• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda novinky, koncepty, zvěsti aneb co se chystá?

Kastle pěkná, až na ten nosič. Ale pod ní stále to stejné včetně 6st automatu.
Mimochodem dnes jsem zaslechl část rozhovoru s ředitelem Mazda ČR na F1 a prý o nové M6 nemá žádné zprávy....

2030 jen elektrická? To Mazda v ČR prodá 10 aut ročně.

tak do 2030 se stejne uz nic nez elektrika nebude smet prodavat...minimalne v EU

Přesně tak, bohužel zatím to vypadá, že v té době už nebude průchozí ani plug-in hybrid, tedy auto s udávanými méně než 50 g emisí. Myslím, si, že ale tak jak napsa @Radfire to bude platit jen pro Evropu a do US budou pořád dodávat i klasická spalovací auta.

Teď se dívám, že stejná tisková zpráva je k dispozici i na stránkách české Mazdy. https://www.mazda.cz/o-nas/novinky-a-udalosti/novinky/2021-10-7-nazvy-modelu-suv/

Videli ste novu CX-60?
Za mna ten predok otrasny, zlate GJ/GL .. to uz bude navzdy u mna topka...

Tak druhá část rozhovoru s panem Alexejem Kiriakovským a nová Mazda 6 nebude (nebo spíš to nemůže potvrdit), a šesti válce budou jen v CX60 a CX80.

doufam ze nechteji jit jen cestou CX, to by bylo smutne :(

Ani bych se nedivil. Už v červenci dealer říkal, že šestka se přestane vyrábět. Proto mě překvapila informace o nové šestce s šestiválcem. A tuto informaci teď vyvrátili. Tak uvidíme.

Na facebooku, Mazda ČR.

Na podzim 2022 má být další update šestky i CX-5 (IPM6). Předpokládám, že to s ní chtějí už doklepat, dokud se bude prodávat.

Na podzim 2022 má být další update šestky i CX-5 (IPM6). Předpokládám, že to s ní chtějí už doklepat, dokud se bude prodávat.
To už bude starý jak Metuzalém :tired_face: I když VW brouk se taky vyráběl přes 60let, tak +9 let u GJ/GL je ještě nic :scream:
Jen se bojím toho do čeho to chtějí doklepat.

Ani bych se nedivil. Už v červenci dealer říkal, že šestka se přestane vyrábět. Proto mě překvapila informace o nové šestce s šestiválcem. A tuto informaci teď vyvrátili. Tak uvidíme.
Může být, ale ne pro nás ekoteroristy z EU co si libujou v SUV. Tak nas asi ty automobilky vidí...

Mazda je na info o nové M6 skoupá. To ale moc nevybočuje z řady dalších automobilek. Viz např diskuse o Superbu a Passatu, nebo Mondeo.....
Bohužel všichni kupují SUV.... Známý si teď koupil Kodiaq a lituje, že nešel do normálního kombíku. Těžké, hlučné auto s lacinými plasty uvnitř za 1.1M, má tam diesel 2,0TDI 110kW......, chybělo mi tam už jen madlo na palubce u splujezdce a cítíl bych se jako v Gazíku. Chtěla to manželka....... co dodat, že.
Na druhou stranu jel jsem v Q7 a hezké svezení..... ale to jsme někde jinde.

@vladas75, to nemá s konceptom Vision nič spoločné, takže určite nie.
@moravian další Passat bude iba sedan a Superb iba kombi.

Back