• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Nefunkční sklápění vnějších zrcátek a jejich mechanismus

Měli jste už problém s nesklápějícím se zrcátkem?

• Celkem voličů
    161
Tak mi volali z Mazdy a trochu ma prekvapili - vraj by sa cez zimu nemalo používať automatické sklápanie zrkadiel. Že vraj je to aj niekde v manuáli k autu.

Co my s GJ 2016 s automatickym sklapanim namontovanym ako oficialne prislusenstvo BEZ moznosti vypnutia?

Tak to ja netuším. Len som reprodukoval stanovisko servisu v mojom prípade - Cx5 ročník 2018.

Odoslané z S61 pomocou Tapatalku

Tady musím jednoznačně souhlasit se servisem. Sklápění nepoužívat a do jara ani neumývat auto. Co kdyby se tam zase dostala voda a zamrzla tam. Tím pádem se nemůže nic pokazit. Samozřejmě, jen po dobu záruky. :D

Najlepšie by bolo, keby sa nepoužívalo auto vôbec, že? Aspoň teda po dobu záruky...

Tak to ja netuším. Len som reprodukoval stanovisko servisu v mojom prípade - Cx5 ročník 2018.

taky jsem zvědavý co mi řeknou, na CX-3 proběhla výměny snad 3x :mad:. To že tím strávíte nějaký čas a taky něco projezdíte už nikdo neřeší, to ty problémy máme jen tady, že na to Mazda háže bobek a trvá to už několik let

A na zahraničných fórach ste sa nikto nedocitali o týchto problémoch a ako to vyriešili tam?

Tak mi volali z Mazdy a trochu ma prekvapili - vraj by sa cez zimu nemalo používať automatické sklápanie zrkadiel. Že vraj je to aj niekde v manuáli k autu. Ja som to však nikde nevidel. Lebo, keď sa príde na to, že tam bola voda a ten mechanizmus zamrzol a niečo sa tam zlomí, že na to sa záruka nevzťahuje. Dôrazne mi hovoril, aby som automatické sklápanie cez zimu nemal zapnuté.
Každopádne mám počkať do ďalšej servisnej prehliadky, ktorá bude v apríli a že to spolu vyriešime. Vraj nemám pred tým cca. mesiac umývať auto.
No zdá sa mi to trochu pritiahnuté za vlasy, ale odbiť sa nedám a pokiaľ je auto v záruke, tak musí všetko fungovať ako má.
Momentálne som sklápanie vypol a dúfam, že do apríla mi niekto tie zrkadlá neodlomí...

Pokud dovnitř zrcátka proniká voda, znamená to, že je tam nefunkční těsnění. Zima s tím nemá co dělat. Pochybuji, že by taková informace v návodu k vozidlu byla. To by mi přišlo trochu směšné. Jako doporučení se to uvádí jen obecně pro případ, že by námraza zcela zablokovala mechanismus zrcátka. Já tuto funkci používám, protože Mazda má zrcátka dost velká a vidím, co za lidi se pohybuje na parkovištích. Už jednou mi zrcátko na jiném autě poškodili a od té doby jsem na to trochu háklivější. ;)

Už jsem to tu psal. Manželka má DS4 5 let. 5 let se zrcátka automaticky sklápí při každém odemknutí a zamknuti vozu a zatím fungují, tak jako u jiných automobilek. NO COMMENT

Už jsem to tu psal. Manželka má DS4 5 let. 5 let se zrcátka automaticky sklápí při každém odemknutí a zamknuti vozu a zatím fungují, tak jako u jiných automobilek. NO COMMENT

Zrovna zrcátka s touto funkcí jsou obecně choulostivější u více značek. Typicky problém koncernu (Škoda nebo Seat), Peugeot, Fiat a možná i další značky. Mám osobní zkušenost. Zhruba před rokem jsem je měnil u služebního Superbu, psal jsem to myslím i tady. Úplně stejný problém, zrcátka se přestala sklápět. V servisu Škoda vyměnili vnitřní mechanismus stejně, jako to dělají v Mazdě. No a k problému u mého Superbu se schyluje znovu. Zrcátka začala být strašně hlučná a mají problém se sklopit. Sklopí se, ale to sténání stojí za to. :D Jenže to moc neřeším. Auto je na operativní leasing a tento rok je stejně budeme měnit. Podotýkám, že Superba wapkou nemyji, ten jezdí do kartáčů. :cool:

Nebudou už nikdy fungovat na M6 III generace na 100%, protože MAZDA už na jejich opravě nepracuje, protože už dělá věci na auta pro rok 22 a 23 ... takže až nová generace M6 bude mít sklápění v cajku, teda možná, ale jiný typ mechanizmu. Mě prvně měnili jen ty nějaká části a podruhé mi měnili celé zrcátko a stejně zheblo po čase a teď v prosinci mi měnili potřetí opět celé obě, tak uvidíme.

Také přispěji svým do diskuze.

Na mé 3 2014 BM Attraction, která NAŠTĚSTÍ ještě nemá automatické sklápění po zamknutí jsem toto řešil již 3x za 1.5 roku!

1. Před rokem levé zrcátko zůstalo(opět naštěstí) v otevřené poloze a při volbě "sklopit" se přivřelo asi o 1-2 cm. Výměna - auto po záruce takže za prachy.

2. Před 2 měsíci pravé. Stejný postup - výměna za prachy.

3. Před měsícem světe div se opět levé. Tentokrát výměna na reklamaci. Nutno uznat, že servis CarStar byl milý a maximálně vstřícný při řešení.

Nejsem člověk co sklápí vždy a všude, jen když by mohlo dojít k situaci, že mi to někdo na parkovišti orve. Nechápu a nerozumím, proč Mazda nezmění výrobní postupy? Proč opravy neopravují na kulanci?

Kamarád má Superba II z roku 2012 a tam obě zrcátka fungují a to se sklápí při zamčení!

no logicky máš na ty nové zrcátka záruku 2 roky ... takže ti je budou opravovat teď 2 roky zdarma :)

Logicky by to tak být mělo, ale jestli to tak funguje i prakticky o_O

Třeba se už konečně rozhodnou dávat tam nerezové součástky.

Odesláno z mého MI 9 pomocí Tapatalk

Par dni auto stalo venku v mraze bez použití.
Dnes vidím jak se levé zrcátko škubavym pohybem otvírá. Hmm, budu bedlivě sledovat. Já tam snad začnu injekční stříkačkou valit vodu jak z VAPky.

Sent from my iPhone using Tapatalk

To budu, ale co pak? :D Asi to vždy v mrazu před koncem záruky začnu hodně používat aby mi to vždy vyměnili :D Fakt nechápu jak již bylo řečeno proč to plastové kolečko nevymění za kolečko z jiného materiálu...

Dost možná to funguje jako unašeč v mixerech. Místo aby se po zaseknuti předmětu spálil motor či něco horšího, urve se plastový unaseč za 5 kil.
V tom zrcátku to může být stejná myšlenka. Je plastove ozubené kolečko použito jako ochrana před větší škodou.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pokud vím tak se zrcátko mění komplet včetně motorku. Mně vždy ze starého přehodili jen sklíčko a ten lakovaný kus plastu.

No to mění KUS za KUS až poslední dobu, ale kdysi měnili jen ty nějaké ozubené KOLEČKA .... a na dotaz něčí proč ty plastové nevymění na kovové = no protože si jich nechali kdysi vyrobit MILION za nějakou cenu, tak to přece nevyhodí :)

No to mění KUS za KUS až poslední dobu, ale kdysi měnili jen ty nějaké ozubené KOLEČKA .... a na dotaz něčí proč ty plastové nevymění na kovové = no protože si jich nechali kdysi vyrobit MILION za nějakou cenu, tak to přece nevyhodí :)
Před vánocemi mi měnili pohon pravého zrcátka. Ptal jsem se zda měnili celé zrcátko, či jenom to plastové soukolí? Odpověď: "jen plastové soukolí".

Back