Fic
nový člen
- 20
Ahoj borci, jsem stale ve stavu hledani novejsiho auta nez mam ted (nafta / 2017 / 140tis najeto). Zatim to vypada na 6 GL nebo mam jeste 2 kousky CX-5. Hledam kousek 2018 a novejsi s najezdem do 90tis -> aby to melo smysl menit, ted moje stavajici kara sice funguje dobre, ale za par roku ji prodam silne pod cenou, jen kvuli tomu ze ma hodne roku, coz radeji investuju do auta s "legendarnim" motorem a abych nemel to same (stejny najezd), tak chci i mene najeto.
Mate uz nekdo zkusenosti s nakupem auta z Polska pres nas "slavny" triple ackovy bazar ? Sleduju nabidku vicero bazaru a u acek jsem si nemohl nevsimnout, ze ty polsky kousky jsou proste o cca 50 az 100 tis levnejsi nez ty co jsou tahany z D ci CZ puvod (kdyztak mohu poslat par linku co mam namysli). A neni to jen jeden kousek, ale hodne polskych kusu co jsou levnejsi, takze to ve me navozuje dojem, ze PL trh je na tom s cenama o tech 50-100k levnejsi oproti CZ. Anebo by se na to dalo take nahlizet tak, ze se do Acek dostaly samy nalesteny bidy, coz nerikam ze byt nemuze, ale ze by acka v Polsku mela punc "prodas tam uplne vse", to se mi take nezda...
Ma vubec cenu o tom nakupku polske kary uvazovat ?
Podminky co jsem tam zjistil: auto vam neukazi podrobneji, nez je nafoceno v inzeratu. Takze koupite vlastne karu na zaklade par fotek co nejsou detailni. Musite slozit nevratnou zalohu 50% z kupni ceny. Tj prstem ukazat, zaplatit 50% a pak se trast ze to auto nema napr propaleny sedacky, nebo ze vubec jde nastartovat -> to je pocit co jsem z toho nabyl.
Nevím úplně, které přesně M6 z Polska o 50-100k levnější máš na mysli, ale co jsem jich pár viděl v českých nabídkách já, tak byly trošku osekaný - co jsem si všimnul, tak třeba chybělo tlačítko pro výhřev sedadel a volantu (u GL 2018+) a je tedy pak otázka, co všechno tam ale potom nebude. Německé a české verze to mají v základu... A v případě, že si to auto nebudeš chtít nechávat do úplného konce, tak bych taky uvažoval s ohledem na to - že se pak takové auto bude hůř prodávat, protože většina aut v nabídce nejpíš takovou výbavu mít bude.