• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Nákup ojeté Mazdy 6

Já když volil 2,5 motor, tak sem věděl že budu tolerovat 10l/100km
Pokud bych chtěl jezdit za 0.0 tak sáhnu jinam.
Dá se jezdit za 8l, ale proč.;)
Leda když vezu děti.

Já mám s 2,5 najeto jen 7500km a na kratrší trasy do 15km počítej se spotřebou cca 8,5 s lehkou nohou (když bude 1/3 ve městě). U nás je "hlavní problém", že s tím jezdí i moje žena a ta neumí moc využívat tempomat :). To pak spotřeba poskočí nahoru. Zatím nejdelší trasu jsem s tím jel cca 500km v jeden den, po okreskách přes Beskydy a to si vzala 7,5l/100. Jinak palubák na ty naše pojížďky podměřuje cca 0,3l.

Ok díky za postřehy :) S mazdou bude jezdit taky žena většinou, ale samozřejmě chci i auto pro sebe abych z něj měl radost :) Ono teď s o2 v automatu jezdí žena taky za 7-8 na kratsi trasy takže to je na stejno..

Sent from my iPhone using Tapatalk

No nevím zda ti kamarád nekecá nebo neumí poznávat číslice ... ale za 7 až 8 s Mazdu 6 GH 2.2 nafta nejde jezdit !! To by musel jezdit nějaké šílené závody nebo jako trojnásobný čuník :) já jí mám a jezdí žena za 6.2 po městě a jak jsem jezdil já před tím i po dálnici rychleji, tak nikdy nebylo více jak 6.5 !! Prostě přes 7 to není normálně možný. Nemá kamarád náhodu benzín :)

nene má fakt naftu ;) jel jsem s tím a fakt tam měl 7.5 průměr.. Myslím, že si na sebe spíš zvykají teprve.. Nebo s tím jezdí rychle Ale tak já stejně naftu nechci... Teď o víkendu se konečně svetu s tou 2.5. Jedu kvůli tomu do auto esa udajně jí tam mají tak jsem zvědav

Ta stříbrná faceliftova teda? Koukni hlavně na spodek

Já mám s 2,5 najeto jen 7500km a na kratrší trasy do 15km počítej se spotřebou cca 8,5 s lehkou nohou (když bude 1/3 ve městě). U nás je "hlavní problém", že s tím jezdí i moje žena a ta neumí moc využívat tempomat :). To pak spotřeba poskočí nahoru. Zatím nejdelší trasu jsem s tím jel cca 500km v jeden den, po okreskách přes Beskydy a to si vzala 7,5l/100. Jinak palubák na ty naše pojížďky podměřuje cca 0,3l.
Se loudáš Podívej :) Taková spotřeba je pro mě ve hvězdách :)

Já teď jezdím průměr 7,3 s 2,5i...
Ale momentálně jezdím hodně a delší trasy...
Minulý týden Olšany, Chuchelná a zpět (260 km) za 6,8... 200km dálnice a zbytek okresky.
Ale jel jsem 110, tempomat a piánko. Jinak 8,5 průměr. Přes 9 už je člověk fakt veeeelmi svižnej...

Poslední úprava:
ahoj mazda klan tak vcera som sa stal majitelom mazdy 6 fotografie pridam pozdejsie prve dojmy vyborne ale musim sa priznat mam trocha vecssiu hlavu s ovladacich prvkou v interieri doteraz som vlastnil auto s jednoduchym ovladnim a preto uvitam ked nieco nebudem vediet o pomoc a rady mam stiahnuty manual v cestine ale nie je to uplne jednoduche co mi momentalne robi problem neviem dostat aby mi ukazovalo spotrebu inak som velmi spokojny

Na
ahoj mazda klan tak vcera som sa stal majitelom mazdy 6 fotografie pridam pozdejsie prve dojmy vyborne ale musim sa priznat mam trocha vecssiu hlavu s ovladacich prvkou v interieri doteraz som vlastnil auto s jednoduchym ovladnim a preto uvitam ked nieco nebudem vediet o pomoc a rady mam stiahnuty manual v cestine ale nie je to uplne jednoduche co mi momentalne robi problem neviem dostat aby mi ukazovalo spotrebu inak som velmi spokojny

Na leve strane volantu mackej pravou sipku az na tom displeji budes uplne vpravo( mozna tam mas cas) a jak tam budes tak tim prostrednim davej nahoru nebo dolu(vse na leve strane volantu) , bude ti tam preskakovat cas, prumerna spotreba, momentalni atd.

Snad si to nejak pochopil

Na

Na leve strane volantu mackej pravou sipku az na tom displeji budes uplne vpravo( mozna tam mas cas) a jak tam budes tak tim prostrednim davej nahoru nebo dolu(vse na leve strane volantu) , bude ti tam preskakovat cas, prumerna spotreba, momentalni atd.

Snad si to nejak pochopil
dik pochopil :finger:

nene má fakt naftu ;) jel jsem s tím a fakt tam měl 7.5 průměr.. Myslím, že si na sebe spíš zvykají teprve.. Nebo s tím jezdí rychle Ale tak já stejně naftu nechci... Teď o víkendu se konečně svetu s tou 2.5. Jedu kvůli tomu do auto esa udajně jí tam mají tak jsem zvědav

Tak jak jsi dopadl ?

Zatím nijak :-/ Samozřejmě že tam mazdu s 2.5 neměli. Chtěli mi dovezt toho dvoulitra ale to já nechci.. Takže mám vyhlídnuté dvě v Chrudimy. Pán to tahá z německa. Takže pojedu tam jen ještě nevím kdy přesně... Jsou obě prakticky stejné jen ta jedna má celokožené elektrické sedačky a do toho se mi moc jít nechce. Mám celokůži teď a v létě je to docela na ho... Polokožené jsou lepší ;) A nevím jak ta elektrika pak se tam něco pokazí a já si ani nenastavím sedačku (nebo budou stát majlant opravy..) Samozřejmě je to ta hezčí vínová co bych bral víc, ale tohle mě odrazuje..

Zatím nijak :-/ Samozřejmě že tam mazdu s 2.5 neměli. Chtěli mi dovezt toho dvoulitra ale to já nechci.. Takže mám vyhlídnuté dvě v Chrudimy. Pán to tahá z německa. Takže pojedu tam jen ještě nevím kdy přesně... Jsou obě prakticky stejné jen ta jedna má celokožené elektrické sedačky a do toho se mi moc jít nechce. Mám celokůži teď a v létě je to docela na ho... Polokožené jsou lepší ;) A nevím jak ta elektrika pak se tam něco pokazí a já si ani nenastavím sedačku (nebo budou stát majlant opravy..) Samozřejmě je to ta hezčí vínová co bych bral víc, ale tohle mě odrazuje..

Na tu fialovou v celokůži jsem se byl dívat a výsledek máš tady:
https://www.mazdaklan.cz/threads/nakup-ojete-mazdy-6.104/page-59#post-53996

Ta modrá co dotáhl o týden později vypadá na fotkách na první pohled líp ale znovu se mi do chrudimi naslepo jet nechce a po 2 silných neúspěchách s prohlídkou Mazd se mnou už nechce jezdit ani můj mechanik :D , tak dej kdyžtak vědět jak vypadá ta modrá hlavně zespoda. Pak je u Chrudimi ještě dvě:
https://www.sbazar.cz/chlibaa/detail/52581577-mazda-6-25i-dynamic-170ps-bi-xenony-bose-polokuze
a
https://www.tipcars.com/mazda-6/kombi/benzin/mazda-6-2-5i-dynamique-bi-xenon-125kw-22148959.html

Ta černá jedno a to samé auto jest. Prodejce na sbazaru je zřejmě nějaká figurka firmy AMC Chrudim. Některé vozy inzeruje nejprve na sbazaru a poté se objevují v nabídce AMC.

trochu rozdílná cena, trochu rozdílný kilometry a u jednoho je uvedenej rok 2008 a u druhýho 2009 ... ale ze začátku jsem si taky myslel že se jedná o stejný auto, bohužel u jednoho inzerátu není uveden VIN takže ěžko řáíct ale pořád si myslím že se jedná o 2 auta

Já mám obavu, že většina GH z těchto let výroby, prodávaných v bazarech jako čerstvé dovozy kolem téhle ceny, budou vypadat dost podobně +- něco.
Všechny trápí typické věci pro před fl. GH - orezliny ze spod, brzdy, bublající výfuk, ovládání oken, kůže na řidičově sedačce atd + klasické opotřebení desetiletých ojetin. To vše se potvrdilo i mě, když jsem hledal GH já. Na všech bylo něco z těchto věcí, nebo všechny z nich. Všechno to byly čerstvé dovozy po prvních majitelích, servisované pouze v Mazdě.

Není jiná možnost, než jezdit po vyhlídnutých kusech a zjistit co vše z uvedených věcí je u nich špatně a co ne. Bazarník bude tvrdit po telefonu vždy to samé, ale realita bude GH v tomhle stavu. Takže buď koupit od soukromníka, co už tohle podchytil, protože po prvních majitelých a servisu jen v Mazdě to je všude +- stejné = předepsaný servis, oprava toho, co se zrovna podělá a toť vše a nebo připlatit.
Ale i tak to bude buď a nebo. Dojet k autu, prohlédnout. Jinak to nepůjde.
Šestky jsou super auta, ale mají své standartní chyby, viz. nahoře a ty se vyskytují u většiny kusů, takže jezdit, hledat, zjistit real stav a čekat...

Ahoj, vím že to sem asi nepatří, ale v manuálech jsem to nenašel tak se zeptám zde, dnes jsem se stal majitelem mazdy 6 r.v. 2007 a bohužel k autu nebyl uživatelský manuál, nemá někdo odkaz, klidně v ang. jazyce, děkuji moc

Na tu fialovou v celokůži jsem se byl dívat a výsledek máš tady:
https://www.mazdaklan.cz/threads/nakup-ojete-mazdy-6.104/page-59#post-53996

Ta modrá co dotáhl o týden později vypadá na fotkách na první pohled líp ale znovu se mi do chrudimi naslepo jet nechce a po 2 silných neúspěchách s prohlídkou Mazd se mnou už nechce jezdit ani můj mechanik :D , tak dej kdyžtak vědět jak vypadá ta modrá hlavně zespoda. Pak je u Chrudimi ještě dvě:
https://www.sbazar.cz/chlibaa/detail/52581577-mazda-6-25i-dynamic-170ps-bi-xenony-bose-polokuze
a
https://www.tipcars.com/mazda-6/kombi/benzin/mazda-6-2-5i-dynamique-bi-xenon-125kw-22148959.html

Tak děkuju za info.. docela mě to zklamalo teda :-/ hlavně ten přístup že nechtěl slevit.. Po telefonu teda zněl docela bez zájmu.. Ale tak kdoví kolik mu takhle volá lidí... Určitě jsem byl spíš pro modrou takže asi tam zajedem. Podíváme se a uvidíme.. Taky to nemam zrovna kousek, ale jsou tam ještě dvě jak píšeš takže možnost výběru tu je.. Chtěl jsem teda menší nájezd než mají ty dvě černé, ale když budou v pohodě tak proč ne ;) Problém je, že jsou to všechno dovozy :-/ Jak tady někdo psal ten scénář bude plus mínus stejný. Samozřejmě chápu, že kupuju ojeté auto a bude možná třeba něco investovat, ale pokud při prohlídce jsou viditelné takovéhle problémy tak bych chtěl taky s cenou dolu to je jasný... To si snad radši dojedu do německa a usmlouvám si cenu tam... předpokládam že budou vstřícnější..

@no_hits Je to jejich klasická praktika. Takto s těma GHčka šachujou vždycky. Když zavoláš na inzerát z sbazaru, tak stejně přijedeš do AMC. Výroba je 11/2008, do provozu 2009. Nájezd v jednom inzerátu bych nebral v potaz, se upsal. Všimni si, že řidičův sedák je z boku atypicky poškozen . U řadičky je nalepená nějaká stříbrná placka, stejné gumy značky Pirelli.

Back