• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda CX-30 - obecně

nejde to spíš o pružiny/uložení? buď při pomalé jízdě/přibrždění a zatočení doleva příp. při couvání :) je to vlastnost...
Potvrzuji. Přesně tohle občas slyším. Po pribrzdeni, nebo couvání do mírného kopce...., jako prostě v zátěži....
Jestli je to vlastnost, tak to tedy.......
Ale začalo to tak po dvou letech

Poslední úprava:
Sem hledal i jinde na forech a psalo se tam o tom dost, treba bude reseni casem uz jsem dal nehledal prodal jsem radsi a vzal 6 :)

Dnes jsem navštívil servis Mazda kvůli tažnému a tak jsem se zeptal na ten 2,5 litru motor který bude jako jediný dostupný pro CX 30 od června. Podle prodejce je to kvůli přísnějším emisím, kterým 2,0 už nevyhovuje. Ten nový 2,5 je údajně dost udušený aby vyhověl a proto má i menší výkon než 2,0 150 HP.
Nejsem zas takový odborník, abych to zde rozváděl do detajlu, jen prodávám jak jsem koupil.
A 2.0 teda vypadnu z ponuky? Hmmm preco radsej nespravia full hybrid. Tieto poddimenzovane tazke motory mi nepridu ako riesenie.

Potvrzuji. Přesně tohle občas slyším. Po pribrzdeni, nebo couvání do mírného kopce...., jako prostě v zátěži....
Jestli je to vlastnost, tak to tedy.......
Ale začalo to tak po dvou letech

nejde to spíš o pružiny/uložení? buď při pomalé jízdě/přibrždění a zatočení doleva příp. při couvání :) je to vlastnost...

nejde to spíš o pružiny/uložení? buď při pomalé jízdě/přibrždění a zatočení doleva příp. při couvání :) je to
Auto bylo na zdviži a vše prý ok. Stabilizátory, čepy, uložení, náprava. Jak psal Aagar i mě to začalo dělat po dvou letech. Jestli je to vlastnost, tak není moc dobrá.

g122 stage 0,5 benzin 95 spotreba 6,0 l ted benzin 100 a šup 6,6 l ! Nemělo by to byt obráceně ?

Takže mám za sebou první garanční prohlídku při 15 800 km.
Pouze výměna oleje a filtru + prohlídka stavu karoserie, diagnostika konektivity a aktualizace navigace.
Nalili mi tam Original ultra 5W-30. Pro zvědavé, cena 5 532 Kč.
Mám dotaz. Je možné nahlížet v aplikaci MyMazda do servisní knížky?

Pouze výměna oleje a filtru + prohlídka stavu karoserie, diagnostika konektivity a aktualizace navigace.
Ano, do druhého dne bývá zápis v aplikaci vidět, ale výtisk že systému včetně "checklistu" bývá součástí faktury 😉

Pěkná cena. Já za první servis platil 7.493 Kč, podruhé 8.300 Kč.

Také jedu v září na první garanční prohlídku - Auto Palace Spořilov. Mám dilema - olej. (Originál ultra, nebo koupit něco jiného). dík moc za radu - pak napíšu cenu.

Také jedu v září na první garanční prohlídku - Auto Palace Spořilov. Mám dilema - olej. (Originál ultra, nebo koupit něco jiného). dík moc za radu - pak napíšu cenu.
Pro info - cena orig. oleje na Spořilově při servisu v červenci 328,- Kč s DPH/ litr.

Pro info - cena orig. oleje na Spořilově při servisu v červenci 328,- Kč s DPH/ litr.
Tak to je brutalni rozdil
Ted jsem chtel jen vymenit olej, mimo servisni prohliku. Zavolal jsem do Auto Louda Pardubice a bylo mi receno ze olej za 600,-/1L a cela jen vymena oleje (olej, filtr, prace) za 5000.
Ve finale jsem objednany k jine firme, co neni autorizak a je to o neco levnejsi, za 3700 s dph (olej, filtr, prace).I tak je to strasna paleta.

Asi si koupim podpery pod auta a zacnu to menit sam, kdyz vidim ze olej bezne stoji 1500 s dph vsech 5L. Se mi skoro z jedne vymeny zaplati vsechny nastroje co k tomu potrebuju...
Uz jsem zjistoval co se starym olejem: berou ho za mirny poplatek (5.50Kc / kg) jako nebezpecny odpad u nas na sbernem dvore.

Zpětný odběr použitého oleje bys měl mít na sběrném dvoře zdarma!

Zpětný odběr použitého oleje bys měl mít na sběrném dvoře zdarma!
To bylo do roku 2015 myslim (nekde na netu o tom je clanek). Ted uz je olej klasifikovan jako nebezpecny odpad a stoji jeho vykup 5500kc/tuna (v nasem meste)

Bydlím na malé obci v JM kraji a dvakrát ročně je sběr nebezpečného odpadu. Přijede několik aut s kontejnery a vyberou co kdo přiveze. Není určen pro podnikatele. Pravidelně jsem tam nosil olej co jsem měnil v autě včetně filtrů a použitých hader od oleje.

To bylo do roku 2015 myslim (nekde na netu o tom je clanek). Ted uz je olej klasifikovan jako nebezpecny odpad a stoji jeho vykup 5500kc/tuna (v nasem meste)
Letošní leden zpětný odběr zdarma

Zdravím všechny. Rád bych se Vás zeptal, zda jste neměl někdo problém se světly? Přesněji řečeno s vykrýváním protijedoucích vozidel. Mám na aut2 ty lepší světlomety, jak se někdy říká Full LED či Matrix. Za 2 roky co auto mám to vždy fungovalo na jedničku, ale teď se mi dvakrát v noci stalo, že na mě všichni blikali jak o život a upřímně asi oprávněně, protože jsem pozoroval, že ty světla se před protijedoucím autem neuhli. Je pravdou, že jednou byla mlha, což bych pochopil, že si to s tím neumí poradit. Teď jsem jel v pátek v noci, kdy mlha nebyla a znova nevykrývali prostor a protijedoucí blikali. Auto žádnou poruchu nehlásí a kamera funguje, protože hlídání v pruzích funguje. Setkal se s tím někdy někdo? Díky předem za Vaše reakce.

Back