• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda3 BP 2019 - obecně

Podívej nevím no. Normálně nová ze salonu v ČR. Napadá mne snad jen, že to třeba teď píšou takto nově a jelikož máte auta déle máte tam ještě Japonsko zapsané.

Abych odlehčil téma jelikož odpověď mi zde asi nikdo nedá max třeba časem až tu budou lidi co koupí 2021.

Šli by jste cestou origo liťáků nebo dopřát autu trochu nevšední vzhled v podobě kovaných RAYS kol?

Například tohle nevypadá marně.

Mohl by jste mi někdo poradit? Mám novou Mazdu 3 a s rukama od dezinfekce jsem si udělal na lesklé ploše středového tunelu fleky, které nemůžu ničím odstranit...Nemá někdo obdobný problém?

Mohl by jste mi někdo poradit? Mám novou Mazdu 3 a s rukama od dezinfekce jsem si udělal na lesklé ploše středového tunelu fleky, které nemůžu ničím odstranit...Nemá někdo obdobný problém?
Foto? Nesnaž se to moc drhnout nebo tam budeš mít pěkně hnusný škrábance hned zezačátku.

Hm... obdobný problém nemám, desinfekci jsem na rukou ještě neměl. Bude to poleptané takže to už nijak dolu nedostaneš tady jediné co by se s tím dalo dělat nechat to někde znovu nalakovat.

Možná bys mohl vyzkoušet tohle:

1619371604955.png

Zkoušel jsem tím řešit škrábance na tom černým klavírním laku, nebo co to je za neštěstí.
Jako docela to šlo, akorát to chce vystihnout okamžik, kdy ještě leštím a okamžik, kdy už to zase znova škrábu.
Použil jsem utěrku z mikrovlákna.

No zkusil jsem na škrábance na tom nesmyslným nalakovaným černým plastu tohle a docela to fungovalo. To jsem si jen tak chvíli hrál a výsledek mně překvapil. Až se mi bude chtít tak to dodělám do 100 %. Chce to nanést trochu na mikrovlákno, klidmě hrubější a leštit a leštit. Strojně to asi nepůjde je to moc malý prostor. Zkus a uvidíš. https://www.originalsonax.cz/sonax-xtreme-polish-wax-2/. ale když tak to zkus na na malém kousku někde na míň viditelném místě ať mi nenadáváš ;)

Můžete přihodit fotky výsledků? Nemám to moc ale pokud to opravdu umí odstranit škrábance tak to rád zkusím..

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Fotku můžu hodit, ale zapomněl jsem to vyfotit před, protože jsem nepočítal s tím že to bude fungovat. Spíš jsem měl připravenou variantu polepu folií z Aliexpresu. Ale až budu mít auto doma (má ho půjčené syn) tak nafotím.

Akorát to asi neodstraní nějaký hlubší vrypy nebo čáry. Vlasový lehký škrábance ale jo. Zkusím nafotit nějakou část před a po, ještě tam nějaký nedostatky mám odstraňovat. Ale jak říkám, zkusit na nějakém kousku pro jistotu.

Můžete přihodit fotky výsledků? Nemám to moc ale pokud to opravdu umí odstranit škrábance tak to rád zkusím..

Já to zkusil jen na kousku před opěrkou, tam to bylo nejhorší. Ale když jsem zjistil, že to po vyleštění znovu začínám škrábat, tak jsem se na to vykašlal. Navíc v garáži jsem na to blbě viděl, tak jsem si svítil mobilem a to je práce tuplem na hovno. Pokud se mi bude chtít to zkusit ještě, tak až bude venku teplo a na sluníčku. Tak bych udělal fotku. Ale možná se na to vyprdnu, protože to vypadá, že se to hned začíná škrábat znovu. A to se snažím těch ploch prakticky nedotýkat. A otázka je, co by se stalo, pokud by se rozleštěním odstranila ta vrchní vrstva.

Já mám jen ty lehké rýhy. Takové ty od utirani. Ale právě že mám obavy ze tyhle všechny lestenky na cokoli pouze odbrousi horní vrstvu a ta další je více náchylná na oder. Předem díky za fotky...

Fotky až koncem týdne, nemám ho doma. Pak přes víkend zkusím nafotit nějakou část před a po rozleštění. Horní vrstva by se mohla tímto ztenčit, ale to je těžké zjistit.

protože nevlastním auto od novoty, ale bylo již jeté asi rok, tak předchozí majitel se k těmto plastům moc ohleduplně nechoval, takže hlavně ten plast na středu byl poškrábanej jako prase. Bylo to v tak hrozným stavu, že jsem byl už nachystaný objednat folii od číňana, ale jenom tak jsem to zkusil s tím že už horší to být nemůže a nemám co ztratit a ejhle ono to docela slušně vyleštilo. Neříkám že to bude na 100% jako nový, ale rozdíl byl proti stávajícímu výrazný.Bohužel jsem si to nenafotil. Ale poškrábané jsou i plasty kolem madel dveří, tak asi tam nejlépe to vyfotím a hodím sem výsledek.

protože nevlastním auto od novoty, ale bylo již jeté asi rok, tak předchozí majitel se k těmto plastům moc ohleduplně nechoval, takže hlavně ten plast na středu byl poškrábanej jako prase. Bylo to v tak hrozným stavu, že jsem byl už nachystaný objednat folii od číňana, ale jenom tak jsem to zkusil s tím že už horší to být nemůže a nemám co ztratit a ejhle ono to docela slušně vyleštilo. Neříkám že to bude na 100% jako nový, ale rozdíl byl proti stávajícímu výrazný.Bohužel jsem si to nenafotil. Ale poškrábané jsou i plasty kolem madel dveří, tak asi tam nejlépe to vyfotím a hodím sem výsledek.
No já se o auto snažím celkem starat, na tom středu nemám nic, jen tam občas, opravdu OBČAS ležel kabel k mobilu a je to poškrábaný jako kdybych to snad udělal schválně. Takže on se člověk snažit může, ale tím že to utře nebo s tím něco začně dělat, tak to bude ještě mnohem horší než bez péče.

to @Michall . Já se k tomu plastu a k celému autu chovám taky ohleduplně a s maximální péčí a ten černej plast otírám mikrovláknem s naneseným prostředkem na plasty a žádný nový mnou způsobený zatím nepřibyl. Nasucho to otírat určitě ne, to jako když otřeš suchým hadrem karoserii ;)

Jinak klasický periodický dotaz - už se někomu podařilo vyřešit třepotající se zrcátko řidiče při jízdě po nerovném povrchu nebo nad cca 100km/h?

Třepotající se zrcátko? Se mi ani nehne ale zatím jsem jel jen 160 na okresce. Po nerovnostech jezdím denně - panely položené místo silnice na ,,objizdku” a taky nic.
Se ti klepe cele to ,,rameno” nebo jen to zrcatko uvnitř?

T
Třepotající se zrcátko? Se mi ani nehne ale zatím jsem jel jen 160 na okresce. Po nerovnostech jezdím denně - panely položené místo silnice na ,,objizdku” a taky nic.
Se ti klepe cele to ,,rameno” nebo jen to zrcatko uvnitř?
Tak to blahopřeju. Třepe se nám jen to sklíčko. 3x jsem to reklamoval. K řešení třetí reklamace zatím nedošlo, slíbili vyměnit celé zrcátko.

T

Tak to blahopřeju. Třepe se nám jen to sklíčko. 3x jsem to reklamoval. K řešení třetí reklamace zatím nedošlo, slíbili vyměnit celé zrcátko.
Hah. Tobě to aspoň slíbili. U mě to buď neviděli (jeli tam 2 technici hned vzápětí po hlavním a ti to viděli, ale když to prý neviděl hlavní, nic s tím ten hlavní prý nebude dělat) nebo se na to nešli ani podívat. Včera jsem zkoušel za jízdy zrcátko "chytit" rukou a defakto to přestalo. Takže to asi nebude sklíčko. Dá se to replikovat když stáhneš okýnko, necháš ho vyjet a jak "dojede" nahoru tak se zrcátko zatrese. Po chyceni rukou zrcátka nic. Jen řidičovo. A to už pak není o aerodynamice jak se mi snažili někde v servisu vnutit. Aby to nebylo jako v roce 2013-2015 s CX-5, kde kvůli tenkým plechum dveří vymysleli řešení, které to jen zmírnilo.

Hah. Tobě to aspoň slíbili. U mě to buď neviděli (jeli tam 2 technici hned vzápětí po hlavním a ti to viděli, ale když to prý neviděl hlavní, nic s tím ten hlavní prý nebude dělat) nebo se na to nešli ani podívat. Včera jsem zkoušel za jízdy zrcátko "chytit" rukou a defakto to přestalo. Takže to asi nebude sklíčko. Dá se to replikovat když stáhneš okýnko, necháš ho vyjet a jak "dojede" nahoru tak se zrcátko zatrese. Po chyceni rukou zrcátka nic. Jen řidičovo. A to už pak není o aerodynamice jak se mi snažili někde v servisu vnutit. Aby to nebylo jako v roce 2013-2015 s CX-5, kde kvůli tenkým plechum dveří vymysleli řešení, které to jen zmírnilo.
Aha, tak to mne nenapadlo to vyzkoušet za jízdy přidržet. Ale je fakt, že při poslední reklamaci měnili sklíčko a stav beze změny. Tak to budeš mít asi pravdu, že to nebude jen sklíčkem. Až bude tepleji tak to vyzkouším. Pravé zrcátko mi už měnili celé. To se giglalo celkem hodně v kloubu, ale paradoxně za jízdy se to netřepalo. Sice se teď výrazně pomaleji sklápí, ale sklápí se, tak to neřeším.

Back