• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda3 BP 2019 - obecně

Ty brďo tak to fakt masakr :confused: . Odpoledne nafotím a hodím sem výfuk po cca 36000 km. Takovou katastrofu máš po jedné zimě ? To bych aspoň zkusil reklamovat. za to nic nedáš. když zamítnou tak sundat obrousit pokud možno až na plech a nestříkat. Já měl CX-3, ta měla za 2 roky provozu výfuk téměř bez rzi, jenom malinký flíčky sem tam. Potom mi ho museli měnit kvůli nehodě a ten byl po 1 měsíci taky dost liškovatej. Zkusil jsem reklamovat, marně. Ale měl jsem to tak 20%oproti tvýmu výfuku. No tak sem ho sundal ošmirglovat na plech odrezil nastříkal a za půl roku jsemCX-3 vyměnil za M3 BP.

na těch aušusových dílech asi něco bude ... no buďme rádi,doufám, že koroduje akorát výfuk ?

Tohle u tebe někdo evidentně neosetril. Výfuk po třech letech takto na BN. d20abf4e7c9d7df26dfdd6d8c1d53578.jpg

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Ty brďo tak to fakt masakr :confused: . Odpoledne nafotím a hodím sem výfuk po cca 36000 km. Takovou katastrofu máš po jedné zimě ? To bych aspoň zkusil reklamovat. za to nic nedáš. když zamítnou tak sundat obrousit pokud možno až na plech a nestříkat. Já měl CX-3, ta měla za 2 roky provozu výfuk téměř bez rzi, jenom malinký flíčky sem tam. Potom mi ho museli měnit kvůli nehodě a ten byl po 1 měsíci taky dost liškovatej. Zkusil jsem reklamovat, marně. Ale měl jsem to tak 20%oproti tvýmu výfuku. No tak sem ho sundal ošmirglovat na plech odrezil nastříkal a za půl roku jsemCX-3 vyměnil za M3 BP.
Auto mám od 10/2019, ale první zimu jsem ještě jezdil starým, tahle jebka byla v garáži, abych ji šetřil :(.
Natírat to nebudu, chtěl bych celý tohle svoje neštěstí vyměnit za něco, co se bude dát normálně používat :D

to @Dan XV Po roce půl bych rozhodně reklamoval. Když ne v jednom tak objet jiné servisy.Tohle by mělo jít tady evidentně někdo něco ve výrobě pos....

takže to udělalo až po zimě nebo už před zimou ?
Až teď v zimě. Koukal jsem tady na fóru, právě, jak se řeší rezavé výfuky, tak jsem si pod to lehnul a vypadal úplně v pohodě. Tuším, že to bylo nějak na podzim.
Ty šrouby taky - po přezutí na zimáky na podzim byly v pohodě.

Si říkám že jim tahle kraksna musela při překládce v přístavu spadnout do vody. Jinak to ku*va není možný ?.

U mě šrouby úplně v pohodě. Na výfuk jsem nekoukal. Parkuji celoročně venku.

Tak přikládám fotky trochu narychlo z pokleku najeto cca 36000km parkuji pouze venku. No jinak dneska jsem si vzpomněl na ty zrcátka třepotavý a tak jsem zaůkoloval mladýho ať to zkontroluje na cestě z Brna a fakt se prý řidičovo ale velmi málo třepe. U spolujezdce je to prý v pohodě tam to nic nedělá. No ale nevím jestli to budu řešit,leda kdyby se to nějak moc zhoršilo. Krom toho do zrcátka jenom mrknu a neprohlížím se v něm za jízdy ;). Kdyby se to tady nerozebíralo tak bych si toho asi ani nevšimnul.

IMG_20210429_145123457.jpg IMG_20210429_145128792.jpg

Tak přikládám fotky trochu narychlo z pokleku najeto cca 36000km parkuji pouze venku. No jinak dneska jsem si vzpomněl na ty zrcátka třepotavý a tak jsem zaůkoloval mladýho ať to zkontroluje na cestě z Brna a fakt se prý řidičovo ale velmi málo třepe. U spolujezdce je to prý v pohodě tam to nic nedělá. No ale nevím jestli to budu řešit,leda kdyby se to nějak moc zhoršilo. Krom toho do zrcátka jenom mrknu a neprohlížím se v něm za jízdy ;). Kdyby se to tady nerozebíralo tak bych si toho asi ani nevšimnul.

Zobrazit přílohu 34450 Zobrazit přílohu 34451
On když se člověk na to zrcátko zaměří jednou, tak už ho to holt nepustí.

@Dan XV,nemáš náhodou vlhko v garáži?
To ne. Normálně to luftuje.
Jediné, co mě napadá, že když přijedu po dešti, tak to auto normálně samozřejmě zavřu a neběhám kolem toho s ručníkem, abych ho vysušil. To samý se sněhem. Fabku jsem ometl smetáčkem a potom zaparkoval, ale na tohle smetáčkem sáhnout nemůžu, to by byly další šrámy. Jen vymetu podběhy. Ale lehce zasněžený jsem to schovával jen 1x. A je pravda, že nějakou dobu asi trvá, než se ta vlhkost odvětrá. Ale že by to zbúsobilo tohle? Hned vedle parkuji motorku (japonskou) a tam nechytnou lišku ani brzdový kotouče.

Jsem se na nej zaměřil včera, jelikož jsem daroval státu 1500 na dotace pro Agrofert výměnou za zážitkovou jízdu po tankodromu ? takže dálniční známka.
Při 160 zrcátko cajk ?

Ten výfuk je hustej, jako viděl bych to takhle kdyby to stálo ve vysoký trávě.
Ale jednou mi totálně zkorodovala Škodovka po tom co jí ohodil sypač z boku.

Ti to někdo přes noc solí v té garáží. To není možný Ale určitě mazej do Mazdy a řešit..

@Dan XV,pokud ti luftuje garáž,vůbec bych déšť nebo sníh neřešil. Tomu autu nemůže vůbec ublížit. Někde je ovšem chyba. Rezavé šrouby a výfuk máš opravdu dost na rok a půl staré auto. Jediné co mě napadá,že jsi jel v zimě za sypačem,který ošetřoval komunikaci solí a ty jsi auto následně zavřel na delší dobu do garáže...

Ti to někdo přes noc solí v té garáží. To není možný Ale určitě mazej do Mazdy a řešit..

Už jsem jim včera psal a poslal fotky. Tak uvidím.

@Dan XV,pokud ti luftuje garáž,vůbec bych déšť nebo sníh neřešil. Tomu autu nemůže vůbec ublížit. Někde je ovšem chyba. Rezavé šrouby a výfuk máš opravdu dost na rok a půl staré auto. Jediné co mě napadá,že jsi jel v zimě za sypačem,který ošetřoval komunikaci solí a ty jsi auto následně zavřel na delší dobu do garáže...
No, za sypačem jsem zrovna nejel. Ale tady se prostě v zimě silnice solí i štěrkují a pokud jsou mokré (po dešti, nebo roztátý sníh), tak se ten sajrajt určitě na podvozek a kastli dostane. A letos jsem opravdu moc nejezdil. Jednak nebylo kam (všechno zavřené) a nějakou dobu se ani nesmělo - myslím uzavírky mezi okresy. Ale přeci po každé jízdě v takovémto sajrajtu nebudu mýt auto, nebo jenom podvozek.. Na to jaksi nemám prostor. Případně mne na to měl prodejce upozornit, že se to auto nedá běžným způsobem v zimě používat.
Na Fábii jsem měnil výfuk po 11 letech a to jen proto, že jsem ho urval, když jsem na smeťák vyvážel bordel ze zahrádky. A skoro bych řekl, že takhle rezavý nebyl. A to auto jsem myl vždycky až na jaře a solilo se výrazné více, to ještě bývaly opravdu zimy.

No ono obecně Mazdy jeden čas hodně rezly ale tyhle nový jsou už docela slušný takže by to mělo vydržet cca to samé co Němec/Francouz.
Ten vejfuk vypadá hodně ošklivě na nové auto. Buď jsi měl prostě velkou smůlu že se ti ten posyp dostal čerstvej všude a pak to rozežral nebo máš nějakej ,,polskej” vejfuk.
Po 5 letech by to sralo ze to prd vydrží, po roce je to dle mne dost nenormální na to aby uznali že takto opravdu běžný ,,originál” díl nerezne.
Schválně o víkendu zalezu pod M2 ta má teď asi 35000 a jezdí v pěkných srač…kách je po druhé zimě tak jsem zvědav jak bude vypadat.
A rovnou dnes kouknu pod M3 jestli mi měsíc od koupě někde nevykvetla.

to @Dan XV .Jen tak pro pobavení přikládám odpověď na dotaz ohledně koroze výfuku měsíc po výměně na předchzí CX-3. Je to vyjádření Mazdy ČR. Co k tomu říct, tragické nebo úsměvné ? Ale to bylo před rokem a půl, mám dojem že přístup k reklamacím se možná změnil lepším směrem. Tak snad uspěješ s reklamací.
Vážený pane,
k Vašim dotazům: výfukové potrubí opravdu může podle výrobce vykazovat povrchovou korozi – jak na novém voze tak například i na novém dílu - není to považováno za vadu.

Z naší zkušenosti víme, že protikorozní odolnost originálních výfuků Mazda je velmi dobrá, spíše nadprůměrná.

K tloušťce laku na kapotě bohužel nemáme žádné informace- výrobce v servisní ani jiné dostupné dokumentaci tento údaj nepublikuje.

Děkujeme za pochopení,

Karin Kocourková
Zákaznické centrum

Poslední úprava moderátorem:
Včera navečer jsem do servisu napsal a poslal fotky.
Dnes hned ráno mi volal technik, což tedy musím upřímně pochválit. Vstřícný a ochotný klučina.
Šrouby objednal nové a vymění je, mají na to nějaký servisní postup, nebo jak to říkal. Šrouby mají jiné katalogové číslo, tak snad budou z odolnějšího materiálu. Už to i řešili, takže nejsem první potížista. Výfuk není pohledová část vozu a pokud po dobu záruky nepraskne, nebo neupadne, nebude se řešit. Minimálně 5 let by měl vydržet. No nevím, každopádně bych byl rád, kdybych za 5 let už tohle auto neměl. Ještě jsme se domluvili na nějakých reklamacích z minula, tak uvidím, jak to bude potom vypadat a fungovat.

Back