• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda 6 (GJ/GL) - obecně

@Alda1234 případně kdyby jsi ho chtěl mít v ruce a přímo ho ve šroubárně nebo kde ho budeš kupovat ukázat, tak ho vyndej z jiný části plastových krytů podvozku. Těhle je na spodku auta jak nas??

@Alda1234 případně kdyby jsi ho chtěl mít v ruce a přímo ho ve šroubárně nebo kde ho budeš kupovat ukázat, tak ho vyndej z jiný části plastových krytů podvozku. Těhle je na spodku auta jak nas??
Já koukal že je jenom na spodku. Uvidím jestli bych se tam nějak dostal. Auto teď nemám jak zvednout. ? Právě že jsem chtěl mít vše připravené až ho budu zvedat. ?

@Alda1234 na něj nemusíš ani auto zvedat - pokud bys chtěl nějakej pro ilustraci vyndat ven. Stačí vzít desítku klíček (ideálně malou ráčničku s 10kou oříškem) a ohnout se pod levej nebo pravej práh a hnedka pod prahem na podlaze je máš taky jako na ráně

@Alda1234 na něj nemusíš ani auto zvedat - pokud bys chtěl nějakej pro ilustraci vyndat ven. Stačí vzít desítku klíček (ideálně malou ráčničku s 10kou oříškem) a ohnout se pod levej nebo pravej práh a hnedka pod prahem na podlaze je máš taky jako na ráně
Ok, díky

Tak hned ráno jsem opět šel hledat ten šroub, ale na kraji na prahu mám buď plastové zácvaky nebo jsem tam našel menší šroub 9cf6-00-516b který je i v předu na předním krytu pod motorem. Šroub co hledám vidím hodně na středu. (Viz foto).

IMG_20210304_064633.jpg

@Alda1234 musíš hledat lehce za prahem na podlaze (krytu podlahy). Třeba tady jeden máš
IMG_20210304_081532.jpg
Jde bez problémů vyšroubovat bez zvednutí auta.

Mno, kdybyste nekdo meli tech neoriginalnich plastovych zacvaku z Ali atp. moc a byly to nejaky rozmery co jdou na ruzny posledni Skyactiv Mazdy (nevim, jeslti jsou ruzny velikosti, ale na na svejch mam pocit, ze jsou uz od 626 stejny), klidne bych jich par desitek odkoupil, a klidne i za cenu toho, ze me to bude stat vic, nez celej balik z Ali... treba petikilo s postou bych za to dal :). Obcas mi nekde neco vyskoci, par uz jsem jich taky rozerval, treba u 6 za zadnima sedackama, takze by se mi asi neztratily. Dik.

@Alda1234 musíš hledat lehce za prahem na podlaze (krytu podlahy). Třeba tady jeden máš
Zobrazit přílohu 33253
Jde bez problémů vyšroubovat bez zvednutí auta.
Jj, toho jsem si tam všimnul, ale zdál se mi mnohem menší a připadal mi vzhledově jinak (prostě mi to připomínalo šroub co je na předním spodním krytu motoru). Odpoledne ho vyndám.

Mno, kdybyste nekdo meli tech neoriginalnich plastovych zacvaku z Ali atp. moc a byly to nejaky rozmery co jdou na ruzny posledni Skyactiv Mazdy (nevim, jeslti jsou ruzny velikosti, ale na na svejch mam pocit, ze jsou uz od 626 stejny), klidne bych jich par desitek odkoupil, a klidne i za cenu toho, ze me to bude stat vic, nez celej balik z Ali... treba petikilo s postou bych za to dal :). Obcas mi nekde neco vyskoci, par uz jsem jich taky rozerval, treba u 6 za zadnima sedackama, takze by se mi asi neztratily. Dik.
Plastové zácvaky není problém, ale je jich několik druhů. Posílal jsem tady odkaz na stránky v UK, kde mají prakticky všechny druhy a množství si můžeš zvolit. Kvalita bude rozhodně lepší než z ALI

Toto je 9KDB-00-616:

A tady máš fotku rozměrů (trochu starší šroub, tak má jinou barvu)
IMG_20210304_083656~2.jpg
Jestli hledáš jinej, tak ho musíš vyfotit. Na tvojí poslední fotce jsou dva typy - na 10ku klíč nebo na 14ku klíč. Na tu 10ku ( 9KDB-00-616) jsem ti právě vyfotil

Toto je 9KDB-00-616:

A tady máš fotku rozměrů (trochu starší šroub, tak má jinou barvu)
Zobrazit přílohu 33258
Jestli hledáš jinej, tak ho musíš vyfotit. Na tvojí poslední fotce jsou dva typy - na 10ku klíč nebo na 14ku klíč. Na tu 10ku ( 9KDB-00-616) jsem ti právě vyfotil
Já myslím že jsi mi oměřil ten správný. Děkuji moc. Předpokládám že to jsou obyč šrouby ne nějaká nerez speciálka.

Jen na nich od roku cca 2012 taková rádoby antikorozní úprava, proto jsou takový světle šedivý a opravdu daleko pomaleji reznou (i když stále reznou). Je dobrý na závit nanést trochu měděný pasty aby šli za pár let bez problému povolit a neutrhaly se jako na starších mazdách (GH,GG,GF,GE a podobně)
Pokud koupíš univerzální šroubek někde ve šroubárně tak ho to bude chtít ošetřit celej jinak po jedný zimě bude shnilej a ošklivej.

Jen na nich od roku cca 2012 taková rádoby antikorozní úprava, proto jsou takový světle šedivý a opravdu daleko pomaleji reznou (i když stále reznou). Je dobrý na závit nanést trochu měděný pasty aby šli za pár let bez problému povolit a neutrhaly se jako na starších mazdách (GH,GG,GF,GE a podobně)
Pokud koupíš univerzální šroubek někde ve šroubárně tak ho to bude chtít ošetřit celej jinak po jedný zimě bude shnilej a ošklivej.
No já koukám po nerez šroubu s límcem. M6x16 není problém, jenom průměr límce je standardně 14,2mm, ty jsi naměřil 18mm. Ještě koukám jestli třeba škodovka nemá podobný šroub.

No já koukám po nerez šroubu s límcem. M6x16 není problém, jenom průměr límce je standardně 14,2mm, ty jsi naměřil 18mm. Ještě koukám jestli třeba škodovka nemá podobný šroub.
Japonský šrouby ? U nás v prodejně spojovacího materiálu mě zásadně pošlou do háje když jim ukážu šroub z Mazdy a řeknu že chci naprosto totožnej (i vzhledově) šroub.?
Proto je buď beru z ciziny (eBay, ProBolt a podobně), origo v Mazdě nebo vrakáč. Protože dát do auta za 3/4 mega něco takovýho
www.ledveci.cz/user/shop/big/54350_sroub-m6x16-6-hr-hl-pozink-10ks-.jpg?5f729e99
tak mě moji chlebodárci asi umlátí ???(vtip samozřejmě)

Poslední úprava:
1614863744030.png
Tak zatím jsem našel nejpodobnější tento šroub. Je to automotive, rozměry docela sedí, jenom je zvlášť šroub a podložka, není to šroub s límcem.

Podívej v Mazdě v ČR tě 1ks 9KDB-00-616 bude stát cca 86Kč (bez zákaznický slevy) a máš ho tady druhej den při objednání dopoledne. Na druhou stranu tady dáš 11Kč + asi poštovný za naprosto stejně funkční věc. Pokud tobě to nevadí, že ten šroub vypadá jinak tak není dál co řešit, nic nosnýho nebo důležitýho nespojuje. Koneckonců můžeš ve šroubkárně koupit obyčejnou M6x16 za korunu + k tomu velkou podložku a máš to ještě levnější

Poslední úprava:
Podívej v Mazdě v ČR tě 1ks 9KDB-00-616 bude stát cca 86Kč (bez zákaznický slevy) a máš ho tady druhej den při objednání dopoledne. Na druhou stranu tady dáš 11Kč + asi poštovný za naprosto stejně funkční věc. Pokud tobě to nevadí, že ten šroub vypadá jinak tak není dál co řešit, nic nosnýho nebo důležitýho nespojuje. Koneckonců můžeš ve šroubkárně koupit obyčejnou M6x16 za korunu + k tomu velkou podložku a máš to ještě levnější
No možná tomu věnuju víc času než by bylo záhodno, ale nechci tam dávat úplně obyč šroub. Z Mazdy mám cenu 72,- bez dph, to fakt ne. Tak nakonec jsem se rozhodnul pro tento :
1614866114557.png
Je to prakticky on, jen o kousek delší a s tím si poradím

Mohl by mi prosím někdo napsat mazda číslo klipu (na každé straně 1) co drží elektrický kabel k mlhovkám v předním nárazníku ? Já to nemůžu ve výkresech najít. Na fotce to je už bez toho co je v díře.

IMG_20210306_213337.jpg

Back