• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Nákup ojeté Mazdy 6

Beru to z japancars.ru, zatím vždy všechny udaje seděly, který jsem tam ověřoval. Pokud máš volně dostupnej důvěryhodnější zdroj, budu jedině rád ;)
Používám stejný zdroj,ted jsem to zkoušel znova,je to tak,jak jsem psal,asi jsi špatně zkopíroval VIN.Jinak vezmi VIN,zajed nebo zatelefonuj do Mazdy,tam ti vyjedou elektronickou servisku,zjistí,zda vůz absolvoval svolávačky atd.

Tak to jsem vůl. Co jsem četl u mazdy, tak se musím prokázat vlastnictvím vozu, pokud to není potřeba, tím líp

S prověřením VIN přímo v Mazdě mám dobrou zkušenost. Byl jsem v Olomouci a úplně bez problémů. Dokonce jsem pak přímo z německa volal do Mazdy ve Fryštáku (v Olomouci to nezvedali) a ochotně vyčetli co k autu bylo v eS.

Obě dvě jsou krasavice, ale za ty peníze už skoro koupíš novější model, i když asi ne v takové výbavě.
https://www.autoscout24.cz/nabidky/...fdfbb9a-040f-4f7e-8665-605636c222bd?cldtidx=8

To je mi samozřejmě jasné, ale přemýšlím tak, že si radši vezmu model z konce produkce, kde jsou, nebo by alespoň měly být vychytány ty největší problémy, než si brát novější model z počátku produkce, kde se to teprve řeší. Navíc novější model je rozměrově větší, takže na jízdu po městě a parkování horší.

Měl jsem GH 2,5 a ted mám GJ,takže mohu srovnávat.GH má ted sestra a občas se s ní projedu.Pokud bych byl ve Vaší situaci,tak bych bral každopádně GJ.Je pohodlnější,plavnější,tišší.Benzínový Skyactiv je boží.Žádné dětské nemoci se nekonaly(nemluvím o dieselech),snad jen třmeny na zadních brzdách a ty mi letos zdarma vyměnili za nové.Můj názor je,že benzínové GH jsou nyní moc předražené.A je jen otázkou času,kdy dojde k strmému pádu.Přece je to nyní auto staré 6-10 let.Ale je to velmi kvalitní vůz.A GJ není v ničem horší,ba naopak.Ale GJ Skyactiv je modernější,většinou má navigaci,lepší handsfree,nebere olej,neřeší sedadla a řízení a antikorozka je zase o kousek lepší.(ale i GH je na tom dobře).Kotouče jednou vyměníte za nějaké kvalitní a máte klid.Za podobnou cenu prostě dostanete více muziky

Měl jsem GH 2,5 a ted mám GJ,takže mohu srovnávat.GH má ted sestra a občas se s ní projedu.Pokud bych byl ve Vaší situaci,tak bych bral každopádně GJ.Je pohodlnější,plavnější,tišší.Benzínový Skyactiv je boží.Žádné dětské nemoci se nekonaly(nemluvím o dieselech),snad jen třmeny na zadních brzdách a ty mi letos zdarma vyměnili za nové.Můj názor je,že benzínové GH jsou nyní moc předražené.A je jen otázkou času,kdy dojde k strmému pádu.Přece je to nyní auto staré 6-10 let.Ale je to velmi kvalitní vůz.A GJ není v ničem horší,ba naopak.Ale GJ Skyactiv je modernější,většinou má navigaci,lepší handsfree,nebere olej,neřeší sedadla a řízení a antikorozka je zase o kousek lepší.(ale i GH je na tom dobře).Kotouče jednou vyměníte za nějaké kvalitní a máte klid.Za podobnou cenu prostě dostanete více muziky

Díky moc za info a osobní zkušenost. Jak píši výše, trochu se u GJ bojím toho, že to vyjelo 2013 a ještě to nebude úplně OK. Měla benzínová GJ v tomto roce nějaké problémy? Ano, líbí se mi více facelift od roku 2015, zejména v interiéru, ale tam jsme cenou zase výše.

Nebyly žádné problémy,jasně,po FL je interier hezčí,ale mechanická ručka je pro mne priorita.A výbavy před FL nebyly osekány.Já mám úplné maximum,co tehdy mohla Mazda nabídnout a jsem nadšen.A bílý interiér jsem vždy chtěl mít.

Poslední úprava:
Plně souhlasím s @Míra sám jsem svoji GH kupoval asi před rokem a půl za méně jak 10000 euro (82000 km 1. Majitel přímo od prodejce Mazdy ale o stupeň nižší výbava) ale už tehdá jsem pokukoval po GJ která bylo mimo mé finanční možnosti. Dneska jsou ceny zase někde jinde takže za mne v této cenové relaci určitě najít pěknou GJ. Nebo mnohem levnější GH

Ano, GJ bude nejspis lepsi volba, avsak dle meho abys mel srovnatelnou vybavu a najezd, jako ty 2 GH z odkazu (obe vypadaji super), budes muset dle meho navysit rozpocet tak o 50 az 100 tisic... Ja si naopak nemyslim, ze ceny benzinovych GH budou rapidne padat, lidi i v Nemecku zacinaji touzit po bezproblemovych atmosferickych motorech na ukor nafty. Ja jsem v dubnu dal za GH 2011 v GTA vybave a perfektnim stavu skoro 300 a rozhodne nelituji, ani si nemyslim, ze cena byla extremne prepalena. V Autopalkovicich po prohlidce cenovku chapali. Daji se u nas koupit i levnejsi, ale cena vetsinou odpovida stavu. Tak ci tak, ani v jednom pripade, tedy GH nebo GJ neudelas chybu a souhlasim s tebou, ze auta budou vetsinou vzdy z linky sjizdet vychytanejsi na konci produkce, nez na jejim startu. At jsi nakonec spokojeny, preji stastnou ruku.

ahoj mam zaujem o tuto mazdu len nemam mechanika ktory by somnou sa na nu isiel pozriet je to v prostejove vin mam zisteny ok akurat nesedi cislo rok vyroby udavany 2010 a cez vin rok vyroby 2008 dik za radu pripadne pomoc
Tak co, bol si ju pozriet? Ako si dopadol?

Tak co, bol si ju pozriet? Ako si dopadol?
ahoj tak ano bol cena zodpoveda aj kvalite jedine co bolo plus motor isiel pekne ticho inak interier strasne spatny bolo vidno ze sa o to auto majitel vobec nestaral a tomu zodpovedal aj pohlad na motor a bolo tam hodne skrabancou cakal som lepsie takze nic posielam nieco ine a celkom slusne

Přílohy

• Mazda 6 6 2.0i TE Aktive _ AUTOVIA.SK.pdf
    288,9 KB · Zobrazení: 14
  • Mazda 6 GH 2.0 MZR - Púchov.pdf
    132 KB · Zobrazení: 16
Zdravim klubare :),

Po dlouhem zvazovani co koupit jako novejsi rodinny vuz se kterym bude jezdit hlavne manzelka s prckem padla volba na mazdu 6 GH. Momentalne jezdi oktavkou 2 1.9 tdi v automatu, ale tyrani na kratke vzdalenosti a potencionalni drahe opravy me nuti vymenit vuz dokud je cas :). Po peclivem precteni fora a ruznych jinych zdroju jsem vybral prave 2.5 benzin predpokladam ze jsem vybral dobre :) Momentalne mam vybrane 3 auta vsechny jsou rv 2008 a jsou plus minus stejna. I cenove cca 220000,-. Cetl jsem ze je lepsi novejsi verze motoru ktera ma delsi 6tku, ale ta je prakticky nesehnatelna nebo uplne za jiny penize. Je mi jasny ze to bude trochu papat, ale zase bude klid od ruznych kurvitek co ma diesel :)
Hlavni otazka zni jestli jsem vybral dobre a na co si dat pozor pri koupi ojetiny. Vsechno je to dovoz z nemecka a najeto maji cc do 120tis.. Serviska je elektronicka takze s overenim by problem byt nemel ze?
Diky za rady a postrehy a doufam ze se brzo pridam do klanu :)

Venca

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ahoj, hlavně si to před nákupem nech zvednout a podívej se na korozi podvozku, to je největší bolest GH. U motoru bych si pro klid duše udělal kapkovou zkoušku oleje a zkontroloval intervaly jeho výměny. Po koupi počítej s investicemi do nástřiku podvozku. Serviska jak píšeš je elektronická, takže v pohodě. A jinak taky v pohodě, ostatně proto ji chceš, že? :)

Back