• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda3 BP 2019 - obecně

No na červený a jiné barvy bych to nedaval, ale ta Machine Grey co mám je dost tmavá, spoiler a maska je černý lesklý plast, to samé vzadu tak nemuselo by to vypadat blbě.
Kdyby se tohle dalo koupit tady asi bych to testnul, díval jsem se na instalaci je to cca několik mm nad naraznikem na takových bodech kde to i podlepuji samolepkou aby se nic neskrablo a vypadá to docela dobře - tedy na tmavým autě.

Asi věc vkusu. Mě to připomíná časy kdy se třeba zamazli pruhem kraje kapoty na vyrezlych kapotach za komance ale každému dle jeho chuti

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Tak když se tu řešily kamínky hodím sem tohle. Už někdo uvažoval o deflektoru (dečce na kapotu)
Tohle konkrétně je z plastu. Na tmavě šedé by to nemuselo vypadat tak blbě.
Myslíte že to něčemu pomůže?

Zobrazit přílohu 34465
Zkus pohledat témata v jiných modelech. O "předkožce" je tu popsáno docela dost :D
I když je pravda, že každý model má jinou aerodynamiku a na BP zatím o nikom, kdo by ji měl na autě nevím :)

Díky si to projdu. Vím ze na BMW se to dost vozilo ale jinak jsem to moc nikde neviděl.

Na BP mám nejvíc postřílenou kapotu (po stranách zhruba v polovině) a střechu. Nevím, jak moc efektivní by takový deflektor byl . Ale trochu z jiného soudku, nemá někdo na autě tu hliníkovou nášlapnou lištu, potažmo ochranou fólii na zadním nárazníku? Ať si dávám sebevětší pozor začínají se mi tam objevovat malé šrámy. Esteticky by se mi asi víc líbila fólie, ale mám strach, aby se po čase nezačala loupat/žloutnout a aby při výměně nešla i s lakem.

Sent from my iPhone using Tapatalk

To ne. Normálně to luftuje.
Jediné, co mě napadá, že když přijedu po dešti, tak to auto normálně samozřejmě zavřu a neběhám kolem toho s ručníkem, abych ho vysušil. To samý se sněhem. Fabku jsem ometl smetáčkem a potom zaparkoval, ale na tohle smetáčkem sáhnout nemůžu, to by byly další šrámy. Jen vymetu podběhy. Ale lehce zasněžený jsem to schovával jen 1x. A je pravda, že nějakou dobu asi trvá, než se ta vlhkost odvětrá. Ale že by to zbúsobilo tohle? Hned vedle parkuji motorku (japonskou) a tam nechytnou lišku ani brzdový kotouče.
Tak to je mazec.Já mám po dvou zimách a šrouby jak nové a na výfuku sem tam flíček kolem svárů a do do garáže auto neometám.Určitě to zkus reklamovat,tohle není úplně standardní.?

IMG20210501165643.jpg IMG20210501165717.jpg

Koukl jsem na M2 (pardon ze to dávám sem ale jen pro ukázku) jezdilo to dvě zimy v opravdovým marastu, sůl blato a td.
35000 km

4083A295-0C20-42F0-869D-5922A8E0DCAA.jpeg

Na BP mám nejvíc postřílenou kapotu (po stranách zhruba v polovině) a střechu. Nevím, jak moc efektivní by takový deflektor byl . Ale trochu z jiného soudku, nemá někdo na autě tu hliníkovou nášlapnou lištu, potažmo ochranou fólii na zadním nárazníku? Ať si dávám sebevětší pozor začínají se mi tam objevovat malé šrámy. Esteticky by se mi asi víc líbila fólie, ale mám strach, aby se po čase nezačala loupat/žloutnout a aby při výměně nešla i s lakem.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Mám jenom na prazích.Je to nějaká ochranná fólie.Kolegině mě to vyřezávala na plotru.Podívej se na Aliexpress tam je těch lišt a ochranných fólií mraky.

IMG20210501170827.jpg

M3 jsem blejsknul taky ale ta je nova tak to asi nemá smysl sem dávat.

Šrouby jsou pohledová část vozu - vyměnit, výfuk ne - nechat tak. Navíc ta momentální koroze nemá vliv na jeho funkci. Asi podle rčení "Navenek huj a vespod fuj".
Na těch šroubech to zatím vypadá spíš jako kosmetika. U toho výfuku to bude taky tak. Na podzim jsem se na něj díval a byl úplně v pohodě, jen vepředu od motoru byl "tmavší".
Ale s tím jeho solením, to je zajímavá myšlenka. ?
Navíc, ten rezlý výfuk mi nějak nevadí, pokud by vydržel 10 let, tak je to v pohodě. Doškrábaný lak, otřískaný předek od kamínků a hmyzu, ten výfuk jen tak nějak doplňuje celkový dojem.
Ty šrouby jsou pochromované tak by měly být lesklé a ne po zimě zrezlé.

Fotky až koncem týdne, nemám ho doma. Pak přes víkend zkusím nafotit nějakou část před a po rozleštění. Horní vrstva by se mohla tímto ztenčit, ale to je těžké zjistit.

protože nevlastním auto od novoty, ale bylo již jeté asi rok, tak předchozí majitel se k těmto plastům moc ohleduplně nechoval, takže hlavně ten plast na středu byl poškrábanej jako prase. Bylo to v tak hrozným stavu, že jsem byl už nachystaný objednat folii od číňana, ale jenom tak jsem to zkusil s tím že už horší to být nemůže a nemám co ztratit a ejhle ono to docela slušně vyleštilo. Neříkám že to bude na 100% jako nový, ale rozdíl byl proti stávajícímu výrazný.Bohužel jsem si to nenafotil. Ale poškrábané jsou i plasty kolem madel dveří, tak asi tam nejlépe to vyfotím a hodím sem výsledek.
Budou ty fotky aby se dalo z toho něco vyhodnotit. Třeba teď když je pod mrakem tak ty lakované plasty vypadají hrozně. Přemýšlím jak to uvést do hezkého stavu vyjma toho hnusnyho carbonu. Nový stojí každý díl 1600kc a ten plast u řadící páky 2500kc...

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

to @Polsonside . Tak přikládám fotky z pátečního leštění Sonaxem. No dost blbě se to fotí,takže nevím. Nicméně, nevím jak moc to máš poškrábané, já toměl dost zřízené, protože předchozí majitel, resp. nejspíš majitelka měla dlouhé možná umělé nehty, takže to bylo dost poškrábané a ani sonax si z těmi hlubšími moc neporadil, ale vlasové celkem tak ze 70% jakž takž zmizely. Rozhodně nemáš co pokazit, protože to nijak povrch nezmatní, možná by to chtělo ten silnější s větším obsahem abraziv, ale to už zkoušet asi nebudu, stav v jakém je to nyní mi celkem vyhovuje. Bohužel jsem si nenafotil když jsem to před časem jen tak z dlouhé chvíle zkoušel naslepo. jak říkám na hlubší rýhy to není. Mám asi 3 rýhy ještě zvenku pod klikou a to bych musel jít až na plech, ty nehty byly asi fakt umělý :weary_face:.

IMG_20210430_105206911.jpg IMG_20210430_114802811.jpg

to @Polsonside . Tak přikládám fotky z pátečního leštění Sonaxem. No dost blbě se to fotí,takže nevím. Nicméně, nevím jak moc to máš poškrábané, já toměl dost zřízené, protože předchozí majitel, resp. nejspíš majitelka měla dlouhé možná umělé nehty, takže to bylo dost poškrábané a ani sonax si z těmi hlubšími moc neporadil, ale vlasové celkem tak ze 70% jakž takž zmizely. Rozhodně nemáš co pokazit, protože to nijak povrch nezmatní, možná by to chtělo ten silnější s větším obsahem abraziv, ale to už zkoušet asi nebudu, stav v jakém je to nyní mi celkem vyhovuje. Bohužel jsem si nenafotil když jsem to před časem jen tak z dlouhé chvíle zkoušel naslepo. jak říkám na hlubší rýhy to není. Mám asi 3 rýhy ještě zvenku pod klikou a to bych musel jít až na plech, ty nehty byly asi fakt umělý :weary_face:.

Zobrazit přílohu 34485 Zobrazit přílohu 34486
Pěkný :O Jako nový.

Nějaký nedostaky tam jsou, ale o 50% lepší oproti původnímu stavu. Navíc, stejně ať je člověk sebeopatrnější, tak tam časem něco přibude. Uvažoval jsem ještě, že bych si ty plastový díly nechal demontovat a potáhnout čirou folií, ale to ybch to musel dát do 100% stavu, a to asi nepůjde. Nicméně by to mohla být inspirace pro majitele zcela nových aut.

Nějaký nedostaky tam jsou, ale o 50% lepší oproti původnímu stavu. Navíc, stejně ať je člověk sebeopatrnější, tak tam časem něco přibude. Uvažoval jsem ještě, že bych si ty plastový díly nechal demontovat a potáhnout čirou folií, ale to ybch to musel dát do 100% stavu, a to asi nepůjde. Nicméně by to mohla být inspirace pro majitele zcela nových aut.
Já se chystám to protáhnout piano Black fólií...

to @Michall . No to je hodně zajímavý, to mně nenapadlo. Kdo Ti to bude dělat ? To by bylo asi nejlepší řešení ?. Až to budeš mít tak dej vědět, asi bych do toho šel taky.

Back