• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda 6 (GJ/GL) - obecně

Ta přezka lze přetočit,Zjistěte,na kterou stranu se má přezka otočit,zmáčkněte podélně pás na 2 poloviny a snažte se,aby se pás přetáčel v tom otvoru přezky z jedné strany na druhou.Těžko se to vysvětluje,jde to i těžko,ale tento postup vás navede.

Je možný, že se sám od sebe překroutil pás? Všiml si toho kluk, co tam sedí v sedačce a těžko říct co s tím udělal ? od navijáku směrem pod sedadlo je na půl otočky překroucenej a nevím jak to dát do pořádku bez zásahu nářadí…

Jakým způsobem je upevněn pás pod sedákem? Je možný otočení na šroubu?

Zobrazit přílohu 40185
zkus uplne vytahnout cely pas, mozna je jen nekde na zacatku navinut prekroucene

Jak psal Míra nahoře, tak to jde. Také jsem to nedávno dělal na zadním pásu. Přeložit pás na půlku a v přezce ho otočit. Jde to blbě, ale jde to. Také nevím, jak to mohly děti protočit.

Ahoj.
Po kolika km je tak doporučena výměna svíček u GL 107 kW? Díky

Ahoj, snad od novoty mi něco píská na levé straně vozu (aerodynamický hluk- obtékaní vzduchu). Přijde mi to jako některá z lišt na na dveřích u oken. Dělá to většinou v rozmezí od 110 do 130 km/hod. Zkoušel jsem i jízdu se sklopenými zrcátky a píská to stejně. Neřešil jste to někdo? Předem díky za tip ;)

Ahoj, snad od novoty mi něco píská na levé straně vozu (aerodynamický hluk- obtékaní vzduchu). Přijde mi to jako některá z lišt na na dveřích u oken. Dělá to většinou v rozmezí od 110 do 130 km/hod. Zkoušel jsem i jízdu se sklopenými zrcátky a píská to stejně. Neřešil jste to někdo? Předem díky za tip ;)
Muj tip: Vypadl z "patky" zacatek cerne stresni listy, takove te, ktera kryje otvory pro pricniky?
Pripadne tip cislo 2: Takovy rohovy cerny plasty, ktery jsou mezi listou se steracema a A-sloupkem. Jednou mi jeden z nich zmrvili pri vymene celniho skla, pak nedosedal a delal pri jizde zvuk.

Muj tip: Vypadl z "patky" zacatek cerne stresni listy, takove te, ktera kryje otvory pro pricniky?
Pripadne tip cislo 2: Takovy rohovy cerny plasty, ktery jsou mezi listou se steracema a A-sloupkem. Jednou mi jeden z nich zmrvili pri vymene celniho skla, pak nedosedal a delal pri jizde zvuk.
Ondro, mám hagusy. Dnes jsem se zase na to na dálnici zaměřil a nepíská to vždy. Začne to pískat, když fouká boční vítr, alespoň myslím. Já to slyším někde na dveřích, ale mohu se mýlit ... ony se zvuky na autě někdy přenášejí. Máš pocit, že to je někde a ono to je úplně jinde. Na ten kryt dole u čelního skla se zítra podívám. Díky za tip ?.

Tak ani kryt dole u blatníku a kapoty u čelního okna to není. Podezírám některou z lišt u oken na dveřích. Vyzkouším je přelepit páskou a projet se po dálnici. pokud bude klid, tak už jen systematicky odlepovat ;).

Ta přezka lze přetočit,Zjistěte,na kterou stranu se má přezka otočit,zmáčkněte podélně pás na 2 poloviny a snažte se,aby se pás přetáčel v tom otvoru přezky z jedné strany na druhou.Těžko se to vysvětluje,jde to i těžko,ale tento postup vás navede.

To je věc. Vůbec mě to nenapadlo. Měl jsem tohle na druhým autě. Furt jsem si říkal, jak je to možný. Že navinout se to na začátku překříženě mohlo, ale to nevysvětlovalo proč je obráceně i druhej konec pásu. Už jsem si říkal, že to musel mít někdo demontovaný a namontoval to obráceně a pomalu jsem se smiřoval s tím, že budu muset celý pás vymontovat :D

Ahoj, je tohle normalni, nebo je to pozustatek tukance resp. spatne nainstalovane pricniky pro nosic na kolo? Auto mam terpve 10 dni dni a nezda se mi, ze bych si tohle nevsiml.

IMG_20220613_181932.jpg IMG_20220613_181953.jpg IMG_20220613_181939.jpg IMG_20220613_183226.jpg IMG_20220613_183202.jpg IMG_20220613_181953.jpg

Že jsi si nevšiml, jak je to vyboulený? Tak to pochval designéra, tak to určitě zamýšlel, aby to co nejmíň šlo vidět. Každopádně tam budou panty pátých dveří a takový boule tam jsou u šestky úplně normální a schválně. Přesně takto to má i trojka Mazda aj..

edit: Nebo to máš probořený vedle té boule? Protože dveře narazily do nosiče kol? Tak to musíš opticky zkouknout podle druhé strany.

Že jsi si nevšiml, jak je to vyboulený? Tak to pochval designéra, tak to určitě zamýšlel, aby to co nejmíň šlo vidět. Každopádně tam budou panty pátých dveří a takový boule tam jsou u šestky úplně normální a schválně. Přesně takto to má i trojka Mazda aj..

edit: Nebo to máš probořený vedle té boule? Protože dveře narazily do nosiče kol? Tak to musíš opticky zkouknout podle druhé strany.
Ne, jde mi jen o ty boule, takze to tak je ok, chapu spravne? Nikdy jsem to tam na tom aute zaregistroval :D

a to se designer tak snažil, aby to hezky vypadalo..a on si toho ani nevšimne :)

Viklání sedaček, mimo jiné, probublalo již i sem :) zrcátka zatím tutlají :innocent:

Hmm. Tak se mě to nezdá. Někdy při prudším brždění bych řekl, že si semnou sedačka vymezí vůli a trochu cvakne.
K tomu vůle na nápravě a povrzávání u auta 50tkm není nic moc.

Back