jvejskrab:
Ta Mazda 6 GL: 74tis km, r.v. 2019
TPMS v pohode, to moc neresim, ty jsem ted take menil ve svem stavajicim aute, koupim za petikilo jeden a za 250 vymenit, takze nic extra nakladneho.
Ta sedacka bude bud vypadnuty bovden nebo prervany, urcite to pujde jednoduse spravit.
Kola jsou na tom hur, dva disky jsou tak spatne trefene, ze chybi uz kus materialu a aby byly hezky, museli by tam dovarovat kus materialu, ale i to je resitelne treba tim ze je necham jako zimni kola a na letaky si koupim nejakou zanovni sadu od nekoho pres bazar.
Je mi jasny, ze musi reznout kazde auto, i na mem stavajicim aute (r.v. 2017) mam mirnou povrchovou korozi na ramenech a vyfuku, ale nic extra co by me nejako stvalo a co by vylezalo z nejakeho bezneho opotrebeni. A kdyz vemu dubky od kamenu, tak stavajici auto /co ted mam/ ma snad 50 dubliku od kaminku (pocet mi nevadi), ale ani jeden nerezne. Takze by mi bylo jedno ze by Mazda mela trosku dubliku od kaminku, jen kdyby to nerezlo (rzi na kastli se docela bojim)
Co me vsak na tom aute vrta hlavou, ze bazarnik se dusoval, ze pred mou navstevou s autem nejeli, ze tam stoji od cervence na jednom miste. Kdyz jsem dojel, tak ten den sice trosku prselo, ale predtim tak > 14 dni neprselo a presto bylo na spodnim krytu motoru (uvnitr motoroveho prostoru) mokro. Bylo to tesne za vetrakem na tom spodnim plastovem krytu nalevo i napravo (ne vsak pod motorem).
Jedine co me napada jako mozne vysvetleni, je ze pri desti steka voda z kapoty pres nejaky kanal a uvnitr to kape na ten plastovy kryt, ale to sem jeste nevidel u zadneho jineho auta, aby destova voda tekla do vnitrniho prostoru u motoru nez aby vytekla nejakym kanalkem ven mimo auto.
Zdalo se to jako voda, kdyz sem na to hrabnul, zadna barevna tekutina to nebyla, nesmrdelo to a ani olej to nebyl, ale z neceho to byt musi, a pokud auto nejelo, tak by nemelo jak nabrat nejakou vodu. Auto tam stalo > 2 mesice, takze pokud by to bylo neco od puvodniho majitele, ze napr projel velkou kaluzi a voda mu tam strikla, tak by to za 2 mesice uz muselo byt vyschle.
To ze to stalo na jednom miste odpovidalo tomu, ze pri jizde lehce "klapaly" pneumatiky (jak byly sisate, kdyz se nehlo auto).
A jeste jedna vec se mi tam nezdala, pri rozjezdu, v urcitych otackach, docela drnci nejaky plech, mazdy vsak neznam a nevim ani co by to mohlo byt.
Jeste k te rzi, jina mazda 6, take GL, rv take 2019 (ta co ted stoji v Algonu), ale seda barva, tak ta mela jeste vetsi fleky na kapote od rzi. Bud to byla kapota drive strikana a ted to uz vylezlo, nebo opet kaminky. Fotky nekde mam, kdyby nekdo chtel videt. Celkovy stav laku te sedive je jeste o dost horsi nez ta bila.