• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda CX-3 - obecně

Zdravím všetkých. Takže dnes dobra sprava: moja Mazda je u predajcu :cool: počitam tak v stredu si pôjdem po nu. Už som prestaval dufať.... Ešte ma čaka dlhych 5 dni.

@romin - absencia ukazovateľa teploty vyzerá byť špecialitkou Mazdy. Ja osobne si myslím, že až tak chýbať nebude, avšak ocenil by som skôr ukazovateľ teploty motorového oleja. Ten je pre motor a jazdu dôležitejší, nie?

Ja si na svoju CX3 musím počkať do konca mesiaca. Takže dva týždne čakať a aspoň na MK sa môžem na auto pripraviť, aj na základe vašich skúseností. Ďakujem ;)

Tak najeto dalších 100km a je to čím dál lepší. Dneska sem si hrál s tempomatem a i ten mě dokázal překvapit a potěšit. Byl jsem zvyklí z renaultu, že když sem si zapl tempomat třeba na 52km/h, tak rychlost držel, ale když přišla jízda z kopečka, tak samozřejmě rychlost stoupla a musel sem to pak dobržďovat pedálem. No a rozdíl v mazdě je ten, že auto si dobržďuje samo. Což mě poprvé dost překvapilo a čučel sem na to jak sova z nudlí, co se to děje :).

Nejraději bych japonku projel pořádně na nějakou delší vzdálenost,ale zatím jezdím jen s převozkou, tak to nechci riskovat. Včera jsem si na netu něco ohledně toho zjišťoval a raději nebudu rikovat. Takže musím vydržet do úterý, kdy by měl dorazit TP k dealerovi, tak se pro něj zastavím a zajedu rovnou pak auto regnout a narazím na japonečku SPZtku a pak už to bude všechno v cajku a začnu brázdit české silnice a dálnice :).

Já jezdil s prevozkou úplně normálně a bylo to ok,myslím že když narazis na rozumnyho cajta,tak to nijak nehroti

@romin - absencia ukazovateľa teploty vyzerá byť špecialitkou Mazdy. Ja osobne si myslím, že až tak chýbať nebude, avšak ocenil by som skôr ukazovateľ teploty motorového oleja. Ten je pre motor a jazdu dôležitejší, nie?

Ja si na svoju CX3 musím počkať do konca mesiaca. Takže dva týždne čakať a aspoň na MK sa môžem na auto pripraviť, aj na základe vašich skúseností. Ďakujem ;)
Tak já nevim,nejsem odborník,ale dle mého se měří hodnota chladící kapaliny.Teplota oleje v jiné kategorii:confused:Jestli se pletu,pouč mě;)

@romin -nemám vo zvyku poučovať o niečom, o čom nemám zaručené info, alebo na to nie som odborník. Mazda zrejme nepovažuje za potrebné zobrazovať túto hodnotu a určite tam bude kontrolka ktorá upozorní na vyššiu, alebo hraničnú hodnotu. V služobnom vozidle využívame hodnotu teploty oleja, pretože ten sa zohreje neskôr a vytáčanie motora potom tak netrápi všetky časti, ktoré pri studenom vytáčaní trpia.

@romin -nemám vo zvyku poučovať o niečom, o čom nemám zaručené info, alebo na to nie som odborník. Mazda zrejme nepovažuje za potrebné zobrazovať túto hodnotu a určite tam bude kontrolka ktorá upozorní na vyššiu, alebo hraničnú hodnotu. V služobnom vozidle využívame hodnotu teploty oleja, pretože ten sa zohreje neskôr a vytáčanie motora potom tak netrápi všetky časti, ktoré pri studenom vytáčaní trpia.

Když je motor studený svítí kontrolka modře,když se přehřeje rozsvítí se

Nie motor, ale chladiaca kvapalina. Vsetky nove Mazdy to maju rovnako, buhuzial. Ale nielen Mazdy...

Takže musím vydržet do úterý, kdy by měl dorazit TP k dealerovi, tak se pro něj zastavím a zajedu rovnou pak auto regnout a narazím na japonečku SPZtku a pak už to bude všechno v cajku a začnu brázdit české silnice a dálnice :).
Pockej, oni Ti dali auto bez TP? Ja jsem nove auto kupoval teda prave pouze jednou, ale bez TP bych ani nechtel ze salonu odjet. Ostatne i pojistovna mi chtela pojistit auto, az na zaklade TP. Take ty kauzy, co byly v "novinach", kdy uz klientum ten TP nedodali, protoze byli v dluzich/exekuci atd. a lidi klienti mohli leda tak plakat ...

Jj dali. Měl sem tam napsáno, že TP dodají. A to se dneska stalo :). Takže dneska sem si byl pro TP a rovnou sem i auto regnul ať to mám z krku.

Tak dnešním dnem mám najeto 850km. A právě sem absolvoval noční cestu a při té příležitosti jsem testnul světla. Mám tam to automatické přepínání dálkových na potkávací (HBC systém) a musím říct, že to funguje úplně super. Až mě to překvapilo. To auto je prostě úplně jiný vesmír :D (oproti tomu v čem jsem do té doby jezdil).

Jo jo, skáče to rychle. Ale zase s tím jezdím denně takové okružní jízdy tady u nás (Vizovice, Vsetín, Horní Lideč, Brumov, Slavičín...). Takže těch cca. 100km dávám za den. Na neděli jsem si naplánoval trasu cca. 250km, tak vemu i přítelkyni uděláme si malej výlet s nějakýma zastávkami. A příští víkend bude Reunion, takže tam bude o zábavu postaráno :).

Tak už ju mam od včera doma. Naživo je ešte krajšia ako na fotkach (ja som testovaciu jazdu neabsolvoval). Som rad že som odolal ponukam inych vyrobcov na "vyhodne vypredaje skladovych vozidiel" a počkal som si na CX3. Inak v noci som spal v pohode :D
27101601326_d00e64ac75_o.jpg

Tak už ju mam od včera doma. Naživo je ešte krajšia ako na fotkach (ja som testovaciu jazdu neabsolvoval). Som rad že som odolal ponukam inych vyrobcov na "vyhodne vypredaje skladovych vozidiel" a počkal som si na CX3. Inak v noci som spal v pohode :D
27101601326_d00e64ac75_o.jpg
ahoj, barva je Bílá nebo Ceramic ? Buď tak hodný napiš tvou spokojenost či nespokojenost s rádiem výbavy Emotion...děkuji

Farba je biela. Radio? Na hudbu som nebol nikdy nejako vysadeny ale podla mna je v pohode. Teraz to puštam potichu, viac potrebujem počuť motor. Prechadzal som z dizla tak si potrebujem zvyknut.

Farba je biela. Radio? Na hudbu som nebol nikdy nejako vysadeny ale podla mna je v pohode. Teraz to puštam potichu, viac potrebujem počuť motor. Prechadzal som z dizla tak si potrebujem zvyknut.
OK dík....pak dej vědět jak jsi se vším spokojený...Měj se

Jedna technická. Myslíte, že jde nějak rozebrat ten kryt světla, aby se mohla polepit ta malá chromová část co je pod tím krytem? Viz obrázek.
Ptal jsem se na to přímo u dealera mazdy ve Zlíně (Ivoš) a technik mě odepsal, že to není technicky možné a nejde to. Tak se chci ještě zeptat raději zde, třeba do toho někdo vidí víc :).

27169080941_12fd256d51_o.jpg

Back