• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda 6 (GJ/GL) - obecně

Jj, rozebrat to je pohoda. Potom zpátky utahovat na pohodu. Je tam gumové těsnění, takže žádný strach, těsnit to bude
Super, děkuji moc. Prohlédnu jí při výměně oleje a filtrů rovnou. Utáhnu s citem, nemám nářadí na 8-11Nm :)

Cítím benzín pod víčkem oleje na 2.5. Jezdím kratší trasy, 10,20,30km po Brně, co křižovatka to červená. Olej nepřibejvá, nemizí, barva normální hnědá. Je to běžný kór v zimě? Mám se něčeho obávat?

Ahojte.. co sa tyka mojej mazdy, rad by som si ju ponechal az kym poslednykrat nevydychne a preto by som sa chcel spytat, ci mate niekto skusenost s dodatocnou montazou vyhrevu volantu...
Neviete ci ma na to GJ po facelifte potrebnu kabelaz?

To není GJ, ale GL...proto to píšu. Koukněte se na VIN, ať víte, jestli máte GJ, nebo GL ;)

Žil jsem v tom, že GL začíná až posledním vnějším FL. Takže se omlouvám za předchozí nepřesnou informaci. Dá se tedy říct, že GJ/GL se láme tím interiérem, který jsem postoval výše?

Žil jsem v tom, že GL začíná až posledním vnějším FL. Takže se omlouvám za předchozí nepřesnou informaci. Dá se tedy říct, že GJ/GL se láme tím interiérem, který jsem postoval výše?
Jako GL se vyrábí od modelového roku 2016, VIN od JMZ...500001.

Tu je to pekne znazornene :D

Nevíte prosím, zda pasují tato kola na 2015 GJ facelift? Jde mi především o to, že kola mají TPMS, které uvedené GJ nepoužívá. Tedy zda to jde z kol demontovat.

Však mrkni do techničáku. Tyto kola jsou originál dodávaný s GL a stejný rozměr používá i GJ. TMPS jsou samostatně prodávané. U GJ se měří tlak v pneu pomoci abs, esp.

Jelikož jsem s tím nikdy nepřišel do styku, tak nevím, jak ty senzory fungují. Tedy jestli to jde prostě demontovat a místo nich namontovat obyč. ventilky.

@chemer ..ano stejné jsou a narozdíl ty ventilky s tmps dělají dost často problémy..takže například pro demontáž z kola na kolo bych moc nedoporučoval, většinou přes ně pak začne utíkat vzduch...a nové ventilky s tmps..to už je zase slušná investinace...na autě dřív jsme to dělali tak, že zimní, kdy není takový riziko proražení, píchnutí apod a je i větší profil gumy...jsem jezdil bez a tmps jsem měl jen na letních original....system tmps neni až tak špatný, oproti systému s čidly ABS je spolehlivější..ale bohužel zase je to něco co stojí prašule a samozřejmě se i kazí.

Jsou různé druhy senzorů, i neoriginální, resp. přímo od výrobce senzorů...

Odesláno z mého Mi 10 pomocí Tapatalk

Mazdar pánové, na mé GJ mám na volantu ošoupané logo, takže jde na některých místech vidět plast. Objednal jsem si z alíka nové. Má někdo rady a tipy jak logo na volantu vyměnit (snad nebudu muset odmontovat celý volant :) ) ?

Back