• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Nefunkční sklápění vnějších zrcátek a jejich mechanismus

Měli jste už problém s nesklápějícím se zrcátkem?

• Celkem voličů
    161
No ale snímač (čidlo) hlídání mrtvého úhlu není v tom zrcátku, v něm je jenom signalizace, tedy signálka.
Ano, já vím napsal jsem špatně, a ta signalka se musí koupit nová nebo jde předělat na nové sklo? Nikde jsem totiž neviděl na prodej sklo se signalkou... Pouze tam je jakoby výřez pro ni... Dekuji

Tak to nevyměníš ale někde jsem viděl video kde to bylo ukázané a myslel jsem si že jeho tady ,spletl jsem si video ,ale už to nemůžu najít...
Jde to i tahle vyměnit :)

Poslední úprava moderátorem:
Ahojte, měl bych dotaz, prasklo mi sklo zpětneho zrcátka a mám snímač mrtvého úhlu, stačí koupit sklíčko a na to nové předělat to čidlo a nebo musím koupit sklíčko se snímačem díky za rady.
Díky za ten popis a odkaz na kolečko. Co se stalo, že ti prasklo zrcátko?

Dnes v rámci záruky, vymenený motorček v zrkadle na strane spolujazdca na Mazde CX-5 KF. Asi týždeň pred plánovaným servisom po 2.rokoch sa začalo zasekávať sklápanie. Zrkadlo sa sa vedelo sklopiť len asi do polovice, keď som mu jemne pomohol tak sa sklopilo/odklopilo úplne. Reklamácia bez problémov, ako už vieme trpí tým viac modelov Mazdy. Vymieňajú v záruke, vraj za viac odolnejší mechanizmus, tak uvidíme...

Netrpí tím " VIAC MODELOV", ale trpí tím úplně všechny novější modely !!! Nejhorší na tom je, že už to věděli v MAZDĚ kolem roku 2015, ale pořád montovali do všech výrobků ten výrobně vadný systém ....

Odolnější mechanismus :D. Na Mazdě 6 GJ (2015) mi měnili za 3,5 roku mechanismus sklepení zrcátka 3x . U nové Mazdy 6 GL (2019) už 1x. Kde je ta náprava? Manželka má už téměř 5-ti letý Citroen DS4, denně používaný, zrcátka se vždy automaticky sklápí a zatím bez problémů. Kde udělat soudruzi z NDR chybu?

Já mám už 8 roků MAZDU6 GH a taky je vše bez závad se sklápěním ! No a na mojí GL 2016 už budu měnit 2x pravé a i měnili 2x levé.Prvně vždy rozebírali nějak a měnili jen nějaké částí a podruhé měnili celé zrcátko (bez zrcadla a krytu barevného).

No super, tak jsem umyl auto 1x vapkou na myčce a už mi zase blbne i levé zrcátko, takže to budu reklamovat potřetí, tak to už mě fakt nebaví. Nejvíce mě fakt SERE, že to MAZDA ví, že to má na houby už 6 roků minimálně a nejdříve měnili jen nějaké ty kolečka asi a podruhé mi měnili už celé zrcátko (bez krytu a skla), že prý už tam je nový mechanizmus odolný a prostě není. Rozebíral přitom tapecír. ve dveřích ... takže jako mi budou každých půl roku to rozebírat ? To už mě ta MAZDA fakt vytočila a to jsem byl vždy na její straně, ale toto už je moc.

Tak už mě to taky potkalo, v CS Praha domluvena výměna obou i když zatím zlobí jen jedno.

Hm, nemá náhodu někdo nějakou fintu jak zajistit aby se nekazilo to sklápění ... mám za 2 roky a 3/4 už 5 (pět) reklamací (oprav nebo výměn). Jo a samozřejmě o jednom vím ... nepoužívat sklápění :)

No to je jasné, bez WAPKY to bude fungovat i možná tři roky ... ale bohužel i samotný SERVIS mi to auto umývá WAPKOU že. Asi aby měli další jistotu práci :)

2 týždne po výmene zrkadla na strane spolujazdca začalo blbnúť aj to na strane vodiča. Dnes vymenené v záruke. Tak veru, lepšie skúsiť ukecať servis na výmenu oboch naraz, aj keď vam druhé ešte funguje, ušetríte si čas...

Je to jedno zda je ukecáš nebo ne, zase se pokazí, když to budeš mýt vapkou nebo když budeš jezdit často po dálnici v dešti. Asi vezmu zaveřeninovou gumu a nasadím to na to zrcátko jak je ta mezera :) a jak to budu mýt tak to oblepím páskou ochranou stavební :)

Tak po dialnici jedine ze by si rychlo cuval. Inak by to vadit nemalo.

Jazdim v podstate iba po dialnici, sem tam aj prsi. Problem so zrkadlami som mal vylucne po umyvani wapkou zo strany zrkadiel.

Jazdim v podstate iba po dialnici, sem tam aj prsi. Problem so zrkadlami som mal vylucne po umyvani wapkou zo strany zrkadiel.
Velké procento z nás myje Wapkou proto, aby ochránilo ne zrovna kvalitní vodou ředitelný ekologický lak, který je měkký od odírání kartáčemi automyček. Je otázkou zda do mechanismu sklápění zrcátek zateče voda zrovna při mytí Wapkou, když je zrcátko sklopené, nebo neodklopené. Bývalá verze GJ mi sklápěla zrcátka automaticky. U GL je mohu ponechat odklopená. Začal jsem po poslední výměně L zrcátka nechávat zrcátka při mytí Wapkou odklopená. Uvidíme, co přinese čas. Pokud by to pomohlo, stačilo by u GJ ponechat při mytí čip uvnitř vozu, aby nedošlo k jeho uzavření a sklopení zpětných zrcátek.

Poslední úprava:
No ale zrcátka myješ ze všech stran, tak jak víš že to je jen tím jak je myješ přes to sklo ? Jinak odklopená nepomůže nechat, já je myl odklopená poslední dobou a připadá mi že je to horší než když jsou sklopená.

Back