• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Nákup ojeté Mazdy 6

Ahoj. Akorát tu někdo prodává zimní sadu za 8k 17" kdybys chtěl dopředu.. Má tu někdo prosím zkušenost s tím že se na zadní světla hodí tmavá fólie aby to více splynulo s barvou vozu? (mám černou) dik

Tak jsem zklamán... Opět :-( takže hledání pokračuje

Ahoj. Akorát tu někdo prodává zimní sadu za 8k 17" kdybys chtěl dopředu.. Má tu někdo prosím zkušenost s tím že se na zadní světla hodí tmavá fólie aby to více splynulo s barvou vozu? (mám černou) dik

Vcera jsem videl cernou gh kombi se zatmavenejma zadnima svetlama. Ve dne to urcite vypada skvele, ale za tmy byl vykon svetel polovicni....

Řekl bych to jinak. Ve tmě tak nějak vidět jsou, ale ve dne je to o hubu když jsou hůř vidět např brzdy

Není nad diodový světla. Ty prosvítí i plech kdyby byl na světlech. ;)
Nebo použít transparentní sprej.

Ahoj, kupuju svou první Mazdu! :)
Mazda 6, 2013 GJ, 78 000 km, nafta 2,2 129kW, automat, (z Německa na zakázku 17 000 EUR)

Chtěl bych poprosit o nějaké tipy, co bych s ní měl udělat.

Nechat ji komplet zkontrolovat v nějakém servisu? (Praha/okolí)
Nechat namontovat nějaké zabezpečení?
Uzavřít nějaké pojištění? - havarijní, krádež, komerční záruka na opravy
Deaktivovat i-stop ;-D
...

Moc děkuju a blahopřeju ... vlastně už nám ... k super uživatelské základně!

Jůů,pane,zrovna jste si vybral tu nejproblematější verzi Mazdy 6,ohledně pilin z vačkové hřídele.Najděte si seriozního odborníka na Mazdy,at to hned prohlédne,jinak reálně hrozí,že zůstanete stát u příkopu.Nebo aspoň zjistit,zda byl udělán servisní úkon.Nedávno tu proběhla informace,že bude na to svolávačka.S tou převodovkou jste neudělal chybu,vydrží hodně přes 300 000km,ale vyměnil bych olej.Deaktivovat i-stop.Dobrý servis je Bošina

Byla to ta v Chrudimi. Já jsem dost náročnej a detailista. Ale vše se dá spravit, rozhoduje kupní cena. Věřím že někdo jinej ji během tydne koupí.
Co jsme objevili :
- tekl zadní tlumič - musí se samozřejmě měnit oba - bylo nám řečeno že ničemu nevadí, jako ukázka mělo sloužit zapružení kufrem rukama
- brzdiče natřený štětcem včetně desek a částečně i kotouče zkrátka celý zalepený barvou, která už se navíc loupe - muselo by se to rozdělat a očistit/opískovat, aby brzdy chodily hladce jak mají
- ze spodu rezavy jak liška, ne shnilý, ale pokud má 6-7 let sloužit, chtělo by to rázněji ošetřit
- na některých částech spodku rezavější dily zastříkaný jakymsi blatem/asfaltem kterej se už i s kouskami rzi začal loupat
- Přední nárazník lakovanej neodborně, okolo řidičové mlhovky je vidět steklá barva (zaschlý steklý kapky)
- motor umytej, nicméně dole teče, byl špinavej od oleje, nebylo možný určit jestli od gufera nebo prsa od rozvodů
- po cca 5 minutách začaly nejak zvláštně drnčet/bublat výfuky - u jiných 2.5 GH to nedělalo.
- prodejce nechtěl slevit ani 5tis, že prý nemá tak velkou marži aby se mu to vyplatilo
- to nemluvím o tom, že auto nemá zimáky a za měsíc se má přezouvat, zimaky v 17" stojí relativně dost

Když jsem si sečetl co by mě stály opravy + údržba včetně gum, tak jsem byl za hranicí toho, co jsem za 10 letou mazdu 6 ochoten dát. Snad jsem na nic nezapomněl.

Jo ještě na zadní nápravě naprasklý puky/uložení, navic se někomu v tom prasknutí zkroutily jak je dotahoval - tak mi to popsal mechanik (už nešel editovat příspěvek ;))

To je docela soda no. Je vidět, že solidních kusů v nabídce ubývá. :(A překupníci už vozí i auta v horším stavu. Na druhou stranu Vašák pak slevuje sám od sebe, když o auto není delší dobu zájem.

Když jsme byli pul hodiny na cestě zpět došla SMS že teda sleví 4000. Což už nemělo smysl. Zajímavý je že na netu jsem vyčetl, že vozí slušný kusy a lidi jsou spokojení. Takže buď tohle byla vyjimka a nebo lidi nekontrolují auto a dají na to co se jim řekne. Pravda je, že jet tam sám tak bych to asi vzal, na první pohled vypadá parádně.

Takže teď je na netu jen shnila bílá za 250 pak tahle nenápadná pokladnička a facelift, kterej kazdej tyden padne o 5 tis na ceně ale je v hnusné stříbrné barvě, navic ma měkčí podvozek kterej se v druhovýrobě blbě shání

Víte něco o této mazdě? Přijde mně zvláštní , že GH 2.5 je v inzerci už skoro 2 měsíce. Je to sice gt (chci GTA) ale pokud by to bylo fakt pěkný tak bych to možná zkousnul
https://www.sbazar.cz/stepy007/detail/47916530-mazda-6-kombi-25-gh
Nemáte zas někdo prosím cestu okolo? Nerad bych zas táhl mechanika zbytečně přes celou republiku a kazil mu víkendový plány.

Celkem markantni rozdil cen u nas a v nemecku popripade rakousku, ale tak kazde ma sveho kupce

Co jsem se dival na mobile.de tak rozdíl markantní nebyl

Pani, sorry za hlupu otazku, ale... Bol som dnes pozriet jednu M6 GG, rocnik 2008 a spravil som namatkou par fotiek podvozku. Je takyto stav (co sa tyka hrdze) u podobnych rocnikov bezny? Vobec nemam s cim porovnat. Co sa tyka spodkov dveri ci podbehov, tam hrdza nebola. Fotky asi za moc nestoja a mozno je to nezmysel takto hodnotit, no nemam tam zial koho so sebou momentalne zobrat, tak sa chcem skusit poradit aspon takto... Vdaka

01.jpg 02.jpg 03.jpg 04.jpg

Dle fotek je tento stav běžný,jedná se o železné komponenty,které auto přežijí.Zkontrolujte spodní lemy prahů a zadní lemy,to je nejdůležitější.Vozy po FL jsou na tom lépe,bavíme se o plechových výliscích karoserie.Nejlépe je však najít vůz,který byl opečováván,tzn byl proveden nástřik dutin a spodku a nejlépe zkraje provozu.A majitel byl mazďak tělem i duší.Tak běžte hledat tu jehlu v kupce sena.Udržované vozy kolují po rodině,aspoň u nás.Ostatní jsou v bazarech.

Back