Jezdím, jezdím a rád jen mě to prostě zajímalo, chci o tom autě vědět co nejvícTak ty kraviny neřeš taky a prostě jezdi ??
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Jezdím, jezdím a rád jen mě to prostě zajímalo, chci o tom autě vědět co nejvícTak ty kraviny neřeš taky a prostě jezdi ??
Max ofuk čelního skla a 3 minuty volnoběhu zafunguje relativně spolehlivě na ten stěrač... Sklo se ohřívá zezdola (bez jakékoliv elektriky), takže stěrače se odmrazí dřív než třeba horní polovina okna. Ale je fakt, že u starších aut nebo s manuál klimou to tak být nemusí.Logicky proto, že zatím co sklo se dá (má) oškrábat škrabkou na led, tak s přimrzlým stěračem se nic moc dělat nedá aniž bych riskoval jeho poškození.
To je právě to. Winter paket (sklo, volant, sedačky) mám u auta, které stojí venku, protože v garáži je Mazda. Zvykl jsem si na to tak, že mi chybí vyhřívání volantu - věc, co jsem u 6tky označoval jako zbyteční blbost pro rozmazlené pipky...a když jsem pak pořídil M3BM tak mi to v zimě hodně chybělo.
tak to bych byl skromnější - velice dobře funguje i obyč foliePodle mě funguje na zamrzlé okno jen Webasto nebo garáž, ale chápu že každý nemá tu možnost...
Tři minuty volnoběhu??? Víš jak je to neekologické!!! (nadzáska) ...i když pamatujte na manuál přátelé, zejména v Německu:Max ofuk čelního skla a 3 minuty volnoběhu zafunguje relativně spolehlivě na ten stěrač... Sklo se ohřívá zezdola (bez jakékoliv elektriky), takže stěrače se odmrazí dřív než třeba horní polovina okna. Ale je fakt, že u starších aut nebo s manuál klimou to tak být nemusí.
By mě zajímalo, jak to mám udělat, když si zapomenu dát v zimě fólii na sklo a je tam krusta a okno zamlžené.Tři minuty volnoběhu?? Víš jak je to neekologické!! (nadzáska) ...i když pamatujte na manuál přátelé, zejména v Německu:
Po nastartování motoru jej nechte po dobu 10 sekund běžet na volnoběh (zakázáno v Německu).
POZNÁMKA
• (Německo) Rozjeďte se okamžitě po nastartování motoru. Nepoužívejte však vysoké otáčky motoru, dokud motor nedosáhne své provozní teploty.
Jinak o tom, že výhřev celého čelního skla je lepší, o tom žádná. Jen říkám, že i výhřev samotných stěračů má logiku. Prostě zatím co škrábu sklo, tak stěrače se vyřeší "sami" aniž bych kolem nich musel nějak tancovat a vyřeší se rychleji, než kdybych to nechal ohřívat pouze teplým vzduchem.
Jo, zejména večer, když fouká jak blázen (takový miniblizzard s nárazy 80km/h) a/nebo hustě sněží, je to ideál! Určitě lepší zábava než prostě zamknout a odejít od auta.?Staci vecer nebejt linej, a hodit na okno takovou ochrannou "deku". Rano stahnout z vokna, otrepat od snehu a jit. Zabere to jeste min casu, nez rozmrazovani okna na tech vasich Fordech...
mě funguje bez problému, je tam prostě k tomu, aby se neutrhly gumičky když je sklo namrzlé. Aby si oškrábal celé sklo, je potřeba zvednout stěrače a proto tam je tato funkce, stejně jako po stranách skla, aby se tam netvořily zmrazky od stíráníjak dobře funguje ten ohřev pod stěrači
Máme tu na to téma. Stačí zadat do hledání třeba "dojezdové kolo".BTW nevíte někdo parametry té dojezdovky co se tam vejde? Šíře gumy, profil, indexy, velikost disku, ET, a rozteč děr? Případně zda je třeba kratší šrouby?
Kupovat v autorizáku mě to příjde zbytečný. Předpokládám, že to koupím kdekoliv levnějc, nebo je to nestandard?
Není, musíš vyměnit i přední světla za LED (u CX-5 KE/FL maska zaměnitelná je, dělali jsme to na naší). Zadní lampy by mohly jít.Mám svoje GJ před facelift. Bude k dispozici bouranej facelift. Otázka zní, je totožná velikostně maska chladiče? A druhá otázka na zadní lampy, dají se zaměnit? Popřípadě nějaká elektro práce k tomu?
I obyčejný přístřešek na auto nahradí Webasto nebo garáž ! Od té doby co ho mám, tak jsem nemusel škrábat nikdy, tedy jednou jak bylo -20°C kdysi a to zevnitř trochu. Webasto jsem kdysi taky mě na M3 první generaci jak ještě nebyl přístřešek a nebyla to zas taková hitparáda, muselo běžet minimálně 20 minut, když bylo venku pod -15°C.Podle mě funguje na zamrzlé okno jen Webasto nebo garáž, ale chápu že každý nemá tu možnost... Zima je posledních cca 10let hodně mírná tak se to dá snadno řešit odmrazovačem...
Spíš by mě zajímala jiná věc, nevěděl by někdo proč mi po celonočním stání před barákem kdy je kolem 0°C ukazuje teplota vody a baterky cca těch 0°C ale teplota oleje v motoru -7°C, je to podle mě dost rozdíl...
Zlaty časy kdy člověk jen jezdil a neřešil kraviny, jestli má baterku nabitou na 70 nebo 73% a jakou ukazuje teplotu čidlo oleje ale prostě mě to zajímá
Kdyz uz sme u toho, s tim sem dlouho bojoval: v zime donesu do auta na botach snich, ten pak teplem roztaje, a kdyz auto odstavim, skondenzuje a zmrzne zevnitr na skle. Blbe se to skrabe......tedy jednou jak bylo -20°C kdysi a to zevnitř trochu...