že při častém městském provozu a kratších trasách by mohl hrozit i benzín v oleji. Co si o tom myslíte?
Já si myslím, že je to zase jen taková napsaná polopravda, jako vždy, a aby lidi moc nevyděsili.
Mám sice 1.5 v M2, ale ty motory jsou koncepčně stejné. A při poskakování po městě se mi olej ředí benzínem docela dost, viz mé příspěvky ohledně tohoto problému.
Styl ježdění a trasy stejné a na 25 let staré Corolle se nikdy hladina oleje nezvýšila. Spíš naopak, doléval jsem cca 2 deci na 5.000 km.
Teď, s M2 opravdu musím auto někde protáhnout, nebo udělat alespoň hodinovou jízdu, aby se hladina oleje nezvyšovala. (nebo odsát, ale to chce auto odstavit na delší dobu a i tak nemám zcela jistotu, jestli opravdu vezmu jen benzínovou frakci z hladiny)
Takže za mě je to špatně a i nadále jsem přesvědčen, že dobrá auta se děla jen do roku cca 2002.
Jasně, mělo to i stinné stránky. Corolla 1.3 měla spotřebu okolo 6,4 l/100km, zatímco M2 má 4,9. Ale i zde je vidět opačný posun, kde v TP u Corolly 7 litrů (a to byla ještě úplně nějaká archaická metodika měření) a u M2 v TP 4,9.