• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Nákup ojeté Mazdy 3

Dobrý den, prosím o radu , chceme s manželkou koupit mazdu 3, roky cca 2013-2019, a některé nabízené jsou s automatickou převodovkou.Motor 2L benzín. Jsou prosím známy nějaké větší problémy s automatickou převodovkou ? Moc děkujeme za rady..
Naopak jsou automaty spíše bezproblémové a na vadné převodovky narazíš více u manuálu :)

Naopak jsou automaty spíše bezproblémové...
Pokud se ovsem v nich obcas meni olej. Je kupodivu, ze v navode na obsluhu (6-4 Planovana udrzba) se zminuje jen manualni prevodovka, u ktere se ma menit olej po 180 tisic km. O automatu tam neni ani zminka. A rekl bych, ze u automatu s hydrodynamickym menicem olej dostava vic "zabrat"...

Děkuji moc za rychlé reakce.Od začátku u novějšího auta jsme chtěli automatickou převodovku,pak jsme u různých značek aut narazili na určité problémy a když jsme nakonec vybrali Mazdu 3, tak jsme chtěli zjistit,jak jsou na tom s automaty.Našel jsem si tu teď příspěvky,kde se řešily problémy s manuálem, tak asi zvolíme ten automat,třeba s tím nebudou problémy.Až se podaří auto sehnat,rád sem časem napíšu zkušenosti s automatickou převodovkou u Mazdy 3. Popř. budeme rádi, kdyby někdo, kdo má Mazdu s automatickou převodovkou a měl problémy, se o zkušenosti podělil..
Ještě se zeptám, automatické převodovky u Mazdy 3, v letech cca 2013-2020 jsou stejné konstrukce? Je tam hydroměnič ? A je to systém cvt, nebo jako jsou evropské, tj. Lamely,pakety, nebo ozubená kola ?

Mazda je řidičsky příjemné auto a věř tomu že s manuálem jsou ty pocity z řízení lepší...ale to je věc názoru....pokud chceš dokonalý bezproblémový "automat" sáhni po hybridní toyotě....je tam jendoduchá planetová převodovka

Ještě se zeptám, automatické převodovky u Mazdy 3, v letech cca 2013-2020 jsou stejné konstrukce? Je tam hydroměnič ?
Je to planetová převodovka (soustava mokrých spojek a brzd) s hydrodynamickým měničem (s uzamykací spojkou měniče v olejové lázni). Pokud budeš koupíš do 100000 km nájezdu a vyměníš hned olej proplachem i s filtrem, bude to OK. Větší nájezd bych koupil jedině s fakturou od servisu, že byla vyměněna aspoň polovina náplně odpuštěním a nalitím nového kolem 60 tis.

Mazda je řidičsky příjemné auto a věř tomu že s manuálem jsou ty pocity z řízení lepší...ale to je věc názoru....pokud chceš dokonalý bezproblémový "automat" sáhni po hybridní toyotě....je tam jendoduchá planetová převodovka
Však v mazdě je taky, nicméně toyota hybrid má jen jeden stupeň pro přímý záběr (proto nejede víc než 180) a k tomu CVT.

Ahoj, díky za názor, manuál jsme si také říkali že by byl u tohohle auta lepší, i nám to řekli majitelé Mazdy3... co jsem si včera přečetl jaké se můžou objevit problémy s manuálem, má někdo představu, kolik alespoň přibližně stojí taková střední oprava / repase manuálu , nebo celá převodovka po opravě ?

Ahoj, díky za názor, manuál jsme si také říkali že by byl u tohohle auta lepší, i nám to řekli majitelé Mazdy3... co jsem si včera přečetl jaké se můžou objevit problémy s manuálem, má někdo představu, kolik alespoň přibližně stojí taková střední oprava / repase manuálu , nebo celá převodovka po opravě ?
Mrkni tady pod odkazem, většinou se to týkalo jen zmíněných VIN, až na pár výjimek.. Je potřeba si to v autě pořádně odzkoušet https://www.mazdaklan.cz/threads/drhnuti-pri-razeni-vyskakovani-prevodoveho-stupne-vibrace.4061/
Jinak, je pak lepší sehnat celou převodovku z Allegra, vyjde to tam levněji. A mrkni tady na fóru na prispevky od @mellda, ten řešil výměnu převodovky ?

Děkuji za info o výměně oleje , počítám s tím po koupi... Jestli náhodou tu není někdo, kdo třeba řešil nějaký problém automatické převodovky u Mazdy 3 , a kolik řádově může stát oprava, resp. co tam odchází...

Děkuji za info o výměně oleje , počítám s tím po koupi... Jestli náhodou tu není někdo, kdo třeba řešil nějaký problém automatické převodovky u Mazdy 3 , a kolik řádově může stát oprava, resp. co tam odchází...
Řádově se nevyplatí cokoliv opravovat, protože Poláci jich mají z rozebraných bouraček dost. Prostě vezmeš libovolný kus z 2.0/2.5, pokud možno nejnovější, jedno jestli z 3, 6, CX-3, CX-5 jen to musí být benzín předohrab.

Díky, to je dobrá informace z toho Polska a možnost záměny z jiné Mazdy s předním náhonem..
Ještě, alespoň řádově, co tak stojí funkční použitý automat a co tak může stát úplně nový ? Abych si udělal představu ☺

Díky za odkaz pro představu..
Ještě se zeptám, neví někdo, stalo se už, že manuální převodovka v Mazdě 3 se někomu porouchala tak, že nešlo vůbec řadit, auto mimo provoz ?

to nemusí být nutně špatný, ne? je to nedávno a není to nějak obrovská sleva. asi by ji to chtělo vidět osobně

to nemusí být nutně špatný, ne? je to nedávno a není to nějak obrovská sleva. asi by ji to chtělo vidět osobně
Taky si myslím. 449tis už je na 2017 docela dost, tak asi zlevnil. Navíc málokdo chce bílou kůži.

to je ta kůže tak špatná? mně se právě strašně líbí, hadrový spíš nechci a u černé se mi nelíbí ty červený doplňky

to je ta kůže tak špatná? mně se právě strašně líbí, hadrový spíš nechci a u černé se mi nelíbí ty červený doplňky
Bílá je skutečně na první pohled pěkná až luxusní, ale ta dřina to udržet :rolleyes:
Chytá to kromě náhodného ušpinění i ten provozní barevný otěr z riflí, jedno jestli modrou či černou... dva tři týdny a je to tam a jen se to zhoršuje až to člověk nevydrží a vyčistí. Zase ale existuje dost přípravků a jde to při troše pečlivosti dostat do bílého stavu zpět, jen je člověk otrokem čistidla/impregnace/čistidla/impregnace a pořád v kruhu :eyes: Děti a zvířátka ani nezmiňuji.

Já mám bílou kůži v šestce a nedám na ni dopustit.Interiér vypadá o level výše a údržba?Jednou ročně používám kvalitní čistič s impregnací a kůže je i po 8 letech jako nová.A nešpiní se,na rozdíl od světlých látkových interiérů.Ty bych nechtěl ani zadarmo.

Back