• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda 6 (GJ/GL) - obecně

Dával jsem auto do autorizovaného servisu, bylo bourané na kufr. Je to combi. Kromě jiného co nebudu komentovat po vrácení auta pozoruji, že dveře kufru při uzavírání vržou. Máte s tím někdo zkušenost. Jde to nějak řešit? Vůbec bych se nedivil, kdyby vyměnily mé nové vzpěry za staré.
Zkus zjistit co přesně vrže.
Jestli je to plynová vzpěra a vrže přímo v pístnici tak nezbývá než vyměnit - promazání by mělo krátkodobý efekt
Jestli ta plynová vzpěra vrže v jednom z těch kloubových úchytů (dveře nebo kastle), tak stačí vycvaknout a nějakým tukem třeba na bázi lithiového mýdla namazat.
Pokud ale vržou samotný panty pátých dveří, tak se musí zkontrolovat jestli jsou dveře dobře usazený (jestli nejsou nakřivo), potom se může zkusit ty panty promazat třeba bílou vazelínou ve spreji a pokud ani tohle nepomůže, tak ty panty prostě vyměnit (je potřeba je nechat nalakovat pokud je nechceš mít v základový barvě)

Dělá to levá vzpěra. Ne pořád. Nejčastěji když je víko nahoře a začne se zavírat...ale dveře jsou usazené křivě, takže kdo ví. Pro mě poučení, nedávat auto do autorizaku... Jo a díky za reakci Maxi

Když už si @Max6 (díky Ti rovněž) dal práci s popisem, tak jsem provedl u M6 dle návodu a uvidíme.
U mě zlobí zřejmě pravá a bojím se, že zvuk šel právě z pouzdra už :( ... a odložím si fotku s popisem ND až půjde do tuhého...

M6 GL_vzpěry_kufr.jpg

Zdravím,
nevíte někdo, jaký typ žárovky je ve světle Mazdy 6 z roku 2016? Mám ledkový světla, auto po faceliftu. Jde mi o potkávací světla. Levý u řidiče začíná problikávat, asi bude žárovka v kopru. Nějak to nemůžu dohledat.

Kabel nebo konektor by to byt nemohl? To bych proveril jako prvni. Kdyz mi srnka hlavou rozbila kryt LED svetla na trojce, kdy zarovka porad svitila a byl jen praskly ten ciry plast, menil se stejne cely svetlomet (tusim okolo 40tis Kc). Takze bych si i pral, aby to byl kabl nebo konektor.

Teda jestli mas taky full LED svetlomety?

Kabel nebo konektor by to byt nemohl? To bych proveril jako prvni. Kdyz mi srnka hlavou rozbila kryt LED svetla na trojce, kdy zarovka porad svitila a byl jen praskly ten ciry plast, menil se stejne cely svetlomet (tusim okolo 40tis Kc). Takze bych si i pral, aby to byl kabl nebo konektor.

Teda jestli mas taky full LED svetlomety?
jo, mám full led naklápěcí světlomety. Nedělá mi to pořád, ale jednou za x kilometru žárovka jakoby problikne a pak zase svítí normálně po x kilometrů.

Přesně tak, snad to bude jen vlhkost nebo kontakt. Kluci z dobresvietime opravují hlavně denní svícení a obrysovky.
Na potkávačkách moc není co opravit a je lepší vyměnit světlo kus za kus ;)
195965869_498938388022152_2322406282160361806_n.jpg 199623135_2851190635145733_7095706017468586263_n.jpg 198860678_778967142762704_3364552246363123736_n.jpg

Poslední úprava:
Jak celý světlo. Jako že když přestane potkávačka svítit, nedá se vyndat a vyměnit? Sorry za blbý dotaz. Doteď jsem měl jen xenony.

Ahojte, dnes se mi u me 6 GJ 2016 stala neprijemna vec, po zmacknuti tlacitka k nastartovani zacal z niceho nic audiosystem BOSE vydavat nepříjemne zvuky, a to na maximalni hlasitost. Bylo to opravdu neprijemne a na chvili ne to dost omracilo, jeste ted me boli prave ucho, takže je to i dost nebezpecne. Po nastartovani se vse vrátilo do normalu. Nestalo se nekomu neco podobneho? V audiosystemu mam stabilne pripojon USB flash disk a mobil se mi take vzdy automaticky sparuje. Diky za postřehy... ?

Muzes skusit nechat si v servisu nahrat novej software. Ale neni zaruka ze to pomuze. Ja mam potiz s tim, ze multimedialni system obcas po nastartovani zustava "mrtvej", a taky to nepomohlo...

Ahojte, kdysik jsem na mazdaclubu založil téma nové 6 2012. To jsem ještě měl 6 2002 poté jsem vystřídal fabku a focuse a teď jsem si pořídil své první nové auto a překvapivě mazdu ? přesněji 6 GL homura 165k tak jsem oprasil mazdaclub a nějak se to tam rozpadlo, tak jsem zde ? ale k věci. Zkusím to nějak zkrátit. Výběr popravdě moc nebyl koncern ne opla už vůbec ne no hlavně jsem chtěl atmosféru a benzín tak co jiného. Z Fordem jsem byl naprosto spokojen ale focuse jsem nechťel a mondeo se nedělá. První poznatky po 2000 km. Nemám zatím moc co vytknout. Zajete mám prvních 1000 km v pohodě poté jsem postupně přidával a teď jezdím nějak už normálně. Samozřejmě poctivě zahřívám ( první plus ukazatel teploty motoru, i když vím že to není smerodatne ale potěší plus hned po ním analogový ukazatel stavu nádrže to je boží ?) zatím jezdím za 8.5 ( moc nechápu jak někdo může jezdit pod 7 nebo snad pod 6 to ať mi vysvětli ?) každopádně motor převodovka zatím v zabehu tak uvidím až se to vše " usadí" na 19 kolech super svezení nemůžu si na nic stěžovat a zatím nevidím jediný důvod jít byt jen na zimu do 17. Patří k ní prostě aspoň 18,19. Hluk nějaký abnormální nezaznamenavam taková klasika a necekal jsem ticho jako v prémiové třídě takže za mě ok. Nad 140 ok to přiznávám trochu aerodynamický hluk někde od střechy možná zpětných nevím přesně ale to při vypnutém rádiu s ním úplně v pohodě. Kamínky a větší množství mokrého sněhu slyšet šlo více, ale na hrouceni se to není. Bose asi dobre ve staré bylo audio lepší ale nejsem audiofil na hudbu moc nejsem takže mi je to sumak a na podcasty které poslouchám pořád ideál. Apple bezdrátové super. Sedačky pohodlné snad nappa vydrží. Ano při mé postave 186 cm a 120 kilo sedím nahoře ( oproti focuse kde jsem skrtal zadkem kočičí hlavy) je to rozdíl ale zvykam si. Výhled přes zpětne je horší to mi asi zatím vadí nejvíce ( až na lak) interiér Krásny překrásný. Četl jsem tu něco o osvětlení, tak hlásím že mě svítí úplně vše až na ovládání zrcátek ale to se stejně nepoužívá. O světlech směrem ven ani nemluvě svítí nádherne daleko plus automatické dalkace špica ( dnes pořádně otestovano a nikdo si nestezoval ?) zadní blinkry výsměch asi se časem ozvu Naturalovi a něco vymyslíme. Lak je fakt tragicky. Rozhodl jsem že přední nárazník kapotu světla zrcátka a nákladovou hranu polepim a celé auto hodím do keramiky. Borec volal hned druhý den že lak na nové auto je sama vlasecnice a ze to jeste neviděl. Zřejmě to v autosalonu projeli myčkou a strasne. No nic na druhou stranu je tak měkký že to šlo rozlestit docela snadno. Takže aspoň nějakou ochranu jsem provedl a teď uvidím co to udělá. Jinak než jsem stačil dojet domu po koupi tak na kapotě asi 5 míst kde už lak odpryskl ? ještě že to na té šedé polymetal nejde tak moc vidět. Dívám se že je z toho docela sloh. Tak další věci doplním příště aby to vůbec někdo četl. I když já to tady čtu rád ?

Ještě asistenty možná. I stop mám poprvé a otřesné to zase asi navštívim shreka. Hlídání pruhu mám vypnuté, ale četl jsem teď že to jde přepnout na vibrace to jsem Teda nenašel ale ještě pohledam každopádně na delší cesty asi dobre ale jinak spoléhám na sebe. Ada. Tempomat ( škoda že nejde Klasický) mám poprvé zatím se s ním učím ale docela dobre nestalo se mi zatim že by to bralo auto v jiném pruhu apod. Kamery sice pomohou ale grafika jak z tamagoci ?? v autě za milion no nic to jsem věděl je to detail... Senzor mi sice v zácpě když se nalepim nerve ale zase při parkování reaguje až docela pozdě ale to se dá nastavit. Reakce na auto přede mnou pri jízdě zatím jen řvalo brzdi ale nijak nezashlo většinou když někdo pomalu odbočuje a já ho natesno mijel takže jsem rád že nebrzdil a jen upozorňoval. Vytápění sedaček super volant super odvětrávání skvělé. No jdu spát raději až si na něco vzpomenu tak zas napíšu pokud nedostanu Ban za spam ??

Mě naprosto fascinuje, že Mazda je vcelku povedené auto napříč modely, ale po celé zemi se nadává na velmi citlivý lak a stejně s každým novým modelem zůstává bez změny. Nová 6ka v Homure je fakt krásná. V budoucnu by se mi taky líbila. Škoda že Mazda stále nenabízí ambient osvětlení interiéru jako ostatní ale prkotina. Jinak v těchto modelech funguje AA i CP bezdrat z výroby?

Mazda 3 BN

No s tím lakem to nechápu jak jsem to měl a tom polepu tak to měřili a od 60 mikronů dole u dveří po 90 na kapotě. S folii jsem na na 240 na kapotě tak aspoň něco. Z výroby bezdratove funguje jen CP. AA jen drát. Mám dotaz docela mě to štve a přesné v blinkry. Strašně špatně se vracejí do vypnuté polohy. Tím že mi stačí vynikající head UP tak se nedivam na palubovku a dneska jsem blikal asi půl dne zbytečně jak amatér. Má stím někdo najakou zkušenost? Ambient. Osvětlení je jako fajn ale spíš frajerina než nějaký užitek. Za mě mám rád v autě večer tmu moc světla mi vadí.

@Gillisek Co se týká blinkrů, tak u naší nepozoruji za ty 3 roky žádný rozdíl oproti jiným značkám. Vrací se tak nějak normálně. Co je celkem fajn, tak 6ka umí výběr ze 3 "hlasitostí" blinkrů, buď úplně potichu, nějaký střed a pak hlasité. Což je fajn možnost, normálně to mám na ten střed, ale občas právě na noční jízdy, kdy malá s přítelkyní spí, si ten zvuk vypínám úplně. Jinak lak nekomentuji. Myslím, že do vlákna, co se mi nelíbí jsem dával zrovna před nedávnem fotku naší kapoty. Ale tak auto jezdí buď město a pak hlavně dálnice a tam to tomu odletujícímu bordelu moc nesvědčí. Ono totiž nevím jak ostatní, ale i čelní sklo mám plné malých vrypů a ťupek, což jsem si na předchozích autech nikdy nevšiml.

Ahoj,
chtel jsem se zeptat, jak se u M6 2018 GL (tedy po FL) prepina z adaptivniho tempomatu MRCC Stop&Go na klasicky neadaptivni tempomat? V tom obecnem manualu je to popsane, ale cetl jsem to asi 20x v CZ i EN a samozrejme i zkousel, ale nepodarilo se mi to prepnout. Vzdy se mi to prepina mezi MRCC a LIM resp. RES (kdyz to rozpozna znacku), ale na ten normalni Cruise control to neprepne.

PS: Predem se omlouvam, pokud uz to nekde na foru padlo - hledal jsem, ale nenasel.

A nejde to přepnout někde v menu? Na trojce si v menu zvolím zda chci tempomat klasický nebo adaptivní. I když já mám nastavený tempomat adaptivní, ale chová se jako normální (nastavím si jen rychlost, kterou udržuje) pokud si nenastavím vzdálenost, pak už se chová adaptivně.

A nejde to přepnout někde v menu? Na trojce si v menu zvolím zda chci tempomat klasický nebo adaptivní. I když já mám nastavený tempomat adaptivní, ale chová se jako normální (nastavím si jen rychlost, kterou udržuje) pokud si nenastavím vzdálenost, pak už se chová adaptivně.
Někde jsem to tady četl, že na 3 to jde přepnout na 6 ne.

Back