Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Aha takze ty si koupis auto dejme tomu za pul mega ale spokojis se s podprumernym olejem za 2500 czk misto toho aby si svemu motoru dopral neco lepsiho za polovinu ceny...? Jen recnicka otazkaLidi koupíte si auta za statisíce a remcáte kvůli oleji
Pointa je, že AP je autorizovaný servis, takže tě nemusí trápit věty v zakázce o vlastním oleji a že za něj servis neručí.Raději jsem si udělal printscreen stránky. Ale ten olej se dá sehnat i jinde:
http://www.olejacek.cz/mazda-original-supra-0w-20-1l-6421089.html
Není pravda, olej do servisů nedodává Mazda, ale přímo zastoupení Totalu (které posílá výkazy o dodávkách Mazda importu), a to ti ho prodá, kolik budeš chtít a za jakou cenu si vyjednáš (obecně celkem draho). Na Západě (třeba v UK) je možné koupit díky větší konkurenci Mazda oleje přímo v Mazda servise za poloviční ceny. A to nemusíš nic objednávat přes e-shop, normálně napochoduješ na autosalón a řekneš, že chceš 4 velké kanystry oleje. Já jsem takhle vozil blízkým známým-mazdařům za poloviční cenu nízkopopelnatou Dexelii 5W30 C1 DPF už před 10 lety.Chcem upozornit, ze Mazda dodava svoj olej uz cca 2 roky iba do servisov Mazda. Ak nejaký e-shop ponuka takyto olej, tak bud dopredava stare zasoby alebo ho ma z neovereneho zdroja.
Staré zásoby těžko, teď jsem kupoval olej a byl 05/2017. Falšuje se všechno, jenom na kupovaný olej od známé mám najeto 160000km a zatím nic. Je fakt, že kupuje ve velkém v Rakousku.Este raz, zastupca Totalu ma vystrihal, ze Total uz nedodava olej inde ako do Mazda servisov. Ak teda kupim takyto olej inde, nemusi byt priamo od oficialneho distributora. Je teda mozne, ze su to este stare zasoby, alebo sa moze jednat o fake. Vacsinou sa tieto oleje dodavaju do e-shopov cez Polsko, odkial to beru oni, tazko povedat. Je to sice smiesne, ale falsuju sa aj oleje. Nedavno bol niekde zverejneny najdeny sklad takychto falsovanych olejov niekde v Rusku a a bolo tam toho dost, roznych znaciek. Obal bol na nerozoznanie od originalu.
Já jsem tak trochu huba plechová a jak jsem ještě pořád nasraný, tak jsem s horkou hlavou napsal na Mazdu ČR. Dám vědět, jestli mi odpoví.
Jak již bylo řečeno bohužel jde o položky, které jsou v gesci jednotlivých partnerů
už jsem to tu psal: NIC není věčné a olej v převodovce už vůbec ne! U manuálu je předepsaná výměna oleje v převodovce po 120tkm, u automatu by se měl olej měnit alespoň částečně. Vyměnit celou náplň většinou nelze, pokud se na to nepoužije speciální stroj, který ovšem bohužel na moderní Mazdí převodovky nejde napojit. Takže se vypouští olej jen do výšky výpustného šroubu = cca. polovina náplně.názor na výměnu oleje v automatické převodovce?
Jsem si ted vzpomnel na jednoho znameho co mel passata (fakt nevim kterou generaci) a kdyz jsem mu rikal ze by si mel vymenit olej v aut prevodovce,tak mi odpovedel ze to je long life...asi myslel(whole life) protoze nic nechtel vymenit protoze je to pry na furt...Jaký je Váš názor na výměnu oleje v automatické převodovce?
Vyměnit celou náplň většinou nelze, pokud se na to nepoužije speciální stroj, který ovšem bohužel na moderní Mazdí převodovky nejde napojit.