Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
A sedan?Aha tak na dálnici sem nejel zatím ale jel sem 150 - samo v Německu
A i při 150 krásné tichoučko.
Na sedanu jsou totiž trošku "zajímavě" vyřešena ty trojuhelnikova okna ve dveřích.Hatchback.
Docela jsi mě nahlodal. Tak jsem šel schválně oměřit kufr v M2. Oficiální hodnota 280 litrů.Ještě ke kufru.
Mazda uvádí 330l to na papíře vypadá nepoužitelně.
Mnou naměřené rozměry:
Šířka 103
Délka 85
Výška 52
Měřeno po plato, pak tam jsou nějaké prohlubně kam se třeba vejdou ještě drobnosti a samozřejmně místo pod podlahou které některé automobilky rády započítají.
Jakou máš napsanou API normu v manuálu?Řekl bych že proto, že povědomí většiny prodejců aut končí u toho jestli tam je 0W20 nebo 5W30 což vlastně nic neříká.
Jestli má Mazda nějaké oddělení na technické dotazy ani nevím.
Jejich manuál je sepsán tak obecně a obsahuje určité rozpory, že je mi vlastně k ničemu krom toho abych si našel co jaký čudlík znamená.
Zajímavá je už to, že máš v manuálu A5/3 přitom já tam mám A5/B5. Řídil bych se jen API SN normou a dal tam C3 olej.Tak technik mě taky napadl a pojedu příští týden na olej takže s nim budu mluvit.
Me se jedna spis o toto:
Auto je evidentně vybaveno filtrem pevných částic.
Pominem teď kvalitativní třídu oleje API SN a vyšší.
Proč Mazda do auta vybaveného DPF předepisuje ,,mimo API SN a vyšší” také ACEA A5/3 a vyšší když tyto oleje pro DPF nejsou vhodné a na trhu už asi 20 let nebo kolik jsou pro vozy (typicky naftové ale dnes už i benzinové) vybavené DPF predepisovany oleje ACEA C něco.
Proste Mazda se v tom manuálu tváři ze žádný DPF v tom autě neexistuje a vše je jak po staru.
Můžu potvrdit.Taky mám v manuálu A5/B5.Zajímavá je už to, že máš v manuálu A5/3 přitom já tam mám A5/B5. Řídil bych se jen API SN normou a dal tam C3 olej.
Tak my máme ještě verzi Euro 6D temp, takže bez DPF. Ještě že tak Já si upřímně myslím, že Mazda to tam nepředepsala, protože sama nemá Olej pro benzín s DPF. Jedině ten pro Skyactiv X?Můžu potvrdit.Taky mám v manuálu A5/B5.