• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda 6 (GJ/GL) - obecně

Mám malý dotaz. Vepředu co je přední kryt pod motorem jsou dvě díry vedle sebe. Jedna je pro uchycení krytu, ale ta druhá je pod krytem. Nic v ní nebylo, tak se chci zeptat na její účel. Je to tak na obou stranách. Posílám foto. Z blízka a z dálky. Třeba někdo bude vědět. Díky

IMG_20210308_173130.jpg IMG_20210308_173138.jpg

Do druhé pod krytem patří plastový roztahovací cvok. Stejný,jako drží podběhy. Snad si to dobře pamatuji...

@Alda1234 ty si si kúpil Mazdu v ikei, že ti tam chýba tak veľa šróbov a úchytov? ;) :joy:
No už to tak vypadá. Původní majitel byl slušně řečeno bordelář. Ale já to fotil když jsem nasazoval zpátky nárazník, takže jedna úchytka tam byla. Všechno ostatní doplním, když budu vědět co kam ?

Já mám Mazdu 3 BN. Možná trochu jiné uspořádání. Ale pod krytem plastové cvoky. Nad krytem se střídají šrouby + plastové cvoky. Ale neřeknu ti v jakém pořadí. To poznáš logicky sám...

Já mám Mazdu 3 BN. Možná trochu jiné uspořádání. Ale pod krytem plastové cvoky. Nad krytem se střídají šrouby + plastové cvoky. Ale neřeknu ti v jakém pořadí. To poznáš logicky sám...
Tak jsem na netu našel pěkné demontážní video a opravdu tam mají být plastové cvoky. Díky. Jinak mě docela překvapilo, že za nárazníkem dole co jsou nějaké prodloužené nosníky, tak že ty jsou docela orezlé. Ošetřujete to nějak, nebo až to bude hodně, tak výměna ? Já to chápu že tam to bude dost namáhané co se týče vody atd....

IMG_20210306_174252~2.jpg

Já si popletl deformační nárazník s nosníkem. Jsem blbej...sorry.
Nosníky mám v pořádku. Bez koroze zatím. ;)

Já si popletl deformační nárazník s nosníkem. Jsem blbej...sorry.
Nosníky mám v pořádku. Bez koroze zatím. ;)
co jsem koukal, tak tyto "koncovky" jsou našroubovány právě na nosníky. Ty ani rezaté nejsou, ale je otázkou, zda mám tyto koncovky něčím natřít, případně co se používá. Kdybych našel jak se ten díl jmenuje .... ale ve výkresu ho nemůžu najít

Poslední úprava:
@Alda1234 tohle je v podstatě jen "držák". Tak je to pojmenovaný i v katalogu a je to přišroubovaný k nápravnici. Jak je to dutý, tak doporučuji to zevnitř vystříkat nějakým voskem (dinitrol ML a podobně). Když to máš takhle odkrytý, tak to můžeš ošetřit něčím i z venku, ale ta koroze se tam děje hlavně zevnitř (proto hlavně ten vosk) a zároveň s tím můžeš prostříknout i dutiny samotný napravnice.
Screenshot_20210308-223317~2.png

Max6 : Už to tak moc odkrytý nemám, ale odkryju jinudy :) Díky moc za rady. Já ten katalog nemám, hledám pouze ve výkresech na stránkách aci. Dá se někde ten katalog někde sehnat, abych neotravoval s každou prkotinou ?

@Alda1234
Buď se můžeš zaregistrovat na stránkách Mazdy
Nebo ti můžu někam nahrát offline verzi (asi 3GB velikost) kterou si naintaluješ na Windows a můžeš v tom brouzdat - buď univerzálně bez VIN a nebo přímo zadáš VIN a ukáže ti to tvoje auto.
Jen tu offline verzi můžu zdarma uvolnit starší (Mazdy do roku produkce únor 2018).

Poslední úprava:
@Alda1234
Buď se můžeš zaregistrovat na stránkách Mazdy
Nebo ti můžu někam nahrát offline verzi (asi 3GB velikost) kterou si naintaluješ na Windows a můžeš v tom brouzdat - buď univerzálně bez VIN a nebo přímo zadáš VIN a ukáže ti to tvoje auto.
Jen tu offline verzi můžu zdarma uvolnit starší (Mazdy do roku produkce únor 2018).
Tak to mi stačí offline, já jsem v roce 2014?

@Alda1234 zítra až budu v práci tak ti to někam nahraju. Jen to bude ve formátu ISO, tak si do PC stáhni třeba Deamon Tools, ve kterým ty ISO soubory otevřeš a naintaluješ.
Ten offline program vypadá takhle

Poslední úprava:
Back