Zdravím všechny Mazda přívržence
Momentálně jsem čekatel na novou CX-3. Ještě si počkám do přelomu dubna/května, tak si krátím čas čtením fór atd. Mazdu mám objednanou v bíle barvě, tak kolaboruji s tím, že si jí nechám trošku polepit černou fólií aby byla tak trošku jiná.
Sehnal jsem si 3d model mazdy cx-3 a zkoušel jsem si navrhovat různé vzory, jak by se to mohlo polepit. Nakonec mě vyšel tento (viz. obrázky níže). A měl bych dotaz. Snad tu bude někdo, kdo se v tom trošku vyzná.
Střecha je jasná, tak problém nevidím. Ale co se týká přední kapoty, tak tam jsem si to udělal podél vyvýšení. Tím pádem fólie nekončí pěkně v záhybech. Když nad tím tak uvažuji, tak mě napadlo, jestli to půjde takto vůbec polepit a jestli při čištění a umývání auta když se přes to bude šuchat houbou a hadříkem, nebude docházet časem k odlepování.
S fóliemi nemám zkušenosti, ale napadly mě dva způsoby jak by to teoreticky šlo (otázka je, zda je to reálné).
1. Nalepit tu černou část a pak na tu celou přední kapotu hodit ještě průhlednou fólii, která by se hezky zakončila po okrajích kapoty.
2. Nechala by se vyrobit "přesně" fólie z jednoho kusu, kde by byl střed černý a zbytek průhledný. Jako jeden kus. Ale tady si nejsem jistý, zda vůbec je to možné.
Pokud do toho ze zdejších lidí někdo vidí, když tak napište jak se to dá případně řešit. Až budu pak hledat firmy, kdo tohle bude schopný lepit, tak abych věděl na co si dát pozor a případně co si pohlídat.
A časem budu mít asi ještě více otázek ohledně mazdy (hlavně její údržby, čištění...atd.), ale to má ještě čas.
V každém případě moc díky za případně odpovědi.