Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Ze zkušeností mých a mých známých.........V zimě je klid a pak se probudí hmyz můry atd.(po slovensky neviem ako sa hovorí).Začnou za tmy lítat v prostoru auta a alarmy Škoda,VW ,Mazdy a určitě i dalších značek začnou řvátttt!!!!Ahojte,
pridávam sa s rovnakým problémom s alarmom na mojej M6 GH 2.5, 2009.
Od jesene 2020 bol kľud, alarm sa nezapínal, dovtedy som to musel riešiť výmenou sirény, nakoľko podľa diagnostiky bola vadná, čo som písal v inom vlákne tu na fóre - a naozaj bola siréna vadná, jej výmenou sa problém zakaždým vyriešil.
Minulý týždeň v piatok začal alarm ziapať znova, najmä po 22.00 hod., čo určite ocenila susedka...
Takže všetko tu na fóre (okrem rozobratia zámkov dverí) popísané som cez víkend urobil:
- diag Forscan - bez závad, siréna nevykazovala vadu,
- kontrola baterky - je ok, 2 ročná, kontrola poistiek, káblov vo dverách,
- nasprejované kontakty zámkov všetkých 5 dverí a kapoty,
- prečistený veľký šedý konektor pri poistkách pod kapotou - po 2 rokoch od predchádzajúceho čistenia bol takmer čistý,
- očistená kostra baterky a vymenený šrób na kostre - evidentne pôvodný v polo-skorodovanom stave,
a odvtedy je kľud - zatiaľ.
Tipujem to na šrób kostry, ak to znova začne ziapať, začnem so zámkami...a dovtedy vypnem sirénu..
dik,toho som si vedomy, fotky delaboracie zamku dveri co tu niekto zavesil, mam pre istotu stiahnute.Jen upozornění - na kontakty v zámku - senzory zavřených dveří se jen tak nedostaneš
iste,ale predsa ako prve skontrolujeme interier a vypneme vnutorne senzory...Ze zkušeností mých a mých známých.........V zimě je klid a pak se probudí hmyz můry atd.(po slovensky neviem ako sa hovorí).Začnou za tmy lítat v prostoru auta a alarmy Škoda,VW ,Mazdy a určitě i dalších značek začnou řvátttt!!!!
Dík za upozornění. Shodou okolností se mi ten den spustil alarm, ale to bylo slabou baterkou. Sprej na kontakty už jsem měl připravený, takže jsem vše zopakoval a alarm prozatím mlčí. Ještě, že máme takováto fóra jinak bych byl dost nešťastný.Jen nezapomenout na to že WD se vysušuje na rozdil např od vazeliny ve spreji
Je možne,ze někdo z nás klepnul kolenem do senzoru.ale nějak si toho nejsem vědom.navic jsme ještě zapojovali zadní parkovací kameru.druha věc je,proč to porad houka,když je siréna odpojena?a co jsme teda odpojili.Podle schémat to souvislost nemá. Neklepnul někdo kolenem do senzoru když jste lezli do kufru?
Siréna je nad pravým, zadním podběhem (wagon), a pokud stále houká, tak si odpojil asi něco jiného... Foto nemáš?Je možne,ze někdo z nás klepnul kolenem do senzoru.ale nějak si toho nejsem vědom.navic jsme ještě zapojovali zadní parkovací kameru.druha věc je,proč to porad houka,když je siréna odpojena?a co jsme teda odpojili.
Asi ty zadní senzory?a co jsme teda odpojili.
Ja som mal za to, ze to je bzuciak zadnych parkovacich senzorov.Tak to jste odpojili něco od senzorů. Sirena je našroubovaná v přepážce nad pravým zadním kolem za kobercem v kufru, ale nějak si nevybavuju co dalšího je vedle, na fotce nic nevidím, od sirény konektor je ten bilej v zeleným kruhu (liftback)
Zobrazit přílohu 52631
A siréna vypadá takto
Zobrazit přílohu 52632Zobrazit přílohu 52633