• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Nákup ojeté Mazdy 6 GH

Dobry den !
Shanim rodinne auto a zalibily se mi Mazdy 6 (doted jsem ridil Punto, z 95% kratsi pojezdy po meste), uz tyden se probiram informacemi ale bohumzel nejsem z tech nejbystrejsich co se tyka aut.
Vybral jsem tuto https://www.sbazar.cz/Pleti0/detail/155375209-mazda-6-kombi-20-benzin-manual .
Dle VIN jednou bourane na dvere v Nemecku (0- >500EUR), domluvil jsem si prohlidku v nedalekem Mazda servisu (Tabor - Wagnerova) .

Mohu se zeptat na Vas nazor na motorizaci, najezd, cenu a obecne nazory na tento model a rocnik?

dekuji, preji hezky den,
Martin

Dobry den !
Shanim rodinne auto a zalibily se mi Mazdy 6 (doted jsem ridil Punto, z 95% kratsi pojezdy po meste), uz tyden se probiram informacemi ale bohumzel nejsem z tech nejbystrejsich co se tyka aut.
Vybral jsem tuto https://www.sbazar.cz/Pleti0/detail/155375209-mazda-6-kombi-20-benzin-manual .
Dle VIN jednou bourane na dvere v Nemecku (0- >500EUR), domluvil jsem si prohlidku v nedalekem Mazda servisu (Tabor - Wagnerova) .

Mohu se zeptat na Vas nazor na motorizaci, najezd, cenu a obecne nazory na tento model a rocnik?

dekuji, preji hezky den,
Martin
Podívej zrovna nedávno byla na prodej jedna pěkná s motorizaci 2.5 ?. Pokud ti nevadí slabší motor, jinak počkat

Dobry den !

dekuji, preji hezky den,
Martin
Na 95% krátke jazdy po meste bude svietiť minimálne 10L/100km, pri nerozvážnej jazde aj 11L. Plus GH má dosť veľký rázvor a malý rajd, nič moc na parkovanie v meste napríklad.

S 2.5 GH jezdím po Brně okolo 9.5 dlouhodobě, řekl bych že 2.0 bude mít spotřebu stejnou, možná i vyšší díky delším kvaltum (Facelift)

Dobry den !

dekuji, preji hezky den,
Obecně jsou GH velmi spolehlivá. Za předpokladu, že s tím nejezdil absolutní negramot, který vůbec neví, jak se k autům chovat. (i takové auto se občas ukáže a je to černá díra na peníze). Pokud to bude jen do města, tak je dle mě 2.0 velmi dostačující. Spotřebu počítej 8-9 L. Městský provoz. Ne-li víc. Mimo město není problém 7 L/100 km.
Jinak informace o tom autě a motoru je tu hodně. Stačí pohledat. Rozvod je řetězem. Pokud někdo dodržoval výměny oleje po max 15 tis nebo 1 roku, nestál na kvaltu z kopce a zahříval v klidu auto, tak není problém 300 tis km. Pokud je slyšet takové cinkání pravidelné, tak to bude asi řetěz. Rez většinou není. Občas se objevuje vrzání na přední nápravě. Dá se to vyřešit stříknutím maziva. Podobný případ u tlumičů. Taky chybějící mazivo v uložení. Dále uvolněná sedačka řidiče (řeší se to v autorizáku jako svolávací oprava) a občas špatný zesilovač Boss nebo bluetooth. Ale to už se objevuje náhodně. Pokud někdo prodlužuje výměny oleje, nebo jezdí jen město, může se setkat s karbonováním a zalepení pístních kroužků a tím spotřebě oleje.

S 2.5 GH jezdím po Brně okolo 9.5 dlouhodobě, řekl bych že 2.0 bude mít spotřebu stejnou, možná i vyšší díky delším kvaltum (Facelift)
Nedokážu posoudit. Podobný provoz, třeba to bude 9L. Víc by asi řekl někdo, kdo má tento motor.

Mam GH 2.5 z roku 2009.
Po meste v kolonach a se studenym motorem jezdim mezi 10-11.5 l. Kdyz je to i mimo mesto nebo plynulejsi provoz, tak mezi 8-9l.
Kdyz se fakt hodne snazim, tak mam spotrebu kolem 7l na 100km.
Mrkni na muj profil auta - https://www.spritmonitor.de/en/detail/1169277.html

Ale co je parada, tak ze i kdyz na dalnici specham a sviham to 130tkou, tak mam spotrebu do 9l, coz je uplne top.

Odesláno z mého SM-N975F pomocí Tapatalk

to je docela nadprůměr. Třeba výlet do itálie a zpět většinou 130 jsem měl průměr 7,3 , město 9,5 a mimo město okolo 8

Jezdit s 2.5 za 7l/100km dlouhodobě, klobouk dolů kdo to dokáže, ale věřím že bude brzda provozu :rolleyes:o_O

Jinak radši se určitě projet, protože GHčko je hlučnější, každopádně jezdit převážně město tak bych do GHčka nešel

Jezdím právě svižně, v otáčkách a na dálnici diky poměrně krátké převodovce to ani jinak nejde...

Zdravíčko,

chystám se na 6ku GH, mám tady momentálně 3 adepty v Německu, tady u nás jsem měl jednu vyhlídnutou i domluvenou schůzi, ale majitel auta si pro něj přišel zpět do servisu zrovna dneska..
Chtěl bych 2.2 MZR-CD 120KW, sice jezdím hodně po dálnici ale těch pár koní navíc už asi oželím. Pro co z toho by jste se rozhodli vy, případně jestli neví někdo o hezčí? :) Mi se osobně nejvíce zamlouvá ta bíla, v červené se mi zase tolik nelíbí.. Díky moc :)

Zdravíčko,

chystám se na 6ku GH, mám tady momentálně 3 adepty v Německu, tady u nás jsem měl jednu vyhlídnutou i domluvenou schůzi, ale majitel auta si pro něj přišel zpět do servisu zrovna dneska..
Chtěl bych 2.2 MZR-CD 120KW, sice jezdím hodně po dálnici ale těch pár koní navíc už asi oželím. Pro co z toho by jste se rozhodli vy, případně jestli neví někdo o hezčí? :) Mi se osobně nejvíce zamlouvá ta bíla, v červené se mi zase tolik nelíbí.. Díky moc :)

celkem adrenalin kupovat Mazdu v naftě ?

Když už naftu tak bych hledal buď 136kw a nebo aspoň pořádnou výbavu…
Rozhodne ne Active ?
Nejspíš taky budu hledat 2.5…
Jen mě trochu zaráží ta hlučnost na dálnici…
Nikde jsem nenašel kolik to je třeba db při 130 v porovnání s konkurenci…

Všechny vypadají dobře a všechny jdou upravit na továrních 132 kW, hardware je stejný do posledního šroubku.

Když už naftu tak bych hledal buď 136kw a nebo aspoň pořádnou výbavu…
Proč by měl kupovat 136 kW předfacelift?

celkem adrenalin kupovat Mazdu v naftě ?
Asi jde o to, v jaké naftě, tento motor dá bez problémů na jedno turbo a jedny vstřiky 500000.

Všechny vypadají dobře a všechny jdou upravit na továrních 132 kW, hardware je stejný do posledního šroubku.

Proč by měl kupovat 136 kW předfacelift?

Asi jde o to, v jaké naftě, tento motor dá bez problémů na jedno turbo a jedny vstřiky 500000.
No největší problém je pro mě ten, že neumím německy :D :) anglicky bez problému, ale němčinu moc neovládám. Proto nevím jak se s nimi pořádně domluvit na prohlídku ať nejedu zbytečně 1000km z Ostravy na tu bílou :)

No největší problém je pro mě ten, že neumím německy :D :) anglicky bez problému, ale němčinu moc neovládám. Proto nevím jak se s nimi pořádně domluvit na prohlídku ať nejedu zbytečně 1000km z Ostravy na tu bílou :)
Tak to si musíš přibrat někoho, kdo německy umí.

Zdravíčko,

Bílá je krasavice, sám mám nově tu stejnou v benzínu :relieved:
Jenom mě zaráží trochu ten nízký nájezd. To je v průměru nějakých 11,5k za rok. To se mi zdá na naftu celkem málo. Nějaké poskakování po městě a krátké trasy. A nebo taky ne, třeba s tím majitel jezdil delší trasy méně často :).
Tak ať se nákup podaří ;)

Back