• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda3 BP 2019 - obecně

Tak já mám nové auto - zatím plast bez škrábance. Vydal jsem nějaká nařízení (pro přítelkyni)
Nic tam nepokládej hlavně ne telefon klíče a peníze.
Nedotýkat se hodinkami, nešmrdlat tam rukou s nehty.
Raději se vůbec nedotýkat ?

Fólii bych tam dal ale nechce se mi ten díl vyndavat pak to ještě začne vrzat. Nechám to tak a kdyby se to škrábalo tak to za čas nechám přelakovat nebo dám fólii.

Mastif,

Prosím ťa,

Aj si oblepoval okolité plastové, chrómové časti?

Ak nie, nevznikli po leštení žiadne škrabance/poškodenia?

Čo si použil na leštenie?
Mikrovlákno?

Tak chlapci.. klidně pak hoďte fotky s tou piano folii. Záleží taky jakou bude mít odolnost proti zatrzeni..
Nicméně neznám původní stav před leštění tím sonaxem takže těžko posoudit. A jak dlouho to lestis?
Jinak bych se nebál té demontáže ale je na pytel že musíš sundat obložení čtyř dveří a středového tunelu..

@mastif... Chápu dobře že horní fotka je původní stav a spodní je po vylesteni? Nebo je to snad jen jiný úhel pohledu na stejný čas...?

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

to @Michall . No to je hodně zajímavý, to mně nenapadlo. Kdo Ti to bude dělat ? To by bylo asi nejlepší řešení ?. Až to budeš mít tak dej vědět, asi bych do toho šel taky.
Udělám to sám. Ten středový panel jde lehce rozebrat a udělám to doma. Jde to rozebrat tak, že tam je jen ten piano černý plast, takže žádný zádrhel by neměl nastat.

to @Juraj777 . Ničím jsem to okolo neoblepoval, žádné poškození okolí. Nanášel sem Sonax nejprve na takovou houbičku z mikrovlánka a potom na pěnovou-molitanovou a víceméně jenom utřel mikrovláknem zbytky.

to @Polsonside .Fotka je před a po leštění v jden den,moc poznat to není, blbě se to fotí.

Tak to je naopak velmi pěkný výsledek. To se do toho pustím taky. A nemáš fotky přesně toho co jsi použil? Tu sonax pastu i ty aplikátory co se takhle oosvědčily?
Mimochodem tohle by taky zvládla každá lepší detailingová firma...

to @Polsonside Tak nejprve jsem Sonax Xtreme Polish and Wax 2 Hybrid NPT nanesl a krouživými pohyby několikrát nanesení na Auto Finesse Microfiber Applicator a potom zase na závěr nanesl na klasický pěnový aplikátor. Ale jak říkám, jak nový to asi nebude, záleží jak moc to máš poškrábaný. Zkus uvidíš, třeba budeš s výsledkem spokojený jako já :)

to @Polsonside Tak nejprve jsem Sonax Xtreme Polish and Wax 2 Hybrid NPT nanesl a krouživými pohyby několikrát nanesení na Auto Finesse Microfiber Applicator a potom zase na závěr nanesl na klasický pěnový aplikátor. Ale jak říkám, jak nový to asi nebude, záleží jak moc to máš poškrábaný. Zkus uvidíš, třeba budeš s výsledkem spokojený jako já :)
Ozaj celkom pekný výsledok.

Určite tiež vyskúšam, pohrám sa s tým v blízkej budúcnosti.

Len pre istotu, použil si tento Sonax :
1619981684507.jpg

Poslední úprava moderátorem:
No já mám na všech těch klavírních lacích jen takové ty pavučiny viditelné jen pod určitým úhlem světla a žádné velké vripy, takže bych tipoval, že úspěch bude zaručen dle tvých fotek. Jen mě zaráží, že ti takhle zabral abrazivní vosk na laky, který není určen na lakované plasty. Sonax na ty plasty prodává přímo prostředek a teď je otázka, zda by nebyl ještě lepší výsledek nebo to složením bude téměř stejné. Taky bude dobré ověřit, jestli to teď nebude ještě náchylnější na nové škrábance pač to možná ubrousilo tu nejtvrdší lakovanou vrstvu.
Mám v práci dokovací cradle na telefon, který je z téhož plastu a též poškrábaný, takže ideální na první otestování. Sonax navíc prodává přímo leštící ubrousky.

to @Juraj777 . Jo to je to jsem použil.

to @Polsonside . No já měl doma jenom tohle, tak jsem to zkusil aniž bych doufal v nějaký posun vpřed. Mně se nezdá že by to nějak ztenčilo horní vrstvu laku, ale je to možné, nemám měřič. Jinak pokud má Sonax vyloženě prostředek na tohle tak zkus, nezkoumal jsem další. Je to na lakovaný povrchy takže nevidím problém proč nepoužít i na lakovaný v interiéru. Já jsem ho kdysi koupil na CX-3 Soul Red na drobné škrábance a na hologramy které jsem si kdysi vlastní blbostí naděllal a pomohlo to, tak z toho důvodu mně napadlo proč nezkusit i ten lakovanej klavír ;)

tady mimochodem ukázka, že by ty plasty ve dveřích měli jít lehko vyndat.
Objednal jsem přímo tu pastu Sonax na odstranění škrábanců z plastu + leštící útěrky Sonax.

Hmm, zajímavé a jak jednoduchá demontáž. No uvidíme. V každém případě dej vědět jak dopadl Sonax speciál na poškrábané plasty.

Jaký je rozdíl mezi BP a BPE? Google je skoupý. Dostal jsem se k tomu kvůli nákupu olejového filtru, protože v techničáku mám BPE, ale filtr je asi jen jeden společný a to pro BP. Nedostal jsem se ani k obecnému významu nebo rozdílu.

V techničáku mohou být různé roztodivnosti. Kód je vždy dvoumístný.

Ahojte neriesil niekto prislusenstvo hacik na nakup do kufra? Hatchback je v tom smere dost neprakticky a pri beznom nakupe jednoducho vsetko lieta. Z rieseni ktore nevyzaduju vrtanie a lepenie som nasiel iba original skoda do isofix, ale nemam skusenost cci je to kompatibilne. Nejaka prakticka skusenost?

No ten háček možná dobrý, ale stejně asi nepraktický, protože tašku za něj moc nepověsíš, byl by dost nízko. Pokud by měl být k užitku, tak by měl být umístěn blíž hornímu platu. Já háčky neřeším, protože mám skládací plastovou bedýnku a ta na gumové vaně necestuje a vleze se do ní víc než nákup.

Mě by se líbilo kdyby tam byly očka za které by se dala chytnout síťka.
Asi by se dali přidělat za spodní plato.

Já to řeším tak že v kufru mám takové plastové uchycovace které se dají přesně kolem tašek nebo čehokoli. Je varianta na plst nebo na gumovou vanu. A háčky jedině ty co mají poradny háček a dlouhý vrut kterým se zapusti do toho plastu co na něm sedí plato.

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Back