedá asi GJ wagon jela směr Čáslav, taky klanové podtácky a tentokrát už jsem i bliknul a mávnul..

Kdopak se v tom poznává?? :D

Hlásím se. Černá GL směr Čáslav.

Jak v Brně a okolí skoro nikdo nezdraví, tak jsem nedával pozor. Stihnul jsem jen mávnout :D

Právě teď, 7:39, Mazda 3 BM Red Soul s podložkami na křižovatce Špitálka x Křenová. Kdo to byl?... Kdo projel přímo kolem a zaignoroval mě? :D

Až jsem si říkal, že unikátnost Mazdy na našich silnicích skončila. :cool: Opravdu jich přibylo strašně moc a ostatně to potvrzují i oficiální prodejní čísla.
Ty mas nejak pocit, ze se dramaticky zmenila procenta prodeju Mazdy? Jakoze najednou ukusujou vetsi cast kolace?

Pokud koukam spravne na statistiky SDA, tak mi podil trhu vychazi v letech nasledujici:
2019 (do cervna) 1.26 %
2018 1.27 %
2017 1.21 %
2016 1.20 %
2015 1.14 %
2014 1.21 %
2013 1.08 %
2012 0.69 %
2011 0.60 %
2010 1.07 %

Nerikej mi, ze tyhle rozdily poznas okem na silnici? Jsou to sice prodeje (registrace) novych vozu, jsou tam zvlast i registrace ojetych, ale tam nejak nevidim procenta.

Tak jaka prodejni cisla myslis, ze to potvrzuji?

Ono ano, i ja mam subjektivne pocit, ze vidam vic Mazd, nez driv. Ted v nasem radovkovem satelitu uz take nejsem osamocena GJ/GL. Pribyly tam 2 nove. Take tam mame 2 KE a par dalsich Mazd. Ale porad si nemyslim, ze by se neco dramaticky menilo na vkusu ceskeho zakaznika. Jenom to prisuzuju tomu subjektivnimu vkusu a vnimani, proste si tech aut vice vsimame, jak jsem komentoval minule.

si tam snad ty ramecky dam, at mam taky nejaky fotky :D

Back