Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Zkus vzít jinou, naformátovat na FAT32 a přenést jen složku license. Pokud to ani pak Toolbox nevezme, je s tím amen.Prosím o radu. V r. 2018 jsem zakoupil přes E-Bay navigaci SD Kartu do Mazdy CX5. Vše fungovalo, dokonce i aktualizace proběhla. Až když jsem chtěl provést celkově aktualizaci map č. 2, tak jsem se nemohl připojit na Mazda Toolbox. SD Karta byla zálohována, tak jsem ji naformátoval a znova ji nakopíroval. Jenže vozidlo ji nechce načíst i po ujetí cca 100 km. Nemáte s tím někdo zkušenost, co s tím?
Prosím o radu.
V r. 2018 jsem zakoupil přes E-Bay navigaci SD Kartu do Mazdy CX5. Vše fungovalo, dokonce i aktualizace proběhla. Až když jsem chtěl provést celkově aktualizaci map č. 2, tak jsem se nemohl připojit na Mazda Toolbox. SD Karta byla zálohována, tak jsem ji naformátoval a znova ji nakopíroval. Jenže vozidlo ji nechce načíst i po ujetí cca 100 km.
Nemáte s tím někdo zkušenost, co s tím?
Já jsem ji zkopíroval jen systémem CTRL-C a CTRL-V a funguje bez problémů...Přesně jak píše @PHiLiPZ . Takovou kartu zamčenou na VIN lze pak bez problémů zkopírovat na rychlejší, třeba pomocí https://www.aomeitech.com/aomei-backupper.html Disk Backup, Restore > Disk a zatrhnout SSD align, aby to bylo o cca 10 % rychlejší než bez.
Ono se to chování Toolbox od Toolboxu a verze firmware v MZD Connect liší...Já jsem ji zkopíroval jen systémem CTRL-C a CTRL-V a funguje bez problémů...
Ahoj, díky za tip. Zeptám se. Musím si koupit SD Kartu originál Mazda??? Originál navigace stojí u nás 12.000,- Kč. což bude asi kolem 500 euro. To se mi zdá drahé. Máš nějaký jiný tip na SD karty s navigací???Veľké množstvo SD kariet s mapami na nete sú šmejdové, ultra lacné a nekvalitné, nevydržia dlho...Treba kúpiť SD kartu s mapami od overeného predajcu kde je možnosť reklamácie, navyše treba kupovať novšie 16GB karty, 8GB staršie už nestačia... Ako som tu už písal, kartu treba hneď po zakúpení skopírovať na kvalitnú a rýchlu SD kartu a len tú používať v aute, originálnu mám ja odloženú doma a používam ju len na update máp, po ktorých zas robím kópiu...A tak vždy karta SD šlape v pohode a keďže používam rýchle SD karty tak je aj navigácia svižnejšia (okrem odstránenia blikania máp, čo som tu niekde dávnejšie zverejnil). Proste nespoliehať sa na lacné SD karty z ebay či podobných eshopov... Cena je skoro vždy úmerná kvalite SD kariet...
Viz výše.Ahoj, díky za tip. Zeptám se. Musím si koupit SD Kartu originál Mazda?? Originál navigace stojí u nás 12.000,- Kč. což bude asi kolem 500 euro. To se mi zdá drahé. Máš nějaký jiný tip na SD karty s navigací??
Ale no tak... I vlastně proč by ne, můžu prodat prázdnou kartu a odkaz na image ke stažení odněkud z netu. Čirou náhodou to bude spolu pasovat.Dúfam, že je jasné že píšeme obaja o SD karte s mapami Mazda a nie o prázdnej karte
Veľké množstvo SD kariet s mapami na nete sú šmejdové, ultra lacné a nekvalitné, nevydržia dlho...Treba kúpiť SD kartu s mapami od overeného predajcu kde je možnosť reklamácie, navyše treba kupovať novšie 16GB karty, 8GB staršie už nestačia... Ako som tu už písal, kartu treba hneď po zakúpení skopírovať na kvalitnú a rýchlu SD kartu a len tú používať v aute, originálnu mám ja odloženú doma a používam ju len na update máp, po ktorých zas robím kópiu...A tak vždy karta SD šlape v pohode a keďže používam rýchle SD karty tak je aj navigácia svižnejšia (okrem odstránenia blikania máp, čo som tu niekde dávnejšie zverejnil). Proste nespoliehať sa na lacné SD karty z ebay či podobných eshopov... Cena je skoro vždy úmerná kvalite SD kariet...
AhojSD karty (Mazda s mapami) z netu sa dajú kúpiť aj kvalitnejšie aj menej kvalitné, treba cez niekoho odskúšať. Alebo - aby som nebol pokusný králik ja, nechal som to na niekoho kto to má už odskúšané (že od koho a aké karty brať) a kúpil som u nás na SK od predajcu z Prešova, už som kúpil tie SD karty 3x a v každom aute fungujú super, cena cca 58€ (cca 1450 Kč) aj so zárukou, pričom sa jedná už o 16GB karty. Neviem či sa sem môžu dať aj odkazy, ak to nebude zobrazené tak pošlem do SS.
https://sluzby.bazos.sk/inzerat/108300365/nova-sd-karta-pre-mazda-connect.php
Ahoj, dotaz: ten chlapík v inzerátu píše, že se dá karta použít i jako update. Ta Tvoje dle odkazu nikoliv. Čím se ty karty liší? Vypadají totožně, jen jedna původem USA, druhá Japonsko...