• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

interiér Odhlučnění vozidel

@no_hits takže si přední podběhy můžu zopakovat? přidám antivibracni vrstvu na tu přepážku, z podběhu se mi to nechce sloupávat celý dolů? Ještě se podívám že bych to udělal zevnitř jak píšeš ale hádám že přístup nic moc..

Zdravím, musím si tu postěžovat.Neskutečně mě štve, jak je moje 6 GH 2.5L sedan hlučná.Už jsem odhlučnil všechny dveře a kufr, ale jak jedu dál než 50 km, tak mě bolí hlava z toho strašnýho rámusu.Jedno jaké pneu, všechny mám nové, relativně slušné značky na zimu i léto.Můj bývalý Passat z roku 2001, se kterým jsem byl i v Bulharsku takhle hlučný nebyl.Ještě zkusím vytlumit podběhy a pak na to kašlu.Nedovedu si představit, že bych s tím jezdil každý den do práce třeba 100km, to bych se asi odstřelil.

A nemáte vadná ložiska v kolech nebo v převodovce?Pneu mají obrovský vliv,třeba letní pneu Nexen nejsou vůbec slyšet.

Zadní ložiska jsem měnil jako první, myslel jsem, že to tím bude.Ale nakonec se ukázalo, že to byly 12 let staré zimní pneumatiky.Je to lepší, ale stále dost za konkurencí.

Já tedy tlumil komplet moji trojku BN a určitě je to znatelně lepší. U asijských aut je více znatelné pronikání hluku od kol a hrubého asfaltu ale že by to byla taková divočina jak píšeš tak to je u tebe fakt asi něco špatně.
Naopak kolem 130km slyším pouze vítr kolem auta což považuji za velmi dobrý. A hlukomer stabilně 68db. Tedy ten mobilní. Podbehy vytlum zvenčí ale i zevnitř z kufru a to důkladně, tedy 3 vrstvy a zvenčí 2. Zvenčí opatrně abys pak vrátil plasty zpět.

Mazda 3 BN

Já tedy tlumil komplet moji trojku BN a určitě je to znatelně lepší. U asijských aut je více znatelné pronikání hluku od kol a hrubého asfaltu ale že by to byla taková divočina jak píšeš tak to je u tebe fakt asi něco špatně.
Naopak kolem 130km slyším pouze vítr kolem auta což považuji za velmi dobrý. A hlukomer stabilně 68db. Tedy ten mobilní. Podbehy vytlum zvenčí ale i zevnitř z kufru a to důkladně, tedy 3 vrstvy a zvenčí 2. Zvenčí opatrně abys pak vrátil plasty zpět.

Mazda 3 BN
Udělám ty podběhy a uvidím, už mám objednaný matroš.Asi jsem prostě zvyklý na něco jiného.

GH je proste hučák, s tym clovek nic extra nenarobi. Po kolko km a aku znacku zadnych lozisiek si daval?

GH je proste hučák, s tym clovek nic extra nenarobi. Po kolko km a aku znacku zadnych lozisiek si daval?
Po 125000km.Už jsem stihl vytlumit zadní podběhy a je to o dost lepší.Ještě mi zbývají přední a kapota.Při 130km/h mám 65dcb se zimákama.Předtím jsem měl nějakých 67-80dcb na letních.Měříme to v aplikaci na  watch

Tak 65db nemám snad ani já a to mám novější BN komplet vytlumeny

Mazda 3 BN

@Adis Zadní podběhy se dělají společně s kufrem zevnitř, je ale pravda že taky uvažuju že bych je posílil ještě z vnější strany. Co jsi použil za materiály?

@Adis Zadní podběhy se dělají společně s kufrem zevnitř, je ale pravda že taky uvažuju že bych je posílil ještě z vnější strany. Co jsi použil za materiály?
Jak jsem psal, tak mám odhlučněný i kufr.Používám materiály od ahifi.Je tam konfigurátor.Klikneš co chceš odhlučnit a na to ti přijde matroš.

Já spíš myslel jestli je to Comfortmat, SGM, STP atd.. Ale podle toho co píšeš to bude asi Comfortmat. Jen je potřeba ten konfigurátor brát trochu s rezervou , zvlášť u auta velikosti GH , většinou je totiž potřeba materiálu trochu víc než konfigurátor vyhodí ;)

Foto nemám.Podívej já jsem malej a zas tak hrozný to neni.Z práce jsem zvyklý se ohýbat.Ne nejsem prostitut, ale automechanik ?

V Olomouci je nějaká firma, co to dělá, bohužel jsem zapomněl název...

Ahoj,
Chcel by som sa opytat, ci ma niekto skusenost s odhlucnenim auta u niektorej z firiem 2din (praha) alebo ahifi (brno)? Pripadne aj od inych firiem. Ide mi o pocitove znizenie hluku, spolupraca s nimi, cena/kvalita... dost som trpel pri jazde so stresnym boxom a premyslam o kompletnom vytlmeni aj strechy. Je pripadne nieco na com sa da usetrit a nie je potrebne vytlmovat?
Diky za odpoved.

Ty, to bych sel spise cestou vymeny boxu. Vytlumenim strechy IMHO v teto souvislosti krome navyseni hmotnosti moc neziskas. U ahifi jsem si nic montoval nenechal, ale nic spatneho jsme na ne neslysel a ani to tam na me nedelalo spatny dojem. Uz jsem u nich nechal hooodne penez za zbozi. Zalezi, odkud jsi, resp. kam to mas blize. Kazdopadne za me se to v tvem oripade mine ucinkem...

Back