• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda 6 (GJ/GL) - obecně

Poslední úprava:
První facelift tj. od 2015 jsou světla jen LED, buď automatické přepínání potkávačky/dálka nebo Matrix, xenon byl jen do toho prvního faceliftu... Základní verze měly halogen myslím jen do faceliftu v 2018 pak i základ má LED ale za to ruku do ohně nedám?

Poslední úprava:
Jaká světla má Mazda 6 GJ 2015, po FL? Koukám po inzerátech a někdo uvádí bi-xenon, někdo full LED. Zkoušel jsem dekodér VIN, ale ani z toho jsem nic nezjistil.
Když jsem auto (M6 GJ FL 2015) kupoval, tak v inzerátu bylo napsáno "bi-xenony", ale ve skutečnosti jsou na autě adaptivní full LED.
Automatické přepínání potkávací/dálkové to neumí a matrix to taky není :(

A podle toho co tu psali další kolegové, to asi bude chyba nebo neznalost na straně prodejce.

@bikerrman máš nějakou nižší výbavu? Jestli ne tak můžeš mít v nastavení osvětlení deaktivovany adapnitvní funkce... Ja když je vypnu tak z toho mám obyč. LED. Když ale vidím jak funguje matrix na mém autě z 2015 tak popravdě není o co stát... Bral bych radši automatický dálkový...

@bikerrman máš nějakou nižší výbavu? Jestli ne tak můžeš mít v nastavení osvětlení deaktivovany adapnitvní funkce... Ja když je vypnu tak z toho mám obyč. LED. Když ale vidím jak funguje matrix na mém autě z 2015 tak popravdě není o co stát... Bral bych radši automatický dálkový...
Mám nižší výbavu, ale adaptivní aspoň ve smyslu natáčení do zatáček to má a to funguje.
Automatické přepínání potkávací/dálkové to (nejspíš) nemá nebo se mi nepodařilo najít jak to zapnout nebo zjistit jak to funguje...

adaptivní aspoň ve smyslu natáčení do zatáček to má a to funguje
Zvláštní, natáčecí LED jsem u GJ/GL nikdy neviděl... V tom případě máš s nižší výbavou opravdu natáčecí xenony ale auto musí mít předfacelift masku a světla?

Automatické přepínání potkávací/dálkové to (nejspíš) nemá nebo se mi nepodařilo najít jak to zapnout nebo zjistit jak to funguje...
U před face se automatické dálkové zapnou pokud mám přepínač světel na auto a páčku cvaknu dopředu na dálkové a nechám ji tak. U po face nevím, ale čekal bych to stejné.

U před face se automatické dálkové zapnou pokud mám přepínač světel na auto a páčku cvaknu dopředu na dálkové a nechám ji tak. U po face nevím, ale čekal bych to stejné.
U modelu 2017 to funguje stejně.

Zvláštní, natáčecí LED jsem u GJ/GL nikdy neviděl... V tom případě máš s nižší výbavou opravdu natáčecí xenony ale auto musí mít předfacelift masku a světla?
“Nataceci” LED ma az 2018+, gl ipm2, nebo jak se to jmenovalo. Myslim ze se nenataceji, ale pridava se dalsi segment ve smeru natoceni volantu, a vypina jeden na opacne strane, a to jen s velmi mirnym efektem. A maji to samozrejme jen vyssi vybavy s matrix LED. 2017 to ani s matrix LED neumi. A jestli se nepletu, neda se to vypnout, nebo jsem si nikdy v menu nevsiml. Proti treba natacecim bixenonum u naseho Citroenu je to fakt sotva znat…

technická otázka: jaký je rozdíl mezi adaptivními a matrix světlomety?
V případě Mazdy vlastně žádný... U jiných značek se adaptivní světla i bez funkce Matrix přizpůsobí situaci, třeba v nižší rychlosti "město" rozšíří paprsek do stran a na dálnici se potkávačky zvednou na delší dosvit, někde funguje i odbočovací světlo/natáčení paprsků podle natočení volantu... U Mazdy se mi jen zvednou potkávačky nad cca 110km/h jinak jen "Matrix" zbytečně oslňuje protijedoucí.. beru v potaz moje auto z r. 2015.

Mě zas vrtá hlavou co potkávam za Mazdy na Kladně. Jsou tu dvě, obě halogeny, maska GJ, ale interiér už po GL.

Nechci se tu pouštět do velkých diskuzí, ale to v odkaze je dobrá rarita,dokonce i přemýšlím jestli je to mazda 6, každopádně ten interier u 6 jsem nikdy takový neviděl (čímž neříkám že nemůže existovat) ale podle mě jakakoli Mazda 6..at GL nebo GJ měla vždy dvouzonovou klimu, takže kde vyhrabali manualni, m to spíš přijde jak Mazda 3, ale podle obrázků asi těžko soudit. Tohle auto totiž nemá masku z žádné standartní šestkové mazdy a už vůbec ne 2017,kdy ani k žádnému faceliftu nedošlo...M6 měla FL až 2018

Nechci se tu pouštět do velkých diskuzí, ale to v odkaze je dobrá rarita,dokonce i přemýšlím jestli je to mazda 6, každopádně ten interier u 6 jsem nikdy takový neviděl (čímž neříkám že nemůže existovat) ale podle mě jakakoli Mazda 6..at GL nebo GJ měla vždy dvouzonovou klimu, takže kde vyhrabali manualni, m to spíš přijde jak Mazda 3, ale podle obrázků asi těžko soudit. Tohle auto totiž nemá masku z žádné standartní šestkové mazdy a už vůbec ne 2017,kdy ani k žádnému faceliftu nedošlo...M6 měla FL až 2018
Jojo, dělali se takovýhle social packety (i s tímhle jakoby před FL nárazníkem),ale nikdo to nechtěl.
Na druhou stranu tyhle holobyty jsou ideální pro tůnění ala Aliexpress, eBay a pod...

@Reddwarf protože v CZ se tyhle chudobky nikdy neprodávaly je to podle mě, sice v rozporu z inzerátem dovoz z D. Ale v inzerci už sem několik těchle chudobek viděl, vždy dovoz...

Taky myslim ze to existovalo v USA, a to s 2.5 automatem, coz je jeste divnejsi kombo, ale uz jsem to v inzerci parkrat videl (dovoz z USA a pripadne i to, ze je to opravenej vrak z aukce, poctive zatajeno, jak jinak v CR)

@Reddwarf protože v CZ se tyhle chudobky nikdy neprodávaly je to podle mě, sice v rozporu z inzerátem dovoz z D. Ale v inzerci už sem několik těchle chudobek viděl, vždy dovoz...
Ale prodávaly,viděl jsem Mazdu 6 GJ .Emotion s analogovým rádiem minimálně 2ks.Samozřejmě nové,První byla v Autolarosu,druhá v Kodecaru.Před 7-8 lety.

V roce 2014 když jsem kupoval BM, tak v katalogu/ceníku byl i stupeň výbavy BASE a to mám pocit že byly tyhle auta bez výbavy a dělalo se to i v M6. Jinak evropský katalog dílů tuhle oholenou šestku (model GL od 6.2016) zná, takže to je běžně prodávaný evropský model. Jen to asi v katalogu nechtěli moc uvádět a byla to "podpultovka"

Poslední úprava:
Back