• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda3 BP 2019 - obecně

Tak jsem zkoušel si hrát s těma otáčkama motoru a něco na tom asi bude. Vibrace začínají někde pod 1800 otáček. ako by se motor opravdu trápil... To co udrží při čtyřech válcích bez problémů, tak jakmile přepne na dva, tak je motor jako by podtočený. Prakticky na jakoukoliv rychlost když je motor na 1800 otáčkách a méně, tak vibruje. Kdyz podřadím, abych zvednul otáčky na 2000, tak už ty vibrace jsou nepatrné. Jen ten zvuk je jiný, ale to se musí už člověk opravdu zaposlouchat. Akorát tím si přestávám užívat parádní odhlučnění, které nova 3 má.... oproti BN, co jsem měl předtím.......

Mazdy jsou točivé,tak proč jim nedopřát.?

Vždyť je to do 3 tisíc celkem tiché - to je víc slyset třeba vzduch kolem kabiny.
Jestli nechceš slyset motor kup si elektro.

Ahojte Mazdaři, při brouzdání webem jsem narazil na článek s grafem z měření výkonu Sky-X180. Kdyby to někoho zajímalo, umístil jsem odkaz a obrázek ZDE do vlákna o CX-30, na které měření probíhalo.

Včera jsem využil dopoledne k očistě a všimnul jsem si takové drobné koroze na nějaké výztuze sedačky řidiče. No fotka se moc nepovedla, ale snad to někdo uvidí. U spolujezdce nic není. Navíc, možná jsem trochu detailista, ale u řidiče je ta výztuž nebo co to je, víc vidět při nastupování. Z estetického hlediska to teda není nic moc dobrý dojem. Má to někdo taky tak ?

Aha no Podívej to bych asi neřešil je otázka zda to tam nebylo už před kompletací sedačky i když ti tam mohlo i napršet nebo z vlhkosti, ale asi bych se tím nevzrušoval.
Spíš je divný, že to je vidět schválně se zajdu podívat na svojí ale ničeho jsem si nevšiml to čalounění je tam úplně na těsno.

Jo ta koroze asi nemá cenu, leda by se to nějak víc rozlezlo. Spíš mně zaráží že je vidět to železo. už jsem si toho možná všimnul dřív, ale nějak jsem zapomněl to nafotit a zeptat se ostatních jestli to mají taky tak a tím pádem je vše o.k. nebo to zkusit probrat se servisem až tam někdy pojedu.

Teď koukám na telku pak zajdu kouknout a dam ti sem fotku ale nevšiml jsem si ničeho.

Tak tady mas moji ,,šmudlu” jako nějaká škvírka tam je ale kostru sedačky nevidím.

04AFA6F8-3888-464E-83EA-2EECC3782BC4.jpeg

U mě taky krásně sedí až na plast.Připadá mě jako by se ten plast posunu dozadu...jestli je to teda možné.

IMG20220206124412.jpg

Díky @MK-M3 a @HHBota za fotky. Ono to mám i u spolujezdce, ale tak o půlu míň. Možná zase řeším mouchy, ale když to na vašich autech může být schované, tak to bude chtít nějaký drobný zásah. Mrknu ještě na to a zkusím jestli ten plast není posunutý. Jinak až někdy servis.

Vypadá to že v Autotip Halfar našli lék na odstranění vibrací motoru ve 2válcovém režimu. Teda pokud to není placebo efekt že se s tím něco dělalo :) Technik pan Vícha už věděl co a jak a vysvětlil mi to. Měnili nějaké držáky chladiče, které ty vibrace motoru rozšiřovaly a bylo to hodně cítit v celém autě. A při cestě domů když jsem to zkoušel tak opravdu to nebylo skoro cítit.
A další věc, drnčení v palubovce, prý to způsobuje uložení řídící jednotky, která je tam prý zastrčená v nějakém držáku, ale bez tlumení. Takže se tam přidala nějaká výplň a měl by být klid.

Vypadá to že v Autotip Halfar našli lék na odstranění vibrací motoru ve 2válcovém režimu. Teda pokud to není placebo efekt že se s tím něco dělalo :) Technik pan Vícha už věděl co a jak a vysvětlil mi to. Měnili nějaké držáky chladiče, které ty vibrace motoru rozšiřovaly a bylo to hodně cítit v celém autě. A při cestě domů když jsem to zkoušel tak opravdu to nebylo skoro cítit.
A další věc, drnčení v palubovce, prý to způsobuje uložení řídící jednotky, která je tam prý zastrčená v nějakém držáku, ale bez tlumení. Takže se tam přidala nějaká výplň a měl by být klid.
To drnčení by se mi taky hodilo vyřešit. Víš přesněji, kde je uložená?

Back