• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda 6 (GJ/GL) - obecně

Když už se to tu řeší, tak mi přijdou zajímavé ty hybridní Densa a uvažuju o vyzkoušení jako příští sadu. Když jsem to dal do konfigurátoru Densa na svoje auto - Mazda6 wagon GL r.v. 2018, koupeno 2019, tak mi to vyhodilo typ DF-099 (flat), ale ty jsou na eshopech nedostupné. Myslíte, že budou pasovat DUR060L a DUR-045L (hybrid), které mi to našlo pro auta vyrobená do 03/2018... Nerad bych objednal něco, co tam nebude sedět :)

Když už se to tu řeší, tak mi přijdou zajímavé ty hybridní Densa a uvažuju o vyzkoušení jako příští sadu. Když jsem to dal do konfigurátoru Densa na svoje auto - Mazda6 wagon GL r.v. 2018, koupeno 2019, tak mi to vyhodilo typ DF-099 (flat), ale ty jsou na eshopech nedostupné. Myslíte, že budou pasovat DUR060L a DUR-045L (hybrid), které mi to našlo pro auta vyrobená do 03/2018... Nerad bych objednal něco, co tam nebude sedět :)
Záleží hlavně na uchycení ? tak na to mrkni

tak schválně copak si za ně soudruzi v Mazdě řeknou ? Já mám teď doma nové Valeo a SWF dohromady za cca 800 kč
nebylo to diametrálně dražší. Zajímavé bylo, že jedna velká krabice (řidičův stěrač) byla BOSCH a druhá krabice (spolujezdcův stěrař) byl krabice MAZDA. Oba stěrače jsou v totožném designu.

..Jsem rád, že sedadla jsou červená a ne bílá, protože to by asi bylo to správné peklo :D.

bílé sedačky jsou úplně v pohodě. Dvakrát ročně @Natural ova péče a stále jako nové :)

mám najeto cca 65tkm a bílá kůže naprosto v pohodě bez jakékoliv "profi" údržby. stačí 2-3x za rok setřít vlhčenými ubrousky a poté naipregnovat kvalitnější směsí na kůži co máme doma na sedací soupravu a hotovo. žádnou větší alchymii, alá super drahé produkty s velkým PR to fakt nepotřebuje. jen je důležité nenechat sesle vysušené a průběžně otírat bežnou špínu.

Přesně tak, mám před FL tu krémovější bílou “kůži”... rok 2013, od 6/20 s tím jezdím já jako druhej majitel a celkově mám najeto 60 tis km. Majitel přede mnou nikdy neošetřoval, jen utíral ubrousky a bez jediné vady, krásný, čistý a bez zápachu..

edit: jako novej majitel jsem nechal komplet auto vyčistit a dezinfikovat ozonem, ať jezdím v čistým a ošetřit sedačky něčím určeným na to... Nadále to dělat nebudu.

nerozporuju. Ale osobně to radši dám Robinovi, protože to udělá líp než já :)

...ale zrovna na te @Natural -ove a drive Tvoji M6 GJ ta kuze uz nevypadala uplne nejlip... za coz samozrejme mozna mohl prvni majitel, jeste nekdo pred vami dvema? A to bych radsi nechtel videt, jak to vypada po tolika letech u nekoho, kdo se s tim nemazli. Popravde jsem se toho tenkrat docela lekl :) Konejsim se tim, ze to auto nejspis nebudu mit tak dlouho, i kdyz s Covidem kdo vi.

Mám na Mazdě 6 GJ (2014) kombi ošoupaný volant a řidičova sedačka má poškozený textil. Chci se zeptat, na koho se obrátit na přešití volantu a co se týče sedačky, tak jestli jde textil vyměnit nebo koupit novou (popřípadě do celého auta), ale kde ? Díky

Tu sedačku já prostě za boha nemůžu nikde v nabídce najít. Cenu zatím extra neřeším, zatím jsem vůbec nenašel, kdo by to buď opravil nebo kde bych koupil náhradní textil sedačky (nebo jak to nazvat). Na vrakáči jsem zatím taky neuspěl, takže jestli máte někdo kontakt na nějaký dobrý, budu rád.

Dík, už jsem tam volal, čekám jakou řeknou cenu. Z jiného soudku, jak přední světla a leštění ? Co používáte za sadu a popřípadě následně jaký vosk, aby to co nejdéle vydrželo ?

To ti dělala ta firma ? Jsem z Hradce, takže bych to bral. Díky za tip.

Máte někdo doporučení na kvalitní firmu v HK a okolí, která by opravila přední nárazník prasklý od obrubníku ? Diky moc

Nevite jestli se da nejak svepomoci pres diagnostiku nastavit citlivost snimace tlaku v pneu? Kontrolka sviti a pipa, i kdyz pri pohledu na pneumatiky je vse v poradku. Skontroloval sem to pro jistotu hned pri tankovani a rozdily byly na hranici meritelnosti. Uz sem jednou kvuli tomu byl v servisu, to tam mam kvuli takove pitomosti jet zas?

A jen pro upresneni: ne, moje M6 po facelifte nema vlevo dolu tlacitko na resetovani TPM...

Ahoj. Jsem tu nový. Buďte na mě hodní a mějte mě rádi.

A nyní k dotazu.

Mám novou M6 s těmi lepšími LED (revolution top). Nejsou mě jasné dvě věci.

Mlhovky - ve výbavě se píše LED světla s integrovanou mlhovkou. Skutečně se tam něco rozsvěcuje navíc a případě se to někde zapíná, nebo je to jen "virtuální" mlhovka? Páč na páčce světel, když zapnu mlhovku, tak svítí zadní, ale nepozoroval jsem absolutně žádnou změnu ve svitu předních světlometů.

Denní svícení - Má to denní svícení? Něco co svítí místo hlavních matrix LED? Páč v soupisu výbavy to opět je, ale nevím. Pokud nechám volič na auto, tak dle přednastavené citlivosti a okolního světla bych řekl, že svítí buď full, nebo nic. Ano, můžu manuálně přetočit na obrysovky, kdy svítí led proužky ve světlometu a ne matrix za čočkama, ale je nepraktivké a předpokládám, že toto skutečně není denní svícení, ale obrysovka.

V menu nic o denním svícení není. Je tam možnost jen automaticky zapínat světla a je tam nastavení citlivosti zapínání.
Díky za info.

Ahoj. Jsem tu nový. Buďte na mě hodní a mějte mě rádi.

A nyní k dotazu.

Mám novou M6 s těmi lepšími LED (revolution top). Nejsou mě jasné dvě věci.

Mlhovky - ve výbavě se píše LED světla s integrovanou mlhovkou. Skutečně se tam něco rozsvěcuje navíc a případě se to někde zapíná, nebo je to jen "virtuální" mlhovka? Páč na páčce světel, když zapnu mlhovku, tak svítí zadní, ale nepozoroval jsem absolutně žádnou změnu ve svitu předních světlometů.

Denní svícení - Má to denní svícení? Něco co svítí místo hlavních matrix LED? Páč v soupisu výbavy to opět je, ale nevím. Pokud nechám volič na auto, tak dle přednastavené citlivosti a okolního světla bych řekl, že svítí buď full, nebo nic. Ano, můžu manuálně přetočit na obrysovky, kdy svítí led proužky ve světlometu a ne matrix za čočkama, ale je nepraktivké a předpokládám, že toto skutečně není denní svícení, ale obrysovka.

V menu nic o denním svícení není. Je tam možnost jen automaticky zapínat světla a je tam nastavení citlivosti zapínání.
Díky za info.
ahoj,

já v revolution 2019 hledal mlhovky a fakt je nemám, možná to revolution top má jinak, svítí ti kontrolka přední mlhovky ???

denní svícení funguje, když dáš páčku světel na automat, ještě se dá v infotainmentu nastavit citlivost. Jinak pokud máš zapnuté denní svícení a zatáhneš ruční brzdu, tak nic neuvidíš, protože světla nesvítí - rozsvítí se až po rozjezdu ;)

Hoď si do podpisu, co máš přesně za auto ;)

Predni mlhovky uz nejsou (nijak/zadne v zadne vybave). Navod k autu mlzi. Proste se snazej rict, ze svetlomety maji takovy tvar, vzdalenost od vozovky, ze specialni mlhovky nejsou potreba a jejich roli zastava hlavni svetlomet. Osobne jsem predni takrka nikdy nepouzil, na autech kde byly, tak mi nechybi... moderni LED (i Xenon) svetlomety ostatni auta urcite v mlze neprehlednou.

Denni sviceni v Auto modu funguje, ale az nad nejakou rychlost, asi 4 km/h, takze se to blbe zkousi ;).

Back