• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín Nákup ojeté Mazdy 6 s benzínovým motorem

Ospravedlňujem sa, zle som sa vyjadril - nešlo o plnohodnotný prístrojový štít aký je použitý v GL FL (2018+), ale porovnával som plnofarebný displej vs. displej, ktorý má v hornej časti jednoduchú jednofarebnú grafiku.

Zobrazit přílohu 39875 Zobrazit přílohu 39876
Vlevo GJ, GJFL a vpravo GL (jiný volant, blinkry na zrcátkách, headup, odhlučnění atd atd)
Fotografia vľavo je z Mazdy 6 GL 2016 a vpravo je ročník 2017. Jedine tento rozdiel mi príde ako argument, ale rád by som bol, keby sa vyjadril niekto kto to vie s určitosťou potvrdiť :)
2016 není GL, ale pouze GJFL. Sedí to přesně jak píšeš ;)

Před 3 roky jsem zde avizoval, že budu do půl roku prodávat svou 6 '2017, a klaplo to, členovi klanu; na dobré auto se vyplatí počkat. Po letech tedy další..

Takřka stoprocentně budu letos na jaře nebo v létě posílat dál svou 6, Sedan, druhá nejvyšší výbava Revolution Top + Navi, 194k automat, barva Deep Crystal Blue, uvnitř příplatková bílá kůže, výroba 6/2019 - provoz 8/2019, najeto aktuálně 30159 km, odhad při prodeji cca 35 tis km.

Skoro jako nová - jedna nepatrná odřeninka na předním spojleru pod RZ, pár téměr neviditelných škrábanců sem tam po autě (asi od větviček, když se člověk vyhýbá), a pár ťupek od kamínků, interiér perfektní, sedačka řidiče taky minimální známky sezení (jsem lehký a drobný), "pologarážovaná", jestli se počítá parkovací pergola. Disky 17" i 19" bez škrábnutí. Ježděná první půlrok delší dálniční trasu 4 dny v týdnu, od Covidu už jen 2 - 3x týdně, většinou sám v autě, tedy žádná dlouhodobá stojka. Do nádrže skoro výhradně Verva 100 a velmi svižný jízdní styl, který karbonu nedává šanci :).

Navíc:
* zesílená orig. Mazda vana do kufru,
* zimáky 17" Borbet s orig. senzory a novými Dunlop Wintersport 5 na předku a čtyřletými vzadu (viz 3. foto),
* orig. střešní příčníky Mazda do kotevních bodů.

V tomhle stavu a s takovou péči seženete jednu za tři roky :blush:. Termín prodeje bych ideálně doladil dle dodání našeho nového auta, nejpozději cca červenec, ale nechal bych se možná ukecat i dřív, leasing/úvěr na ní nemám + máme ještě manželčinu CX-5, takže je čím jezdit.

Když se koukám do inzerce, vypadá to, že ceny se dost drží, takže bych to předběžně viděl na 750 tis Kč. Nemožnost odpočtu DPH - soukromá.

Kdyby vás to poteciálně zajímalo, nebo jste o někom věděli, napište do zpráv. Díky moc. Fotky zatím jen mix co jsem kde za těch pár let ježdění našel.

Zobrazit přílohu 38996 Zobrazit přílohu 38997 Zobrazit přílohu 38998 Zobrazit přílohu 38999 Zobrazit přílohu 39000
K Sestce na prodej jen maly update — nove auto budu mit pripravene 1. cervna, prodej je tedy aktualnejsi a 2019 Mazda 6 Sedan, Revolution Top je k prodeji klidne zitra (a nejpozdeji koncem kvetna).

Jeste nez se budu snazit prodat svoji mazdu lokalne (Lucembursko nebo Nemecko), chtel bych to hodit sem na forum a dat sanci nekomu, kdo by mel zajem o toto auto, jelikoz jich v nabidce moc neni.

Je to Mazda 6 Wagon GL ve vybave Revolution Top, 2.5L benzin 194k (143 kW), automat, v provozu od 9/2018. V soucasne dobe ma najeto 43 tis. km a predpokladam, ze v kvetnu (bude k dispozici zhruba v pulce kvetna) nebude mit vic jak 45tis. km. Auto zakoupeno v CR a rovnou prihlaseno v Lucembursku (jsem prvni vlastnik).

Vybava a modifikace:
  • Revolution Top + priplatkova barva Cervena Soul Red Crystal.
  • Navigace + CarPlay / Android Auto.
  • Cerne kozene sedacky.
  • OEM zadni spojler (dodany a namontovany primo Mazdou pri nakupu auta)
  • 19” letni kola z predchozi generace, protoze se mi libili vic (kola jsem si vzal z Mazda 6 8/2017, kterou jsem prodal po roce z danovych duvodu pri stehovani do zahranici), 2 pneu jsem menil minuly rok v lete a 2 jsou puvodni (udajne stale dobry).
  • 17” Borbet zimni kola a pneumatiky vcetne TPMS. Jel jsem s nimi 4 sezony, ale pneu pry zvladnou minimalne jeste jednu sezonu.
  • CD prehravac byl odstranen (s radosti ho predam spolecne s autem) a misto toho je tam pridal kaslik (montaz primo Mazdou). Pred radici pakou je tak mnohem vic mista, drive se tam sotva vesel telefon. Musim priznat, ze v dobe montaze nemeli presny kaslik a proto je zeshora dira. Dnes se Mazda 6 prodava bez CD prehravace, tak verim, ze se bez problemu da sehnat poradny kaslik, ja jsem nemel potrebu menit a o dire vubec nevim.
  • sh3k mi vypnul iStop, takze je to trvale deaktivovane a myslim ze to jde zapnout za jen u nej. Nechal jsem si to deaktivovat 30 min od prevzeti novyho auta a nikdy jsem toho nelitoval.
  • LED interieru
  • Predni brzdovy kotouce a desticky byly vymeneny v 9/2019, protoze kotouce byly zvlneny.
  • Zadni desticky byly meneny v 4/2021, protoze prava zadni desticka brzdila vic nez ta druha a sjelo se to. Uz by to melo byt srovnany.
  • Vzdy servisovano v Mazde dalsi servisni prohlidka / vymena oleje planovana na 8/2022.
  • Parkovano v garazi jak v praci tak doma.
  • Auto vzdy umyvano rucne a nalesteno voskem od Doris z Mazda Klanu – do mycky jsem vzal auto jen jednou kdyz byla zima a chtel jsem se zbavit soli. Kuzi jsem osetroval minimalne 2x rocne.
Poskozeni:
  • Predni naraznik je zespoda poskrabany na obou stranach (poskrabano o obrubnik v podzemni garazi v praci). Ze predu normalne neni videt, a proto jsem to nenechaval opravit (nechtel jsem narusit celistvost barvy auta).
  • Okno je rozbite od kaminku – necham vymenit pred prodejem.
  • Bohuzel jsem nedal ochranou folii na predni kapotu a proto tam je nekolik direk od kaminku, ktere jdou na cervene barve videt. Predam korekcni tuzku, kterou jsem pouzil jen jednou minuly rok.
  • Pred nekolika lety jsem srazil holuba na dalnici, ktery se svezl po kapote a rozbil okno. Tu kapotu mi v Mazde rozlestili (nechtel jsem prelakovat ze stejneho duvodu jako ten naraznik), ale zblizka jdou videt male skrabance (na fotkach to skoro nejde videt).
  • Interier bez jedineho problemu, krom mensich skrabancu na cernem lesklem plastu kolem radici paky – tomu se neda vyvarovat i kdyz jsem se snazil.

Cena CZK 700 000 nebo v EUR za stredovy kurz v dobe prodeje.

Bydlim v Lucembursku, kde s autem jezdim, tak idealni predani by bylo tady at tomu muzu rovnou dat prevozni znacky.

Idealni prodej by byl v pulce kvetna (novy auto mam dostat koncem kvetna), ale bylo by to upresneny.

Menim Mazdu za mnohem silnejsi auto ve stejny tride, coz bohuzel Mazda uz neumi nabidnout. Mazdu jsem planoval mit na 3 roky, takze prodej byl podle planu.

V pripade zajmu si rad zavolam pres Whatsapp / FaceTime a ukazu auto na videu.

Dalsi fotky poslu az bude lepsi pocasi umeju auto zvenku i zevnitr – o vikendu jdu vymenit kola, ale ma prset, tak to nema smysl umyvat.

Starsi fotky kdyz bylo auto cisty:
Zobrazit přílohu 39891 Zobrazit přílohu 39892Zobrazit přílohu 39895Zobrazit přílohu 39894

Zimni kola:
Zobrazit přílohu 39901

Dira v kasliku:
Zobrazit přílohu 39896

Skrabance od ptaka:
Zobrazit přílohu 39897Zobrazit přílohu 39898

Skrabance na narazniku (vyfotim to znovu az to bude cisty):
Zobrazit přílohu 39900Zobrazit přílohu 39902

Prodej Mazda 6, 2.5L 143Kw jsem dal do vlakna prodej, ale tady je zivo tak to vkladam i sem
Koukam, ze u @Ondrej K budu mit konkurenci :)

Konkurence je zdravá. Teď jsem koukal na účty a bohužel 700 000 Kč tam není ani zdaleka. Krásné auto @Snake. Na co to vlastně přecházíš?

Diky :) Byl jsem s ni spokojenej.
Tu znacku kam prechazim tady snad ani nemuzu rict :D ... Uz dlouho snim o necem silnym a zaroven praktickym a na Audi RS 6 bohuzel nemam a Mazda se nema k tomu vydat 350hp Mazdu 6, takze ted cekam na dodani BMW M340i touring

Aha, M3 v kombíku, to je něco, na co se čekalo :) Tak to bych si nechal líbit. Bohužel, asi bych neměl ani na provoz, natož pořízení takového povozu. Jak tak zběžně koukám, tak to ty 2 míče budou :)

Plnohodnotná M3 to není je to spíš takovej lehkej odvar :), touring bude k dispozici asi až příští rok.
No levný to úplně není ale snad to bude stát za to.

Jedna rýchla otázka: biely alebo čierny interiér? Resp. akú máte skúsenosť s bielou kožou v Mazde 6?

Mám sesle v bílé kůži a pohoda. Občas jdou trochu vidět ošoupané jeansy, ale nic s čím by si neporadil čistič kůže. Čistím a ošetřuji pomocí Dodo Juice Supernatural Leather Cleaner a Dodo Juice Supernatural Leather Sealant. Jako ale asi každá sedačka podléhá opotřebení, tak třeba bočnice řidičovy sedačky už prostě vypadá ošoupaně v těch 187tkm...

Tie bočnice sú na GH/GJ/GL problém - teda aspoň vždy od cca 100 tkm to opotrebenie jednoducho vidieť. Skôr ma zaujíma či je naozaj biela koža oproti čiernej kože/interiéru menej praktická/odolná. Čierna koža bude asi odolnejšia voči modrým "farbiacim" jeans-om.

Na té bílé prostě uvidíš všechno, já mám v bílé doplňky a třeba opěrku už jsem čistil 2x za necelý rok, na černý to vidět nebude a to jezdím fakt v čistém oblečení a ne v montérkách. Ale zase je to hezký v tý světlý no :yum

Bílá je hezčí a exkluzivnější, černá zase praktičtější. Osobně bych se vyhnul hnědé Nappa kůži. Z mého pohledu není vůbec hezká a je víc náchylná k opotřebení. Navíc je jen ve výbavě Takumi a tahle výbava má otřesné vnitřní osvětlení, které nejde zaměnit za jiné.

Poslední úprava:
Jedna rýchla otázka: biely alebo čierny interiér? Resp. akú máte skúsenosť s bielou kožou v Mazde 6?
Mám bílou kůži a nejdřív se mi do toho moc nechtělo, dle fotek v inzerci, ale musím říct, že na živo to vypadalo dost dobře, tak jsem to vzal. Opotřebení na tom je vidět více, než na černé, ale jinak to působí velmi dobře.

Mam ji dva a pul roku v sestce, vypada jako nova.

Mam maly deti (0>2 a 3>5 let), a bez problemu, z kuze se dobre cisti i treba hlina z bot... proste se to utre vlhkym hadrem, jde to dolu dobre. Co trochu nechava stopy, jsou nove dziny, zvlast kdyz jsou mokre - treba kdyz jsem venku zmoknul a pak si sednul do auta :). Po vic vypranich spinit prestanou. Co se jeste spini, jsou madla dveri, ktera jsou take potazena bilou kuzi... tam ta kuze postupne tmavne, asi od potu a spiny z rukou. Na oboji, sedacky i ty madla, jsem pri cisteni pouzil nejakou chemii (myslim ze Sonax, ted nemam u sebe) na cisteni kuze, a pak impregnaci, a v pohode... Celkove jsem ten kozeny interier osetroval impregnaci za celou dobu jen ctyrikrat, urcite neni potreba o to nejak specialne pecovat.

S moji modrou metalizou vypada bilej interier nadherne, snad kazdej kdo tu kombinaci videl, tak je z toho unesenej, takze ja bych nemenil...

Taky je dobry, ze se to v lete tolik neprehriva, jako cernej/hnedej interier... mel jsem parkrat pujceny, a i s vetranyma sedackama je to v lete na slunci nekolik minut peklo.

Černá nebo bílá? Jednoduchá odpověď - bílá. A ještě vyměnit v interiéru klasické žárovky za ledky a to je teprve luxusní podívaná.

Mam ji dva a pul roku v sestce, vypada jako nova.

Mam maly deti (0>2 a 3>5 let), a bez problemu, z kuze se dobre cisti i treba hlina z bot... proste se to utre vlhkym hadrem, jde to dolu dobre. Co trochu nechava stopy, jsou nove dziny, zvlast kdyz jsou mokre - treba kdyz jsem venku zmoknul a pak si sednul do auta :). Po vic vypranich spinit prestanou. Co se jeste spini, jsou madla dveri, ktera jsou take potazena bilou kuzi... tam ta kuze postupne tmavne, asi od potu a spiny z rukou. Na oboji, sedacky i ty madla, jsem pri cisteni pouzil nejakou chemii (myslim ze Sonax, ted nemam u sebe) na cisteni kuze, a pak impregnaci, a v pohode... Celkove jsem ten kozeny interier osetroval impregnaci za celou dobu jen ctyrikrat, urcite neni potreba o to nejak specialne pecovat.

S moji modrou metalizou vypada bilej interier nadherne, snad kazdej kdo tu kombinaci videl, tak je z toho unesenej, takze ja bych nemenil...

Taky je dobry, ze se to v lete tolik neprehriva, jako cernej/hnedej interier... mel jsem parkrat pujceny, a i s vetranyma sedackama je to v lete na slunci nekolik minut peklo.
S tou modrou souhlas. Mám stejnou kombinaci a všichni na to koukají. Hlavně, když večer zmáčkneš odemykání na dalkaci a rozsvítí se vnitřní osvětlení. Ta bílá v tom fakt vyniká. ?

Můj dobrý kamarád prodává, neb má v plánu měnit povoz za novější.. kdyby se chtěl jeho holky někdo ujmout :)

Čo hovoríte na kombináciu 2.0 G165 + Automat? Myslím, že na SR/CZ sa táto kombinácia nepredávala alebo sa mýlim?

Btw.: tie súčasné ceny sú strašné...

Back