Novinka pro ošetření strukturovaných plastů, pneu, pryže a gumy + dílů z těchto materiálů v motorovém prostoru
Jak jsem již informovala Robina, péči o exteriér aut jsem rozšířila o nový přípravek, který
velice snadnou cestou dokáže krásně oživit, chránit a dlouhodobě konzervovat veškeré strukturované plasty, pneumatiky, pryžové a gumové díly a též předměty z těchto materiálů v motorovém prostoru včetně izolačních materiálů kabeláže.
Přípravek vznikl částečně ze směsi vosků, které už mnoho let úspěšně aplikuji na lak a další hladké materiály na exteriéru aut včetně plastů, přičemž u těch s drsným/strukturovaným povrchem byla aplikace i rozleštění pracnější, aby byl výsledek dokonalý. Ostatně je to vidět i na tomto videu,
kde tím voskem opečovávám Yarise a plast s hrubou strukturou pod čelním sklem bylo třeba leštit mnohem pečlivěji a ideálně hned po nanesení vosku, aby to vypadalo takto ( dovoluji si zde vložit odkaz na konkurenční fórum, tak snad to nebude vadit)
:
http://www.mazdaclub.cz/f...lect=140457#message140457
Rozhodla jsem se proto vytvořit nový přípravek, který by tuto pracnou cestu zcela odboural a byl použitelný i na materiály, pro které nebyl původní vosk určen (například pneumatiky, pryžové a gumové díly). Dalším mezníkem pro vznik tohoto přípravku byla nutnost snadného a hloubkového ošetření komlikovaně tvarovaných dílů (například mřížky výdechů v drsném plastu pod čelním sklem, nebo plastové mřížky v náraznících aj.), kde by se vosk velmi špatně aplikoval i leštil.
Opět se jedná o směs, která však primárně obsahuje přísady ideální pro ošetření výše uvedených materiálů a zanechává perfetkní a trvanlivý výsledek.
Aplikace se provádí pomocí měkkého a tenkého hadříku nebo menšího kousku houbky, stačí minimální množství přípravku (spotřeba se pohybuje v řádech mililitrů), který se nanáší stejnoměrně a velmi lehce se roztírá. Po zavadnutí (cca 10-15 minut) se zbytky přípravku vyleští suchým měkkým hadříkem (může být i mikrovlákno). Následně se auto ponechá nějakou dobu v klidu, ideálně na sluníčku.
Výsledek je velmi trvanlivý, povrch účinně odpuzuje vodu i nečistoty a snadno se umývá - tyto vlastnosti jsou "zděděné" ze směsi vosků, která se chová podobně.
Složení nového přípravku bude mít kromě renovačních a ochranných vlastností ještě další výhodu v tom, že nechutná kunám ani dalším škůdcům, takže díly v motorovém prostoru budou lépe chráněné před jejich řáděním.
Ošetřila jsem tím i pneumatiky a díly v motorovém prostoru, postupně to nafotím, abyste viděli výsledek. Nyní přikládám alespoň malou ochutnávku - foto Yarise po vydatných deštích: