Zdravím,po delší době nastal čas na změnu.19 roků mi dobře sloužil passat B5.5 tdi 96kw.Auto mě nikdy nenechalo ve štychu.Jednou měněné turbo,jinak spojka a dvouhmota původní.Měněny pouze spotřební věci(ramena 1x,brzdy atd.) najeto momentálně 550 000km,motor jede pořád v pohodě,měnil jsem nedávno gumičky vstřiků a teď jsou hodnoty jako nové(vstřiky původní).Ale bohužel od školy a parkovišť u supermarketů auto dodřené a tak začínají reznout lemy.Chtěl jsem už před pasátem mazdu 6 GY,ale tenkrát mě odradila rez,tak jsem koupil vw.Auto používám na dojíždění do práce, 40km tam a 40km zpátky a občas za rodinou Morava 200km ,dovolená delší trasy.
Proto taky uvažuji o 6 GH v naftě 2.2.Ročně najedu tak 20tkm.Samožřejmě bych nejradši bral 2.0 benzín ,ale když se dívám po možnostech,tak 2.0 benzín tady nemají vyšší výbavu(xenony,vyhřívání sedaček).
Přečetl jsem tady v diskusi benzín nebo nafta pro i proti a nejsem pořád rozhodnut.Když už naftu,tak bych samozřejmě chtěl maximálně prověřit a pak tomu samozřejmě dávat,co auto potřebuje(olej 10tkm atd).Moje předpokládané jízdy jsou snad pro naftu v pořádku.Na auto mám okolo 150tkč, za benzín bych dal i víc,ale co mazda s najetýma 150tkm a více,jak je to se spotřebou oleje?Na kolik pak výjde oprava kroužku,když by už byla potřeba.Jak taky pravě poznat u mazdy,jestli už si bere víc oleje.Passat mě od výměny po výměnu nevzal pořád nic.
Prostě pořád nejsem rozhodnut,prostě když seženu něco v dobrém stavu,tak bych klidně vzal i tu naftu.
Teď konkrétně.Neznáte někdo prodávajícího?
Auto - Mazda 6 bazar. Vybírejte z 1 110 inzerátů. Prodej snadno a rychle na Bazoši. Přes půl milionů uživatelů za den.
auto.bazos.cz
není to někdo s klubu?
Pak ještě tady:to mám do Hradce kousek,tam se chystám na prohlídku.
Auto - Mazda 6 bazar. Vybírejte z 1 110 inzerátů. Prodej snadno a rychle na Bazoši. Přes půl milionů uživatelů za den.
auto.bazos.cz
No a v hned vedle v Kolíně:
auto.bazos.cz
Na to už koukám od léta(stojí tam dlouho,proč asi?Vysoká cena?)Budu se muset taky jet podívat a zjistit,kde byl dělaný poslední servis.
Jinak díky za rady Všem a omlouvám se dlouhý příspěvek.