Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Byla to ta v Chrudimi. Já jsem dost náročnej a detailista. Ale vše se dá spravit, rozhoduje kupní cena. Věřím že někdo jinej ji během tydne koupí.
Co jsme objevili :
- tekl zadní tlumič - musí se samozřejmě měnit oba - bylo nám řečeno že ničemu nevadí, jako ukázka mělo sloužit zapružení kufrem rukama
- brzdiče natřený štětcem včetně desek a částečně i kotouče zkrátka celý zalepený barvou, která už se navíc loupe - muselo by se to rozdělat a očistit/opískovat, aby brzdy chodily hladce jak mají
- ze spodu rezavy jak liška, ne shnilý, ale pokud má 6-7 let sloužit, chtělo by to rázněji ošetřit
- na některých částech spodku rezavější dily zastříkaný jakymsi blatem/asfaltem kterej se už i s kouskami rzi začal loupat
- Přední nárazník lakovanej neodborně, okolo řidičové mlhovky je vidět steklá barva (zaschlý steklý kapky)
- motor umytej, nicméně dole teče, byl špinavej od oleje, nebylo možný určit jestli od gufera nebo prsa od rozvodů
- po cca 5 minutách začaly nejak zvláštně drnčet/bublat výfuky - u jiných 2.5 GH to nedělalo.
- prodejce nechtěl slevit ani 5tis, že prý nemá tak velkou marži aby se mu to vyplatilo
- to nemluvím o tom, že auto nemá zimáky a za měsíc se má přezouvat, zimaky v 17" stojí relativně dost
Když jsem si sečetl co by mě stály opravy + údržba včetně gum, tak jsem byl za hranicí toho, co jsem za 10 letou mazdu 6 ochoten dát. Snad jsem na nic nezapomněl.
A duvod? Ja mam GH z Chrudimi uz pul roku a trefil jsem na paradni kousek.Na Chrudimsku jsem se nejaky cas pohyboval a auto odtud...fakt ne-e
A proc to hned takhle vzdavat? Vem si tam nekoho, kdo rozumi autum a spolecne to projdete jeste dukladneji. Nekupujes nove auto, nejake znamky opotrebeni to mit bude, cena je slusna.No takhle, drnceni výfuku jsem nezaregistroval, ale je taky pravda že jsme nejeli moc dlouho... Jako pro mě by to mohl být problém z toho důvodu, že ten vůz musí být sedm let opravdu pojízdný a nesmí odejít, je to podmínka pakliže člověk využije ty peníze z UP. Jestlo ten vůz pojízdný nebude a nebude tím pádem využíván, vzniká nám vůči UP dluh. Asi mu tedy zítra zavolám, že dohoda padá a budu požadovat vrácení zálohy.
Ještě mám jeden dotaz, netušíte někdo jak je to s pojistkou? Dá se normálně zrušit? Dnes jsme ji s bratrem uzavřeli a sotva jsme ji udělali a já měl čas si chvíli sednout a pročíst zdejší fórum, tak čtu o těchto problémech... Bohužel jsem na tuhle sekci nenarazil dříve a pročítal jsem pouze 6 GH sekci...
no jo, ale kupuj v bazaru "prověřené auto" .....diesel není riziko, pokud:
- Kupuje se prověřené auto s vyměněnou vačkou.
Ahoj, vybírám "nové" auto a do užšího výběru se dostala mazda 6. V podstsatě omylem. Prvně jsem vybíral dle parametrů od PC takže se do užšího výběru dostal superb, passat. Ale ta auta mi nic neříkala - jak zkonstatovala přítelkyně - no to bude prostě auto.
Parametry výběru mám:
- cena maximálně 400 000 kč
- rv 2013 a novější
- nájezd ideálně do 100 000km
- kombi
- automat by byl fajn ale není podmínkou
A co tahle?Je fakt hezká,projížděl jsem ji,nové brzdy,bez investic,dobrá cena,záruka. http://www.autopalkovice.cz/nabidka-vozidel/detail/153-mazda-6-2-0i-sdn-novy-model-2013.htmlAhoj, vybírám "nové" auto a do užšího výběru se dostala mazda 6. V podstsatě omylem. Prvně jsem vybíral dle parametrů od PC takže se do užšího výběru dostal superb, passat. Ale ta auta mi nic neříkala - jak zkonstatovala přítelkyně - no to bude prostě auto.
Parametry výběru mám:
- cena maximálně 400 000 kč
- rv 2013 a novější
- nájezd ideálně do 100 000km
- kombi
- automat by byl fajn ale není podmínkou
Teď mám starší C5 2.0HDI motor 100 kw 320nm a nerad bych si pohoršil. Najezdíme ročně kolem 20 000 km, spíše delší trasy nebo okresky. Město zřídka - bydlíme teda ve městě, takže jej projíždíme a tak, ale že bych jel cíleně kilometr na náměstí a zpět to ne.
Při návštěvě jednoho z bazarů jsme si všimli mazdy 6, sedli si do ní a auto nás dostalo. Na M6 jsme se shodli vyjímečně oba, tak jsem začal studovat, projel jsem tohle fórum a trochu jsem zbrzdil, když jsem zjistil jaké jsou problémy s naftovými motory.
Vzhledem k našemu typu využití jsem předpokládal, že to bude v pohodě, ale představa že si koupím auto za 350 000 kč, a budou mě dvakrát ročně odtahovat, a opravy desítky tisíc mě velmi rychle schladily. Mám teď C5 z roku 2004 už s DPF, a po dobu 4 let vlastnictví nebyl co se motoru týče jediný problém - klep klep.
Benzín mě úplně neláká - jednak je dražší cca o 80 000kč, a potom jak jsem psal, nechci si moc pohoršit s dynamikou jízdy. Našel jsem jednu 2.2d 129 kw - zašel jsem do mazdy a tam mi řekli, že budu muset jet s autem udělat svolávačku ohledně brzd, a že v motoru již byla měněna vačka. Když byla měněna, znamená to, že to bude dobré nebo problém bude stále? Na měrce oleje bylo lehce nad maximem - tak 2 milimetry.
Poté, jsem se začal dívat na benzíny, https://www.sauto.cz/osobni/detail/mazda/6/17980403?goFrom=list viděl jste to auto někdo? Je to doporučení hodná varianta?
Díky za všechny konstruktivní rady a nápovědy,