• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda novinky, koncepty, zvěsti aneb co se chystá?

Že by fakt ???

Snad bouchnu šáňo :p:), ale prachy mít na to stejnak nebudu :poop::skull:

Taky jsem zaznamenal několik takových zvěstí...snad se máme na co těšit.

Pokud se vůbec do Evropy dostane, lze očekávat, že bude mít filtr pevných částic, vypínání poloviny válců a podobné drahé zbytečnosti. A osobně ze zadního náhonu odvázanej nejsem, v zimě na sněhu s tim jezdit bude asi řehole.

Ještě pro doplnění, možná se to tady už někde objevilo, pokud ne, tak taková malá "ochutnávka" nové generace CX-5, nebo možná spíše nové CX-50?

Jedno je tedy jasné, ať už se bude nové SUV jmenovat jakkoliv, ať už bude mít jakoukoliv platformu, resp. jakýkoliv motor, bude to stále kus krásného auta! :innocent:

Takže nové číslování SUV - CX xx
CX30
CX50
CX60
CX80

bude i CX20? jako nástupce cx3??

Pokud se vůbec do Evropy dostane, lze očekávat, že bude mít filtr pevných částic, vypínání poloviny válců a podobné drahé zbytečnosti. A osobně ze zadního náhonu odvázanej nejsem, v zimě na sněhu s tim jezdit bude asi řehole.
Šak to má i současná trojka a vůbec mi to nevadí. Se zadním náhonem jsem jezdil od 18 let vlastně současná 3 je teprve moje druhá předokolka jinak sem vždy jezdil zadokolky a na sněhu je s tím sakra větší sranda a když chceš jet normálně tak je to úplně v pohodě.

Takže nové číslování SUV - CX xx
CX30
CX50
CX60
CX80

bude i CX20? jako nástupce cx3??
nekde jsem videl 3-radou CX-80 pro evropu a CX-90 pro US
a 2-radou CX-60 pro evropu a CX-70 pro US
s tim ze evropsky jsou o neco uzsi
a pak CX-50 pro US a CX-30 pro evropu
a slibuji 6-hrnky i pro stary kontinent :)

Z predu mi to auto pride nejake divne, ako keby vychudnuta cx-5ka, to uzke celne sklo mi tam nepasuje
Inac mi to uz vsetko pride na jedno kopyto...
Just starsie generacie uz budu navzdy srdcovka a pre nas beznych smrtelnikov sa stanu cenovo dostupnejsie ked toto pride na trh - snad :D

Ten nápis vzadu "Skyactiv-G Turbo" je hezkej, ale zase pochybuju že to bude v EU.
Po stránce vzhledu je to každýho gusto, ale mě to přijde jako CX-5 Scout :neutral: + propagační záběry jak to jezdí někde v terénu, tak fakt nevim jak u Mazdy by to ten lak přežil. Určitě si to ale svýho kupce najde což Mazdě v těhle dobách opravdu přeju....

Jj ten predny naraznik a blatniky tomu davaju taky country styl... nieco ako scout ako vravis.
Interier sa mi samozrejme velmi paci, je minimalisticky co u mna vzdy vyhrava.

Ten nápis vzadu "Skyactiv-G Turbo" je hezkej, ale zase pochybuju že to bude v EU.
Po stránce vzhledu je to každýho gusto, ale mě to přijde jako CX-5 Scout :neutral: + propagační záběry jak to jezdí někde v terénu, tak fakt nevim jak u Mazdy by to ten lak přežil. Určitě si to ale svýho kupce najde což Mazdě v těhle dobách opravdu přeju....
V napisu ,,Skyaktiv-G Turbo” nevidím sebemenší problém myslím, že šikovný trhovec sežene za: čišštá pade ?

Jinak mě se to tedy líbí konečně ta CX5 byla už hrozně zastaralá.

co jsem pochopil CX-50 je pro US, snad ekvivalent evropske CX-30
Podle článků prej pro USA, podle údajně dostupnosti automatický pračky místo spalovacího motoru předpokládám zářnou budoucnoust i v EU :no_mouth:

V Evropě Mazda opravdu plánuje jen CX-60 a CX-80. Belgická Mazda to oficiálně zmiňuje v tiskové zprávě z posledních dní. Píšou, že auta dorazí v následujících 2 letech. CX-80 bude mít 3 řady sedadel. Jako první budou mít plug-in hybrid (ctyrvalec + elektro) a také šestiválcový benzin i diesel s mild-hybrod technologií. To vše by mělo tedy být dostupné v Evropě.

Jinak taky zmíněna v první půlce 2022 MX-30 s wankel generátorem.

2025 - nová platforma pro EV modely

2030 - celá modelová řada jen elektrická

Poslední úprava:
Back