• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Nefunkční sklápění vnějších zrcátek a jejich mechanismus

Měli jste už problém s nesklápějícím se zrcátkem?

• Celkem voličů
    161
@PHiLiPZ tak máš pravdu, je to přes to sklo (ptal jsem se v servise) ! Takže tímto se omlouvám všem za desinformace. To jsem i vypozoroval, že při sklopených mi to vydrželo déle a jak jsem pak začal mýt z vyklopenýma, abych umyl i ty skla, tak to vydrželo tak tři umytí tou wapkou na myčce té bezkontaktní (před tím rok a půl bylo vše OK).

Vdaka, ze si to overil. Mam rovnaku skusenost, az umyvanie wapkou minich znicilo. Predtym iba rucne dvojvedrove umyvanie a vsetko ok. Teraz ich nechavam pri umyvani sklopene, zvonka umyjem wapkou hmyz, ale sklam/zrkadlam sa vyhybam. Uvidime, este mam rok a pol zaruku.

No a já je měl vždy sklopené a první zrcátko jsem reklamoval po půl roce od koupi vozu. Od druhé výměny zrcátek je mám při mytí zásadně vyklopené a od té doby nemám problém. A stříkám je komplet. Tvrdili mi, že u těch inovovaných zrcátek už podobná závada nemůže nastat. Ale jak to tady občas pročítám, asi to nebude pravda. :cool:

Nic nevyřešili...snaha byla, ale asi se budou muset jako ostatní mrknout ke konkurenci, kde to funguje. Je toho i plný Facebook, net...

a je to tady, dneska začalo zlobit zrcátko u řidiče :mad:, úplně to samé co mi to dělalo na CX-3 r.v 2016:mad::mad::mad:

Tak ja už tiež som v klube. Po poslednom umytí sa nedajú sklopiť. Mám Cx5 rok a pol. Od zajtra bombardujem dílera Mazdy...

Odoslané z S61 pomocou Tapatalku

Áno, wapkou. Ale to robím od začiatku a problém nebol doteraz.

No ty zrcátka jsou na wapku choulostivý, vladas75 by mohl vyprávět, ten je měnil už nejmíň 3x na CX-3 a teď na CX-5 bude měnit znovu. Já meju M3 houbou a zrcátka po dvou a půl letech fungujou normálně. :cool:

Veď aj ja umývam 2 vedrovou metódou. Ale predumytie musíš urobiť wapkou a potom to celé zase opláchnuť. Samozrejme potom suším auto špeciálnymi uterákmi, kde z každej štrbiny ešte aj vyfúkam vodu kompresorom. Kufor otváram asi 10 krát, aby voda stiekla. Nekúpil som auto za vyše 30 000 €, aby som ho nemohol umyť wapkou. To je šialené a je to jednoznačne chyba výrobcu. No majú sa v Mazde Trenčín na čo tešiť...

Som zvedavý, či mi aj preplatia čas a cestu do servisu. Tak ja som odhodlaný napísať aj priamo do Japonska. Uvidíme, ako sa vyjadria a či vôbec.

Som zvedavý, či mi aj preplatia čas a cestu do servisu. Tak ja som odhodlaný napísať aj priamo do Japonska. Uvidíme, ako sa vyjadria a či vôbec.

Na Mazdě 6 GJ 4x, na GL 2x. Co k tomu dodat?

Já reklamuji obě zrcátka na M6 potřetí. Začala mi zlobit na Nový rok. Auto bylo na wapce den nebo dva před Štědrým dnem a až do 1. 1. 2020 bylo vše v pořádku. Po asi 220 km jízdě najednou problém se sklápěním a u obou zrcátek současně. Včera jsem napsal do Mazdy a za hodinu poté mi volali zpátky. Objednali nová zrcátka a za tři týdny pojedu na výměnu. Štve mě to, je to únavné, ale je to jediný problém, co s autem mám.

Snad jediná naděje a proto to tady píšu - říkali mi, že naposledy mi dali zrcátka druhé generace s lepším těsněním a upravenou konstrukcí. Ta, bohužel, závadu neřeší. Vydrží déle, ale nakonec se dostane voda dovnitř a problém se opakuje. Teď už dostanu zrcátka třetí generace s novým motorky. Oni zřejmě už sami nevěří, že to bude trvalé řešení, ale Mazda na tom aspoň nějak pracuje.

Poslední úprava:
Tak mi volali z Mazdy a trochu ma prekvapili - vraj by sa cez zimu nemalo používať automatické sklápanie zrkadiel. Že vraj je to aj niekde v manuáli k autu. Ja som to však nikde nevidel. Lebo, keď sa príde na to, že tam bola voda a ten mechanizmus zamrzol a niečo sa tam zlomí, že na to sa záruka nevzťahuje. Dôrazne mi hovoril, aby som automatické sklápanie cez zimu nemal zapnuté.
Každopádne mám počkať do ďalšej servisnej prehliadky, ktorá bude v apríli a že to spolu vyriešime. Vraj nemám pred tým cca. mesiac umývať auto.
No zdá sa mi to trochu pritiahnuté za vlasy, ale odbiť sa nedám a pokiaľ je auto v záruke, tak musí všetko fungovať ako má.
Momentálne som sklápanie vypol a dúfam, že do apríla mi niekto tie zrkadlá neodlomí...

Dle předběžné dohody mi dají od data výměny záruku dva roky na motorky. Ale není to ještě potvrzeno 100%.
Tak snad ti to vyjde a bude to i návod pro ostatní , aby požadovali na zrcátka dvouletou záruku. A nebo se stane, že už opravdu budou fungovat bez poruchy, když je to ta třetí generace....:D

Back