• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda 6 (GJ/GL) - obecně

@Max6 pokud bych se mohl přidat se svou maličkostí ...pěkně prosím o ten odkaz třeba do PM kam to budeš nahrávat taky bych se tím občas prokousával at nemusím hned otrvaovat když potřebuju někdy nejaky dil.

Ahoj, mate nejake doporuceni na pricniky na strechu? Nebo naopak neco, cemu se vyhnout? Mam GJ wagon 2013
O příčnících tu lze nalézt tuny informací a zkušeností, stačí zadat do hledání "příčníky" nebo "nosiče". Není na to jedno vlákno, ale celá řada. V případě, kdy máš na střeše podélné hagusy, není podstatné, že se jedná o M6 GJ, klidně můžeš hledat i v GH Wagon. Mazda je evidentně bere od Thule a nemá obvykle ty nejmodernější. A taky je obvykle neprodává se slevou, jako některé e-shopy. Já mám třeba Thule Evo WingBar, zatím nejtišší, co jsem kdy měl. Ale jsou dost široké, takže je třeba počítat s montáží nasičů někdy i boxů přes T-šrouby/adaptéry.

V těchto chladnějších dnech pozoruji, že tlačítko na ovládání intenzity ohřevu řidičovi sedačky se přidírá ve spodní pozici. Netušíte jak ho vyndat, abych ho vyčistil a případně promazal ?

Poprosím kohokoliv s originál koly 7.5Jx19, et45 a pneu 225/45 na GJ, jestli by mě nemohl přesněji změřit z pohledu kolmo k zemi, jak moc jsou kola, ráfek nebo pneu (podle toho, co je míň) zalezlý do nejvyšší části blatníku. Nejlépe přední i zadní.

Doufám, že mě rozumíte a díky za ochotu, jelikož takové kola už nemám.

Ciste teoreticky: je mozne u Mazdy6 otevrit veko batozinoveho prostoru zevnitr?
Já mám opačný problém..jestli někdo ví..odešla mi ručka....tzn. není možné ji zatáhnout dokud nevyměním brzdič, ale nechci zhasínat motor pokaždé když potřebuju do kufru, existuje možnost se do něj dostat i bez zatažení ručky? U jiných aut funovalo otevření dveří řidiče..ale to tu jaksi nejde

@Reddwarf
Pokud máš zaseknutý mechanismus ručky na třmenu (byla na to svolávačka kdy Mazda vymění/opraví třmen zadarmo) a nemůžeš použít ručku aby se třmen nezaseknul úplně v poloze "zabržděno", tak úplně v klidu můžeš u ručky povolit seřizovací lanovod aby měl větší vůli - matička na 10ku klíč pod koženkou ručky.
Pak když budeš chtít otevřít kufr, tak normálně lehce zvedneš ručku, maximálně na 1 zoubek a můžeš kufr otevřít aniž by to pohlo se třmenem.
400x290_26e0e7e098a8d35b79492723755963136c66b01c~2.jpeg

Poslední úprava:
jj to jsem chtěl udělat, ale když jsem to měl na zvedáku tak nejak jsem na to zapoměl, tak jsem si říkal že kdyby byl nějakej jinej způsob kterej neznám, ok tak tam ráno vlezu a nebo možná dojde už i nový brzdič. btw...myslím, že v rámci svolávačky už mi ho měnili ale už má asi najeto :-( ztvrdnul během posledního měsíce

@Max6 Ahá jo takhle přímo u ručky .... no jsem to ale tydýt...já furt u brzdiče ...a ono je to tak snadný :) díkes....to udelam i kdyby měla přijit zítra :)
@shr3k jo tak to bych musel zase otravovat u tebe...doufám, že brzdič dojde zítra, nejpozději pozítří..tím to vyřeším

@Alda1234 zítra až budu v práci tak ti to někam nahraju. Jen to bude ve formátu ISO, tak si do PC stáhni třeba Deamon Tools, ve kterým ty ISO soubory otevřeš a naintaluješ.
Ten offline program vypadá takhle
Ahoj, mohl bych také prosím poprosit o tu offline verzi? Mám rok 2013 :)

Mazdar.
Dnes mě při jízdě skoro pořád svítila na postranním zdrcátku u řidiče ta oranžová dioda na hlídání aut v mrtvém úhlu. Zkoušel jsem za jízdy sklápět a vyklápět zrcátka, a chvíli se zdálo, že to pomohlom, ale pak se to zase rozsvítilo.
Nevíte čím to mů§že být? kde to má čidlo na to rozsvícení? jestli třeba není špinavé?
Nějaké nápady příp rady?

Díky moc

Mazdar.
Dnes mě při jízdě skoro pořád svítila na postranním zdrcátku u řidiče ta oranžová dioda na hlídání aut v mrtvém úhlu. Zkoušel jsem za jízdy sklápět a vyklápět zrcátka, a chvíli se zdálo, že to pomohlom, ale pak se to zase rozsvítilo.
Nevíte čím to mů§že být? kde to má čidlo na to rozsvícení? jestli třeba není špinavé?
Nějaké nápady příp rady?

Díky moc
Nemáš špinavý zadní nárazník ? Čidla na hlídání mrtvého úhlu jsou pod nárazníkem hned pod zadníma světlama. Podobně mi to jednou blbnulo ještě na M3BL a to jsem měl zadní nárazník totál zabordelenej a po umytí bylo zase vše ok

No to je možné. Dnes bylo počasí pod psa, tak je možné že se to dost zašpinilo. Zítra to teda umyju a uvidím. Díky za radu

Chci se zeptat. Po koupi benzínové M6 chci provést první takovou globální údržbu. Mám v plánu samozřejmě olej, filtr palivový, kabinový a vzduchový. Dále výměna svíček. Ještě přemýšlím o oleji v převodovce a chladicí kapalině. Co dál by se mělo vyměnit, případně zkontrolovat či vyčistit?
Díky

ještě bych zkontroloval náplň klimy no a samozřejmě brzdy...pokud bych je dělal a nebyla dlouho vyměněna tak vyměnit i kapalinu

Back