• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda3 BP 2019 - obecně

No ještě bych ti doporučil přepnout místo čáreček na levé straně digitálního rychloměru na nastavení kde je zobrazena okamžitá spotřeba, třeba ti to pomůže zjistit reálnou spotřebu na různých místech-město mimo město dálnice.

To musela být rána jako prase.:eek:o_O Snad ti to rychle vymění.
Ani nebyla. Už podruhé budu měnit a pokaždé rána nic moc. Na tomhle skle už jsem schytal mnohem větší a jsou tam jen ťupky, praskliny žádné. Navíc pokaždé jen vznikne malý pavouček a během dne stání venku, se to vždy rozjede až do p.dele.

No tak to je divný, dvakrát měnit sklo v nejspíš krátké době ? Po dálnici moc nejezdím, ale já bych to reklamoval. Jestli zas Mazda tam nedává nějaký podivný skla ani o tom neví.

No tak to je divný, dvakrát měnit sklo v nejspíš krátké době ? Po dálnici moc nejezdím, ale já bych to reklamoval. Jestli zas Mazda tam nedává nějaký podivný skla ani o tom neví.
Myslím, že je to čistě jen o štěstí :) Prostě mám smůlu na šutry. Tohle se zřejmě děje každému autu. Akorát to rozjíždění bych řekl, že je prostě tenkým sklem nebo nevím.

Mazda má velmi měkké čelní sklo. Někde se to i psalo a pokud ho umyji tak vidím dost tupek což u jiných aut jsem neměl... Je to asi další argument k úspoře váhy.

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Tak to nasere☹️.Ve čtvrtek jsem předjížděl náklaďák,výleťel šutr,rána jako z dělá a na okně prach a dvě tečky.Tak čekám jestli se to nerozjede.

OK tak to bude ono. No na M2 se nic nenulovalo a padlo to hned dolu.... tak uvidím možná se odpoledne jen tak projedu.

Stěrače předního skla mám nastaveno na AUTO na páčce vpravo pod volantem svítila modrá kontrolka. Dnes se její barva změnila na oranžovou. Čím by to mohlo být? Zašpiněná kamera, čidla? Dík.

Poslední úprava moderátorem:
No hlavně že mám sklo pojištěné. 24 s daní je dost :)
Tak to je raketa!Při dnešním provozu a teď ještě toho bordelu po zimě na cestách máš sklo rozbité raz dva.A nemít ho pojištěné,tak se člověk prohne.?

Ja som mal prvu prasklinu po 2 tyzdnoch po kupe :D Druhu som mal po roku, pri druhej som sklo uz musel menit, pri prvej sa podarilo zalepit. Stale to hovorim, tie skla su napocne slabsie nie len na mazde ale aj inych autach...mame 16 rocny fiat ktory je ako auto uplny low end ked sa kupoval, po 16 rokoch ziadna prasklina, len doskrabane...to iste peugeot 307sw 2004...nabehanych 250 tisic a povodne sklo, priom sklon toho skla je skoro rovnaky ako na mazde...takze len nejake stastie by som do toho netahal.

Stěrače předního skla mám nastaveno na AUTO na páčce vpravo pod volantem svítila modrá kontrolka. Dnes se její barva změnila na oranžovou. Čím by to mohlo být? Zašpiněná kamera, čidla? Dík.
Není to třeba jen (ne)splnění podmínek popsaných v návodu na straně 6-66?

Dík za odpověď. Pod 6-66 v návodu mám "čistění předního skla zevnitř" - možná nějaký jiný návod. Mě jde pouze o BARVU kontrolky při nastavení stěračů do polohy AUTO. Fungují jde jen o barvu jakou máte. Ještě jednou dík.

Dík za odpověď. Pod 6-66 v návodu mám "čistění předního skla zevnitř" - možná nějaký jiný návod. Mě jde pouze o BARVU kontrolky při nastavení stěračů do polohy AUTO. Fungují jde jen o barvu jakou máte. Ještě jednou dík.
Já měl tedy vždy oranžovou, modré jsem si nikdy nevšiml. Ale automatické stěrače nepoužívám vůbec, jen jsem to asi 2x vyzkoušel.

Tak jsem na 200 km a spotřeba klesla na 7l což už nevypadá tak strašně. Nakonec jsem to nenuloval, jelikož jsem línej :D
Ale sleduji ten ekonoměr a podle něho krom akcelerace pokud jen tak udrzuju jedu mezi 3-5l tak to je fajn a myslím že to z dlouhodobého pohledu po zajetí klesne na nějakých 5,5l.
Jinak je mazec jak často z toho mám dvouválec.

tak dvouválec je docela fajn, už jsem si zvykl. Není toiž skoro poznat kdy se vypnou dva, je to docela plynulý přechod. Spotřeba pak taky pěkně skočí dolů. Otázka jak tento systém dlouho vydrží, resp. jestli to nebude mít negativní vliv na doposud bezproblémové držáky - motory. Čas ukáže.

Back