• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda 6 (GJ/GL) - obecně

Vypadaji mozna lip, ale taky ted v zime lip klouzou. Uz mi par krat ujela noha! Ono ty podelne ryhy neoskrabou z boty snih...

Ahoj! Moc prosím o servisní radu. Už cca 3 roky šťastně vlastním Mazdu 6 Gj 121 kw 6 kvalt. Rok výroby 10/2013. Po celou dobu byla servisována jenom ve značkovém servisu MAZDA, včetně mě. Nicméně teď vážně přemýšlím, že zajedu do normálního servisu, kde potřebuji vyměnit motorový olej + filtry, zapalovací svíčky a olej v převodovce. Mohl by mě prosím někdo poradit, co přesně moje Mazdicka potřebuje?.. Předem děkuji za Vaše rady.

Ahoj jelikož jsi novej tak jen na okraj..tady jsi mimo téma a odpovědi se v této ssekci asi nedočkáš..doporučuju koukni na témata třeba tady
https://www.mazdaklan.cz/forums/spolecna-temata.29/ a nebo potom sekci Mazda 6 Gj přímo, dozvíš se tam všechno co budeš potřebovat a pak už jen štastnou ruku pokud jde o servis kde to budou řešit (i to se tu dá dohledat) a je to ;)..jinak servis pokud bys byl někde poblíž ti klidně zajistím ;)

Ahoj! Moc prosím o servisní radu. Už cca 3 roky šťastně vlastním Mazdu 6 Gj 121 kw 6 kvalt. Rok výroby 10/2013. Po celou dobu byla servisována jenom ve značkovém servisu MAZDA, včetně mě. Nicméně teď vážně přemýšlím, že zajedu do normálního servisu, kde potřebuji vyměnit motorový olej + filtry, zapalovací svíčky a olej v převodovce. Mohl by mě prosím někdo poradit, co přesně moje Mazdicka potřebuje?.. Předem děkuji za Vaše rady.
Vše,co píšeš,ještě bych zmínil výměnu brzdové kapaliny a další sevis i výměnu chl.kapaliny.Samozřejmě zkouknout stav brzd,nejlépe rozdělat,vyčistit,namazat.

Muzes kouknout do navodu k obsluze. V casti "udrzba" je rozepsano, co se dela po ktere prohlidce. Brzdova kapalina se meni (jestli se nemylim) pri kazde druhe servisni prohlidce, stejne jako filtr klimatizace.

Ale zas uplne vazne bych ten plan nebral, protoze dle navodu se treba chladici kapalina meni poprve az po 200 tisic km, olej v mechanicke prevodovce po 180tisic. To se mi zda prilis dlouha doba. A treba svicky tam nejsou spomenuty vubec, stejne tak ani vymena oleje v automate...

Muzes kouknout do navodu k obsluze. V casti "udrzba" je rozepsano, co se dela po ktere prohlidce. Brzdova kapalina se meni (jestli se nemylim) pri kazde druhe servisni prohlidce, stejne jako filtr klimatizace.

Ale zas uplne vazne bych ten plan nebral, protoze dle navodu se treba chladici kapalina meni poprve az po 200 tisic km, olej v mechanicke prevodovce po 180tisic. To se mi zda prilis dlouha doba. A treba svicky tam nejsou spomenuty vubec, stejne tak ani vymena oleje v automate...
Výměna svíček je předepsána každých 120 000 km.

Ten kabinovej filtr měnim každý rok, bordelu je v něm dost. Při tom si i vydezinfikuji klimatizaci.

Zdravim Vas.
Nejako sa to neviem dohladat, tak sa spytam tu.
Maju skyactiv-g vyrive klapky?

Mám takový všeobecný dotaz. U M6 GJ 2014 bez náhradního kola, co všechno má být v té šabloně v kufru po deskou ? Já tam mám jenom výstražný trojúhelník :-( Předpokládám, že nějaká lékárnička, žárovky .... co tam ještě máte ?

mas tam mat samozrejme povinnu vybavu podla vyhlasky a takisto sa zide sada na lepenie pneu, pripadne ja tam mam aj startovacie kable, kompresor, utahovak na matice, rukavice a toaletny papier :D

Tak ten toaleťák tam musím doplnit, ostatní není asi zas tak důležité :)

Tak to vypada, ze v Nemecku budou do povinne vybavy vozidla patrit i rousky. A za rizeni v slunecnich (nebo tonovanych dioptrickych) brylich a rousce soucasne bude pokuta. Svet se zblaznil...

jo to jsem dnes taky koukal....tak nevim estli to bude stylem..vyber si za co je menši flastr..hlavne ale zaplat :)
@Alda1234 máš benzín, toaleťák nepotřebuješ..ten vozíme v dieslech , ty se furt ser..., já už vozím i plínky vydrží dýl tak můžu jet dál :)

Poslední úprava:
Já mám z našich cest z ČR do Belgie vyzkoušeno, že kromě lepící sady se do těch schránek pod podlahou kufru vejde 20+ půllitrových plechovek piva aniž by zvedaly samotnou podlahu.?:cool:

Povinnou výbavu jsem dostal kompletně v pouzdře se suchým zipem na něm samotném, tak tu mám "přichycenou" přímo v kufru.

Chlapi, víte někdo, co znamenají ty stromečky a jak je pěstovat? ??

FFF0C5D3-EE28-493A-BCEB-3EA3B5192AEC.jpeg

Jeden speciální dotaz. Mám M6 GJ 2014 a chci se zeptat co všechno uvnitř má podsvícení. Jde mi vlastně hlavně o ovladač ve dveřích na ovládání oken a zrcátek. Mě to nějak nesvítí a myslím že by mělo.

Back